untitled 2
"La Buzau, noi dam ora exacta. Stiri si opinii non stop"
Sambata, 20 aprilie 2019, 07:38
ACTUALITATE  acum 6 ani

accident rutier ungaria 30 august 2013 romani morti decese autostrada

ACCIDENT ÎN UNGARIA 3 români MORŢI şi 18 răniţi Guvernul trimite un avion militar pentru a prelua victimele
ACCIDENT ÎN UNGARIA  3 români MORŢI şi 18 răniţi  Guvernul trimite un avion militar pentru a prelua victimele
Un microbuz românesc care se deplasa din Galaţi către Milano, Italia, cu 21 de persoane la bord, a fost izbit în plin de un TIR bulgăresc, pe autostrada M5 din Ungaria, în apropiere de Budapesta, în această dimineaţă. Trei persoane au murit pe loc şi alte 18 sunt rănite şi au fost transportate la 5 spitale din zona capitalei ungare.

Din primele informaţii, o coloană de maşini se afla staţionată pe autostradă, cu avariile aprinse, din cauza unui ambuteiaj. Şoferul TIR-ului nu a observat acest lucru şi a intrat în plin în coloana de maşini.

În jurul prânzului, secretarul de stat Raed Arafat şi o echipă de medici români se vor deplasa cu un avion militar Spartan către Budapesta, pentru a evalua starea răniţilor, a anunţat premierul Victor Ponta.

UPDATE 13.00 Firma de transport şi microbuzul au toate actele şi licenţele în regulă, a anunţat Ramona Mănescu, ministrul Transporturilor.

UPDATE 12.45 Premierul Victor Ponta a anunţat că va trimite un avion militar la Budapesta, în care se va afla secretarul de stat Raed Arafat, pentru a evalua starea victimelor şi a le oferi asistenţă.

"Vom lua toate măsurile pentru a ajuta victimele", a declarat Ponta.

Ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, a declarat că Raed Arafat va coordona o echipă de medici, împreună cu care se va deplasa cu un avion militar Spartan la Budapesta. Avionul ar urma să plece în jurul orei 13.30.

"Echipa de medici va merge la cele 5 spitale în care sunt internate victimele, pentru a evalua starea fiecăruia. În funcţie de evaluare, se va decide dacă vor fi transportate pentru a fi internate în spitale româneşti.

Nicolăescu a mai spus că, din primele informaţii, 5-6 persoane sunt grav rănite.

UPDATE 12.35 Microbuzul românesc era un Mercedes din 2008, cu 20 de locuri plus şoferul, cu toate reviziile la zi, a explicat Sorin Amarinei, administratorul firmei de transport care opera cursa respectivă.

Acesta a explicat că microbuzul se afla pe banda întâi de circulaţie, staţionat şi cu avariile aprinse, într-o coloană în care se aflau mai multe maşini. TIR-ul a venit din spate şi a lovit în plin coloana de maşini.

"Singura explicaţie este că şoferul de TIR a adormit la volan. Microbuzul nu era singurul care stătea pe loc, era o coloană de maşini, drumul era drept şi cu vizibilitate bună", a spus Amarinei.

UPDATE 12.25 Din primele informaţii, microbuzul românesc a plecat din Galaţi cu destinaţia Italia. Un TIR a izbit în plin autovehiculele staţionate pe autostradă, din cauza unui ambuteiaj, venind cu viteză din spate. Printre autovehiculele lovite de TIR s-a numărat şi microbuzul românesc, a relatat Ion Lixandru, vicepreşedintele Uniunii Naţionale a Transportatorilor Rutieri din România.

TIR-ul care ar fi provocat accidentul avea numere de înmatriculare bulgăreşti, conform HirTV.

UPDATE 12.03 Trei români au murit şi 18 au fost răniţi, într-un accident produs în această dimineaţă, în jurul orei 5.40, pe autostrada M5 din Ungaria, pe direcţia Budapesta.

Românii lucrau în Italia şi se întorceau la muncă după concediul petrecut în România. Microbuzul în care se aflau a fost spulberat de un TIR.

"Din primele informaţii obţinute de misiune, este vorba de 3 persoane decedate şi 18 persoane rănite. Se pare că atât persoanele decedate, cât şi cele rănite sunt cetăţeni români. Ambasada României a întreprins de îndată demersuri pe lângă autorităţile statului de reşedinţă pentru a obţine informaţii cu privire la acest eveniment nefericit. Consulul României la Budapesta şi ataşatul de interne se află în acest moment la locul accidentului, beneficiind de sprijinul autorităţilor ungare", menţionează MAE.

ŞTIREA INIŢIALĂ. Trei persoane au murit într-un accident rutier care a avut loc vineri dimineaţa pe autostrada M5, la aproximativ 25 de kilometri sud-vest de Budapesta, soldat cu 33 răniţi, dintre care 18 grav, inclusiv 11 străini, între care cetăţeni români, bulgari, sârbi şi turci, relatează MTI.

Treizeci şi trei de persoane au fost rănite, dintre care 18 grav, a declarat Zsofia Nagy, o purtătoare de cuvânt a serviciului naţional ungar de salvare.

Accidentul a implicat un camion cu numere de înamtriculare în Ungaria, trei microbuze şi cinci autoturisme cu persoane la bord.

Cauza accidentului face obiectul unei investigaţii, potrivit MTI.

Circulaţia rutieră pe banda spre Budapesta de pe autostradă a fost închisă. Vehiculele care se îndreaptă spre capitala ungară sunt redirecţionate spre autostrăzile 4 şi 5.

Mai multe persoane rănite, inclusiv cetăţeni străini, se aflau în stare critică şi erau supuşi unor intervenţii chirurgicale, scrie MTI, fără alte precizări.

Între cele 11 persoane grav rănite se află români, bulgari, sârbi şi turci, menţionează agenţia ungare de presă.Editorial

Editorial: Molima PSD
coruptie psd
Molima PSD

Arhiva stiri

2018
2017
2016
martie (10)
mai (2)
iulie (5)
august (3)
2015
martie (8)
mai (3)
iulie (6)
august (4)
2014
martie (5)
aprilie (11)
mai (21)
iunie (11)
iulie (2)
2013
martie (209)
aprilie (57)
mai (15)
iunie (11)
iulie (27)
august (17)
2012
0000

Evenimente

Noutati

Chestionar

Publicitate

 Spatiu destinat publicitatii!

Curs valutar

Vremea

FaceBook