untitled 2
"La Buzau, noi dam ora exacta. Stiri si opinii non stop"
Marti, 26 martie 2019, 04:49
SPORT  acum 6 ani

Victor Piturca fotbal echipa nationala Romania

Adio Piţurcă
Adio  Piţurcă
În trening, cu fesul tras peste sprâncenele încruntate şi ţopăind pe marginea terenului ca unul dintre mieii cu care se hârjonea Gigi Becali pe vremea când nu ştia ce-i ăla vârf împins, Victor Piţurcă nu arată ca un selecţioner al unei naţionale de fotbal care-şi doreşte să participe la un turneu final. Domnul Piţurcă ar putea pregăti cel mult o echipă al cărei principal obiectiv îl reprezintă evitarea retrogradării din liga a II-a în liga a III-a.

Victor Piţurcă este din cale afară de încăpăţînat, însă numai până în momentul în care Gigi Becali îşi face apariţia cu Steaua la hotelul unde sunt cazaţi tricolorii şi începe să-şi dea aere de cunoscător, gesticulând larg şi fluturându-şi poalele paltonului de valutist. Victor Piţurcă a jucat în Olanda cu Gardoş, un băiat răpit de pe terenul de sport din curtea unei şcoli de arte şi meserii, cu Adi Popa, un tânăr care ar câştiga orice concurs sătesc de fugă, cu Tănase, un fotbalist ieşit din formă, şi cu Bourceanu şi Pintilii, doi jucători care suferă şi ei de încruntare cronică, la fel ca selecţionerul, şi al căror scop este de a pune crampoanele pe genunchii adversarilor şi de a bubui mingile la întâmplare. Domnul Piţurcă a insistat să joace cu Bogdan Stancu, în ciuda faptului că acesta i-a demonstrat la Budapesta că se află în conflict cu mingea, şi a continuat să-l înghesuie pe Tamaş în banda dreaptă în loc să-l lase să respire în centrul defensivei, de unde să facă deschideri inteligente ori să iasă cu fruntea sus şi cu mingea la picior din jumătatea noastră de teren.

Adrian Mutu, singurul fotbalist român capabil să ţină ocupaţi doi jucători, să tragă echipa după el, să inventeze demarcări, pase şi şuturi pe poartă, a fost bătaia de joc a selecţionerului, care l-a introdus în teren atunci când echipa se afla, deja, pe cele mai înalte culmi ale penibilului.

Din cauza halului în care Victor Piţurcă a adus naţionala României, Adrian Mutu ar trebui să nu mai răspundă convocărilor. Şi ar trebui să revină doar în cazul în care conducerea naţionalei ar fi preluată de Mircea Lucescu. Un domn care ştie fotbal şi care nu este încremenit în proiect. Un domn care ştie să-i aleagă pe jucători, să-i motiveze şi să-i pună în teren, şi care nu i-ar permite lui Gigi Becali să intre în cantonamentul naţionalei ca la el la stână ori la club.

Chiar dacă Mircea Lucescu şi-a prelungit contractul cu Şahtior Doneţk, acesta s-ar putea ocupa şi de echipa naţională. Mult mai bine decât o face în prezent Victor Piţurcă. Iar dacă nu, domnul Lucescu poate ar lua în calcul despărţirea de echipa ucraineană, din respect pentru România.


Editorial

Editorial: Molima PSD
coruptie psd
Molima PSD

Arhiva stiri

2018
2017
2016
martie (10)
mai (2)
iulie (5)
august (3)
2015
martie (8)
mai (3)
iulie (6)
august (4)
2014
martie (5)
aprilie (11)
mai (21)
iunie (11)
iulie (2)
2013
martie (209)
aprilie (57)
mai (15)
iunie (11)
iulie (27)
august (17)
2012
0000

Evenimente

Noutati

Chestionar

Publicitate

 Spatiu destinat publicitatii!

Curs valutar

Vremea

FaceBook