untitled 2
"La Buzau, noi dam ora exacta. Stiri si opinii non stop"
Marti, 26 martie 2019, 03:56
POLITICA  acum 6 ani

Victor Ponta psd

Angela Merkel Victor Ponta şi regionalizarea României
Angela Merkel  Victor Ponta şi regionalizarea României
După scurta întrevedere pe care Victor Ponta a avut-o cu Angela Merkel, premierul României a declarat că aceasta încurajează procesul de regionalizare. Referitor la intenţia Guvernului de a împărţi România în regiuni, domnul Ponta a declarat: „A fost un mesaj clar pozitiv legat de regionalizare, în sensul unei cât mai multe descentralizări, autoritate şi responsabilitate pentru nivele inferioare nivelului central”.

Însă timpul a fost prea scurt pentru ca Angela Merkel să pună întrebări pentru a afla cât mai multe lucruri despre modul cum intenţionează Guvernul să facă regionalizarea. De teamă să nu fie prins mai târziu cu minciuna, poate că domnul Ponta ar fi fost sincer şi ar fi recunoscut că regionalizarea se face în funcţie de interesele baronilor PSD care visează să ajungă voievozi. Astfel, cancelarul german ar fi aflat că cele opt regiuni ale vicepremierului PSD, Liviu Dragnea, s-au transformat în nouă regiuni, pentru că baronul de Constanţa, Radu Mazăre, nu ar fi încăput în aceeaşi regiune cu baronul de Vrancea, Marian Oprişan.

Dacă ar fi fost interesată, Angela Merkel ar fi aflat şi că regionalizarea se face fără consultarea populaţiei. Şi că sunt invitaţi să-şi dea cu părere despre acest proces numai nişte universitari tocmiţi de Liviu Dragnea şi aleşii USL din teritoriu, care nu-şi permit să aibă opinii care nu coincid cu cele ale şefilor de la centru. Dacă doamna Merkel ar fi vrut să ştie mai multe despre regionalizarea „made in Romania”, atunci domnul Ponta ar fi trebuit să recunoască faptul că, până la urmă, nu vor fi desfiinţate posturi din consiliile judeţene, pentru că astfel ar putea rămâne pe drumuri oameni pe care partidul tocmai i-a angajat. Mai mult, în capitalele de regiune se vor înfiinţa noi structuri la care vor fi angajate pilele proaspeţilor voievozi.

Cancelarul german este interesat de regionalizarea din ţara noastră, aşa cum este interesat premierul României de soarta broaştelor ţestoase gigant din Insulele Galapagos. Însă Victor Ponta a ţinut să spună că a vorbit cu Angela Merkel despre regionalizare pentru a crea impresia că Germania vrea o reîmpărţire administrativ-teritorială a României. Şi că aceasta trebuie neapărat făcută, indiferent cum, dacă România nu vrea să supere din nou Germania.


Editorial

Editorial: Molima PSD
coruptie psd
Molima PSD

Arhiva stiri

2018
2017
2016
martie (10)
mai (2)
iulie (5)
august (3)
2015
martie (8)
mai (3)
iulie (6)
august (4)
2014
martie (5)
aprilie (11)
mai (21)
iunie (11)
iulie (2)
2013
martie (209)
aprilie (57)
mai (15)
iunie (11)
iulie (27)
august (17)
2012
0000

Evenimente

Noutati

Chestionar

Publicitate

 Spatiu destinat publicitatii!

Curs valutar

Vremea

FaceBook