untitled 2
"La Buzau, noi dam ora exacta. Stiri si opinii non stop"
Sambata, 20 aprilie 2019, 07:56
ACTUALITATE  acum 6 ani

Crin Antonescu pnl

Antonescu SE DESPARTE de planul Ponta Băsescu: Pentru prima oară de la înfiinţarea USL premierul nu ne a consultat ci ne a comunicat
Antonescu SE DESPARTE de planul Ponta Băsescu: Pentru prima oară de la înfiinţarea USL  premierul nu ne a consultat  ci ne a comunicat
Crin Antonescu a declarat astăzi că Victor Ponta nu s-a consultat cu PNL în privinţa numirilor de la DNA şi Parchetul General, ci a comunicat această decizie. Chiar dacă a susţinut că USL nu se rupe ca urmare a deciziilor anunţate de premier, Antonescu l-a acuzat pe Ponta de troc cu Băsescu. Liderul PNL a spus că va încerca să "repare" decizia premierului  de a face propuneri pentru DNA şi Parchetul General, de care se "desparte fundamental" , prin numirea unui nou ministru la Justiţie.

”Un compromis Ponta – Băsescu nu are de-a face cu România. În chestiunea propunerilor pe care ministrul Justiţiei urma să le facă şi le-a făcut, noi ne-am precizat punctul de vedere: nu suntem parte şi de acord cu o înţelegere cu Traian Băsescu prin care să se împartă aceste poziţii. Nu suntem de acord cu propunerea lui Kovesi. Această decizie luată de primul ministru este o decizie pe care el a luat-o şi pentru prima oară de la înfiinţarea USL nu ne-am consultat şi ne-a adus-o la cunoştinţă şi de care ne despărţim fundamental. Asta nu înseamnă ruperea alianţei. (...) Nu putem fi parte a unui troc politic în care procurorii se împart. Nu suntem parte, în niciun caz nu susţinem înţelegerea politică, compromisul politic cu Traian Băsescu, care nu are cum să fie un compromis pentru România, pentru că nu ne-a explicat nimeni nici premierul ce câştigă România dacă se înţelege cu domnul Băsesc pe nişte procurori.”, a spus Antonescu.

Liderul PNL a adăugat că nu va cere demisia premierului şi nici ruperea USL, dar va încerca să repare acest compromis prin numirea unui nou ministru la Justiţie din partea PNL.

"Este un compromis pe care încerc să îl împiedic, nu îi foloseşte nici măcar domnului Ponta", a precizat preşedintele PNL.

Antonescu s-a pronunţat pentru respectarea criteriilor de desemnare a procurorului general şi a şefului DNA cerute de Comisia Europeană.

"Comisia Europeană, Asociaţia Magistraţilor din România doresc să se meargă pe calea convenită, a unor proceduri transparente în urma cărora ministrul să facă propuneri CSM să avizeze, iar preşedintele să semneze. De cealaltă parte avem o înţelegere politică între premierul Victor Ponta şi preşedintele Traian Băsescu. Între aceste două căi nu avem nicio ezitare, prima deşi mai complicată şi mai întinsă în timp este de preferat celei de a doua. Ministrul Justiţiei putea luând în veere toate criteriile cerute de CE şi de noi înşine putea să facă direct propuneri. În baza acelor criterii şi nu în baza unei înţelegeri politice", a declarat liberalul.

Crin Antonescu şi-a avertizat partenerii de guvernare că se poate lipsi de sprijnul PSD în campania pentru prezidenţale dacă i se va cere "compromisuri inacceptabile".

"Nu sunt aşadar nici eu, nici PNL dispuşi la compromisuri care să ne abată la această direcţie majoră şi de la valorile şi opţiunile fundamentale pe care se bazează. Niciodată nu voi ezita să mă lipsesc de sprijinul cuiva, chiar şi important, dacă îmi cere lucruri pe care le consider inacceptabil şi pe care ştiu că milioane de români le consideră inacceptabile", a punctat preşedintele PNL.

El i-a reamintit premierului Ponta că în timpul campaniei electorale a promis electoratului că va scoate justiţia de sub influenţa lui Traian Băsescu.Editorial

Editorial: Molima PSD
coruptie psd
Molima PSD

Arhiva stiri

2018
2017
2016
martie (10)
mai (2)
iulie (5)
august (3)
2015
martie (8)
mai (3)
iulie (6)
august (4)
2014
martie (5)
aprilie (11)
mai (21)
iunie (11)
iulie (2)
2013
martie (209)
aprilie (57)
mai (15)
iunie (11)
iulie (27)
august (17)
2012
0000

Evenimente

Noutati

Chestionar

Publicitate

 Spatiu destinat publicitatii!

Curs valutar

Vremea

FaceBook