untitled 2
"La Buzau, noi dam ora exacta. Stiri si opinii non stop"
Vineri, 24 mai 2019, 12:49
STIRI DE BUZAU  acum 6 ani

Ciprian Câmpineanul noul Arhiepiscop al Buzăului si Vrancei Ciprian Campineanu

Arhiepiscopul Ciprian Cîmpineanul primele decizii
Arhiepiscopul Ciprian Cîmpineanul  primele decizii
Noul Arhiepiscop al Buzăului şi Vrancei, Înaltpreafinţia Sa, Ciprian Cîmpineanul, se dovedeşte un prelat cu mare băgare de seamă faţă de nevoile reale ale societăţii şi dorinţele credincioşilor. Imediat după întronizare, ÎPS Ciprian a căutat să ia contact direct cu enoriaşii pe care-i arhipăstoreşte. A slujit atît în Buzău, cît şi în Rîmnicu Sărat sau Vrancea, dar a luat şi decizii de mare bun-simţ, mai ales că enoriaşii de rînd o duc destul de greu într-o ţară marcată profund de criza economică, dar şi cea morală.

Avea 12 clopote

Recent, ÎPS Ciprian a decis să ceară sistarea lucrărilor la clopotniţa din curtea Catedralei Arhiepiscopale. Hotărîrea, la care au achiesat toate înaltele feţe bisericeşti şi colaboratorii din apropierea sa, a fost motivată de faptul că poziţia pe care a început să se ridice edificiul obtura vederea către clădirea Seminarului, un imobil măreţ şi aspectuos, şi asta destul de mult şi, cel mai important, cele 12 clopote ar fi poluat foarte grav mediul atunci cînd ar fi fost puse în funcţiune, ceea ce ar fi adus supărarea creştinilor care locuiesc în apropierea Catedralei Arhiepiscopale.

Mercedesul transmitea opulenţă

De asemenea, o altă decizie de mare bun-simţ luată de ÎPS Ciprian este aceea de a renunţa la maşinile scumpe din parcul auto al Arhiepiscopiei. Printre ele, un Mercedes S care a costat la momentul cumpărării circa 100.000 de euro şi care a stîrnit atunci momente de ilaritate, fiind socotită o investiţie prea opulentă pentru nivelul de trai al oamenilor simpli, cărora Bisrica Ortodoxă Română li se adresează, în primul rînd. La fel se va întîmpla şi cu un autoturism Toyota, care şi el a costat destul de mult şi putea aduce prejudicii de imagine instituţiei BOR. Surse din interiorul Bisericii ne spun că acestea sînt doar cîteva dintre deciziile noului Arhiepiscop Ciprian şi că pe aceeaşi linie vor urma şi altele. De asemenea, sursele noastre spun că ÎPS Ciprian Cîmpineanul aşteaptă toate feţele bisericeşti să se alieze unor demersuri cinstite şi oportune pe care noul Arhiepiscop de Buzău şi Vrancea vrea să le ia spre binele Bisericii şi al credincioşilor ei.Editorial

Editorial: Molima PSD
coruptie psd
Molima PSD

Arhiva stiri

2018
2017
2016
martie (10)
mai (2)
iulie (5)
august (3)
2015
martie (8)
mai (3)
iulie (6)
august (4)
2014
martie (5)
aprilie (11)
mai (21)
iunie (11)
iulie (2)
2013
martie (209)
aprilie (57)
mai (15)
iunie (11)
iulie (27)
august (17)
2012
0000

Evenimente

Noutati

Chestionar

Publicitate

 Spatiu destinat publicitatii!

Curs valutar

Vremea

FaceBook