untitled 2
"La Buzau, noi dam ora exacta. Stiri si opinii non stop"
Marti, 26 martie 2019, 03:56
STIRI DE BUZAU  acum 3 ani

Lepadatu Marius Ricardo

Aschia nu sare departe de trunchi
Aschia nu sare departe de trunchi
Cum poţi lua despăgubiri când avocatul tău este şi reprezentantul asigurărilor!

Marius Ricardo Lepădatu este avocat şi fiul controversatului afacerist buzoian Costica Lepadatu. El este vestit pentru maşinile pe care le conduce  şi pentru faptul că participă destul de frecvent la cursele de maşini.

Tun de 150.000 de euro la Astra Asigurari!

Una dintre maşinile pe care o folosea la curse era un Porsche 997 din 2008.

Această maşină a ars în totalitate în Brăila pe 30 decembrie 2011, în timp ce proprietarul era într-un restaurant.  Ricardo Lepădatu a solicitat asigurătorului suma de 495.000 de lei în baza poliţei Casco pe care o avea încheiată la Astra Asigurări de către soţia sa, care era reprezentantul societăţii de asigurări.Numai că, potrivit celor de la Astra, el nu plătise poliţa de asigurare şi din acest motiv era suspendată. Pe 4 ianuarie, la câteva zile distanţă, Lepădatu merge la bancă şi plăteşte restanţa cu un ordin de plată emis pe 30 decembrie, exact în data incidentului, dar depus, conform băncii, pe 4 ianuarie.

Avocatul care îl reprezintă este tocmai soţia sa, cea care era şi reprezentant Astra. Mai mult, şi el şi soţia fiind avocaţi, în bune relaţii cu magistraţii de la Judecătoria Pogoanele, mută sediul firmei pe care o deţin pe raza respectivei judecătorii şi revendică daunele acolo. Cum era uşor de intuit, el câştigă în primă instanţă, chiar dacă banca Raiffeisen trimite o adresă prin care confirmă  că plata a fost efectuată pe 4 ianuarie, şi nu pe 30 decembrie.

Decizia este executorie pentru Astra, care este obligată să plătească suma respectivă.

În cazul în care instanţele superioare vor da o altă soluţie, asigurătorul va primi banii înapoi.Numai că, din practica de acum, de multe ori firmele care aveau de returnat banii au intrat în faliment sau în insolvenţă şi banii nu au mai putut fi recuperaţi.

Un astfel de caz s-a petrecut la Craiova, unde o societate de asigurări a câştigat la Înal­ta Curte de Casaţie şi are de primit 180.000 de mii de lei  acordaţi de Curtea de Apel Craiova unei firme doljene. Cum procesul a durat câţiva ani, firma respectivă a intrat în insolvenţă şi nu mai poate returna banii.Editorial

Editorial: Molima PSD
coruptie psd
Molima PSD

Arhiva stiri

2018
2017
2016
martie (10)
mai (2)
iulie (5)
august (3)
2015
martie (8)
mai (3)
iulie (6)
august (4)
2014
martie (5)
aprilie (11)
mai (21)
iunie (11)
iulie (2)
2013
martie (209)
aprilie (57)
mai (15)
iunie (11)
iulie (27)
august (17)
2012
0000

Evenimente

Noutati

Chestionar

Publicitate

 Spatiu destinat publicitatii!

Curs valutar

Vremea

FaceBook