untitled 2
"La Buzau, noi dam ora exacta. Stiri si opinii non stop"
Luni, 23 septembrie 2019, 05:41
POLITICA  acum 6 ani

miscarea populara traian basescu cristian diaconescu lansare

Basescu lansează pe Facebook Miscarea Populară
Basescu  lansează pe Facebook Miscarea Populară
La doar două zile după ce Traian Băsescu le-a spus adio pedeliştilor, transmiţându-le că se va implica în ridicarea unui nou partid de dreapta, consilierul prezidenţial Cristian Diaconescu a anunţat astăzi, pe blog, lansarea fundaţiei "Mişcarea Populară". Un anlt consilier al preşedintelui, Iulian Chifu, susţine că acesta ar fi primul pas pentru "reînceperea construcţiei unui pol dreapta pentru viitor".

Adeziunile de la Cotroceni

Primul semnatar, colegul său Sebastian Lăzăroiu, care şi-a invitat prietenii de pe Facebook să i se alăture.Un răspuns prompt în reţeaua de socializare  a venit de la purtătorul de cuvânt al lui Traian Băsescu, Bogdan Oprea: "Şi eu, subscriu, Sebastian".

Şi consilierul pe probleme de Educaţie naţională, Daniel Funeriu, membru PDL, dă de înţeles că este parte a proiectului, într-un mesaj postat tot pe Facebook: "Vorbeam despre necesitatea ca orice mişcare politică să se uite cu dragoste înspre viitor şi nu cu ură către trecut. Azi e o zi bună să începem asta, şi trebuie început gândind". La câteva minute diferenţă, el a distribuit anunţul lui Diaconescu cu îndemnul "Think!"(Gândeşte!, n. red.).

Intenţia de a face acelaşi pas a fost confirmată pentru gândul şi de consilierul pentru Securitate naţională al preşedintelui, Iulian Fota. Potrivit unor informaţii neoficiale, în Fundaţie se vor înscrie, în primă instanţă, toţi consilierii preşedintelui.

Doar Dorel Onaca, vechi susţinător al lui Traian Băsescu încă de când preşedintele era comandant de navă, a rămas deocamdată în afara platformei, nefiind în Bucureşti. "Nu sunt în zonă deocamdată, nu cunosc, dar vă pot da un răspuns mâine", a expplicat Onaca, contactat de gândul.

În grupul de susţinători se află şi Iulian Chifu, consilier prezidenţial pentru afaceri strategice si securitate internatională. "Fireşte ca mă voi alatura Fundaţiei Mişcarea Populară. Undeva trebuie reîncepută construcţia unui pol de dreapta pentru viitor!", şi-a anunţat susţinerea Chifu pe Facebook.

Acelaşi mesaj a fost popularizat pe reţeaua de socializare şi de consilierul de stat Cristian Hriţuc, fost lider al organizaţiei de tineret a PDL. "Eu m-am înscris în Miscarea Populară. Voi?", strânge Hriţuc noi adeziuni printre prietenii săi virtuali.
 
Marca "Mişcarea Populară" a fost înregistrată la OSIM de fiica preşedintelui, Ioana Băsescu, încă de acum doi ani.

Ce vrea "platforma socio-politică" a consilierilor lui Băsescu

"Ştiu că acest subiect va capta atenţia presei româneşti şi a opiniei publice deopotrivă – semn că noua noastră formă de expresie, care îşi propune să promoveze valorile de centru-dreapta, este asteptată atât ca nouă platformă socio-politică, dar şi un real catalizator pentru implicarea societăţii românesti în elaborarea şi implementarea deciziilor majore care ne privesc", scrie Diaconescu pe blog.

Obiectivele enunţate de consilierul prezidenţial coincid cu cele asumate de Traian Băsescu: modernizarea României,     păstrarea orientării proeuropene şi proatlantice ca unica soluţie pentru România, reforma constituţională, stimularea clasei de mijloc, criterii de integritate pentru o clasă politică adaptată la valorile Uniunii Europene sau reformarea sistemului de educaţie orientat spre performanţă.

Diaconescu menţionează  că în actele constitutive ale fundaţiei vor fi enuntate o serie de programe şi strategii care vizează "dezvoltarea societăţii româneşti, în ansamblu, cu accent pe oferirea de oportunităţi pentru clasa mijlocie şi tineret, ca principale forţe motrice pentru progresul ţării noastre".

"Misiunea acestei fundaţii este deschisă tuturor celor care doresc să promoveze o Românie modernă", îşi încheie postarea Diaconescu.Editorial

Editorial: Molima PSD
coruptie psd
Molima PSD

Arhiva stiri

2018
2017
2016
martie (10)
mai (2)
iulie (5)
august (3)
2015
martie (8)
mai (3)
iulie (6)
august (4)
2014
martie (5)
aprilie (11)
mai (21)
iunie (11)
iulie (2)
2013
martie (209)
aprilie (57)
mai (15)
iunie (11)
iulie (27)
august (17)
2012
0000

Evenimente

Noutati

Chestionar

Publicitate

 Spatiu destinat publicitatii!

Curs valutar

Vremea

FaceBook