untitled 2
"La Buzau, noi dam ora exacta. Stiri si opinii non stop"
Marti, 26 martie 2019, 03:57
STIRI DE BUZAU  acum 6 ani

Constantin Boşcodeală primarul municipiului Buzau

Brigada Artistică de la Buzău
Brigada Artistică de la Buzău
Un amic îmi spunea că partidele din România sunt organizate în brigăzi. Termenul muncitoresc descrie pe deplin modul de funcţionare al afacerilor făcute de politicieni. O brigadă politică este formată din mai multe echipe care au roluri definite în programul de lucru. Unii semneza contractele publice, alţii fac licitaţiile, alţii iau deciziile, alţi colegi de brigadă încasează apoi banii şi îi împart în partid.

Una dintre cele mai frumoase brigăzi artistice de politicieni conectaţi la bugetele publice este cea de la PSD Buzău.
Aici operează în rol de primar şeful de brigade Constantin Boşcodeală. Social-democratul a preluat funcţia de preşedinte al PSD Buzău de la sulfurosul Ion Vasile, fost senator, om greu al vechiului PSD şi tovarăş al teroristului nr. 1 al României, Omar Hayssam. Boşcodeală se luptă pe plan local cu familia lui Victor Mocanu, fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Buzău, un adevărat matusalem al politicii buzoiene. Mocanu a fost scos în decor la alegerile locale de anul trecut, iar funcţia de preşedinte al CJ Buzău n-a fost câştigată de liberalul Cristi Bâgiu. Bătrânul Mocanu, alături de familia sa, pusese monopol pe afacerile din judeţ. Bogăţia sa, afişată şi opulentă, deveniseră insuportabile pentru tineri iBoşcodeala şi Bâgiu.

În brigada de la PSD Buzău joacă şi influentul consilier local Dumitru Dobrică – om de afaceri şi politician cu greutate conectat la bugetul primăriei Buzău, condusă de Boşcodeală. Dobrică se laudă că el este cel care l-a mazilit politic pe senatorul Ion Vasile şi i-a deschis calea lui Boşcodeală pentru cariera politică naţională. Tot la Buzău a fost adus de la Bucureşţi şi Eugen Teodorovici, ministrul Fondurilor Europene, care a primit un colegiu eligibil de senator în judeţ. Cu Boşcodeală la primărie şi Teodorovici la Guvern, baieţii deştepţi de la PSD Buzău cred că a venit vremea să facă banul gros cât sunt la putere.

În pole-position pentru capitolul încasări este acelaşi Dumitru Dobrică, patronul companiei de construcţii Mecan Construct. Numele lui Dobrică se leagă de câteva afaceri urât mirositoare cu banii Primăriei Buzău. Curtea de Conturi a descoperit că Dobrică a încheiat contracte de ordinul milioanelor de euro cu primăria buzoiană, fără licitaţie, prin intermediul companiei Urbis Serv, deţinută de consiliul local. Urbis Serv primea bani de la primărie pentru reparaţia drumurilor din oraş apoi societatea subcontracta direct lucrările către firma administrată de Dobrică. Conform legii achiziţiilor publice, Primăria Buzău trebuia să impună societăţii Urbis Serv, prin contract, să facă licitaţie deoarece contractul era finanţat în proporţie de sută la sută din bani publici. Primăria Buzău a plătit firmei Urbis Serv SRL, în mod nelegal, peste 4 milioane de euro pentru reparaţii de străzi şi trotuare şi întreţinerea spaţiilor verzi. Banii au ajuns de fapt la firma lui Dobrică, compania Urbis Serv fiind doar un simplu intermediar între consilierul judeţean şi primărie.

Datele Curţii de Conturi au ajuns şi la procurorii DNA. Pe lângă aceste date, se observă de la o poştă şi conflictul de interese în care consilierul judeţean Dobrică a intrat cu bună ştiinţă. Primarul Boşcodeală este şeful său politic, banii provin din bugetul statului, şeful companiei Urbis Serv deţinută de primărie este un anume Emanoil Neagu. Acesta din urmă este şi el consilier judeţean PSD şi coleg cu Dobrică. Trebuie să recunoaştem că, deşi au sifonat o căruţă de bani, atât Boşcodeală, cât şi Dobrică nu strălucesc prin inteligenţă. Puteau să fie mult mai discreţi.

Dobrică pare a fi însă şi mai lacom când vine vorba de bani publici. Conform declaraţiei sale de interese, rezultă că în perioadă 2007-2010 a încheiat nu mai puţin de 11 contracte publice cu primăriile din judeţul Buzău. Suma este exorbitantă chiar şi pentru şmecherii politici de la Bucureşti. Dobrică a încasat prin intermediul firmei sale nu mai puţin de 12 milioane de euro de la primăriile din Buzău, Pătârlagele, Cilibia, Măgura, Ţinteşţi şi Amaru. Situaţia este din nou cât se poate de flagrantă din cauză că Dobrică în calitate de consilier judeţean este cel care aprobă finanţarea bugetelor locale ale primăriilor din judeţ. Exact bani pe care el îi încasa mai apoi prin firma sa. Trebuie să recunoaştem că brigadierul Dobrica este productiv.

Pe finalul anului trecut însă, politicianul din Buzău, plin de bani şi cu nasul pe sus, a încercat să-şi impună fiica de 23 de ani pe listele de deputaţi ale PSD. Până la urmă, junioara nu a avut loc la masa bătrânilor, iar Dobrică s-a supărat şi a pus-o candidată pe listele Partidului Poporului - acest tomberon politic folosit cu încredere de toate marile partide. Apoi, tragedie în familie, beizadeaua lui Dobrică, pe nume Ionela, nu a ieşit deputat. Însă, fiul lui Victor Mocanu, fostul şef al judeţului Buzău şi duşmanul lui Dobrică, a reuşit să-şi scoată juniorul deputat, pe Adrian Mocanu. Viaţa nu e corectă, să ai atâţia bani şi să nu poţi scoate fata deputată la Bucureşti.

Cam aşa funcţionează brigadă politică. Ea face bani şi o doare în coţ de DNA, DIICOT, ANI, procurori, Kovesi- eccetera, că tot sunt la modă acum numele de procurori şi scandalurile din justiţie…..Editorial

Editorial: Molima PSD
coruptie psd
Molima PSD

Arhiva stiri

2018
2017
2016
martie (10)
mai (2)
iulie (5)
august (3)
2015
martie (8)
mai (3)
iulie (6)
august (4)
2014
martie (5)
aprilie (11)
mai (21)
iunie (11)
iulie (2)
2013
martie (209)
aprilie (57)
mai (15)
iunie (11)
iulie (27)
august (17)
2012
0000

Evenimente

Noutati

Chestionar

Publicitate

 Spatiu destinat publicitatii!

Curs valutar

Vremea

FaceBook