untitled 2
"La Buzau, noi dam ora exacta. Stiri si opinii non stop"
Marti, 26 martie 2019, 03:57
POLITICA  acum 6 ani

Traian Basescu

Ce plănuieste Traian Băsescu
Ce plănuieste Traian Băsescu
Surpriza iesirii lui Traian Băsescu poate tine numai de calendar. A făcut-o extrem de tîrziu. Multi observatori ai scenei politice au fost obligati să se întrebe, oare de ce nu taxează presedintele bîlbîielile USL-ului? De-aia! Orice om cu un strop de viclenie sub tărtăcută lasă jucătorul slab să se umfle în pene si pe urmă îl loveste pe neasteptate. E o regulă simplă. În asemenea cazuri, efectele sunt devastatoare, impactul este mai puternic iar spectacolul smulge ropote de aplauze. Asa a procedat si Traian Băsescu. Exact ca boxerul bătut măr care se trezeste pe neasteptate si loveste ametitor. De ce a întîrziat Traian Băsescu atît de mult? Presupunerea mea este că după supravietuirea norocoasă din scandalul suspendării a simtit nevoia să se odihnească si să îsi lingă rănile. Cîteva luni. S-a bucurat că a scăpat doar cu imaginea sifonată, dar si-a salvat functia. S-a odihnit cîteva luni si a supravegheat scena politică. În special, USL-ul. Schimbarea de cîrmă de la PDL a avut darul să îl trezească. A fost primul moment care l-a obligat să redevină jucător. Nu putea rămîne cu bratele încrucisate si înconjurat doar de familie si de femeile de serviciu de la Cotroceni. Alungarea Elenei Udrea si a întregii găsti din fruntea PDL a devenit o adevărată invitatie la actiune. Miscarea populară s-a transformat aproape instantaneu într-o alternativă. Aproape peste noapte s-a născut si un plan de atac. De fapt, Traian Băsescu a fost împins si apoi obligat să inventeze o solutie salvatoare. Ce să facă, să astepte resemnat sfîrsitul mandatului, ca un naufragiat pe o plută pe care timpul o duce totusi la un tărm, ori să se redreseze si să reintre în luptă? A ales varianta a doua. Şi destul de repede a revenit în public si au apărut demisiile din PDL si s-au înmultit înscrierile în Miscarea Populară.

Traian Băsescu a atacat operatiunea de modificare a Constitutiei pentru că era neconvingătoare. De altfel, proiectul politic de modificare a Constitutiei s-a născut chiar din conflictul acerb cu Marinarul, dar si din orgoliile majoritătii, cu cele 70 de procente în Parlament. Dictonul ”schimbăm tot” s-a poticnit însă în fata improvizatiilor si a făcut din modificarea Constitutiei o operatiune neconvingătoare, desfăsurată sub conducerea unui politician în plină pierdere de viteză: Crin Antonescu. Dezbaterea publică, în pripă si neconvingătoare, n-a captivat atentia românilor. De altfel, mai toate modificările propuse privesc felul în care se desfăsoară jocurile de putere. Drepturile cetăteanului, mai putin! Şi atunci, de ce să se chinuie românii să se bată pentru o Constitutie care a devenit mare miză doar pentru partidele politice si pentru acolitii lor din Parchet, din serviciile secrete si din propagandă? Atacul lui Traian Băsescu, nelegal, lipsit de un fundament juridic, a picat însă pe un teren fertil. Încrederea în USL a început să scadă, gafele să se înmultească, promisiunile să fie uitate. Şi planul omului încoltit cu suspendarea a prins contur. Traian Băsescu a revenit la dezbaterea parlamentului de 300, problemă expediată de USL în mare grabă si mai apoi ascunsă sub pretul indiferentei.

Suferă Traian Băsescu pentru vechea sau pentru noua Constitutie? Nici vorbă! A folosit subiectul pentru a lovi un USL în stare de anemie. Nu Constitutia este proiect pentru presedinte. Ea este doar pretext. Scopul esential este altul. Cei care se învîrt în preajma sa povestesc cum Traian Băsescu urzeste, vorbeste, scenarizează si visează zi si noapte la construirea unui alt partid care să răspundă la comenzile sale. Pierderea PDL-ului l-a rănit peste măsură. Şi a devenit miză pentru o răzbunare politică. Presedintele României nu mai lucrează la elaborarea politicii externe, la medieri sau la promovarea intereselor economiei românesti. Scopul său urmărit orbeste este recuperarea PDL-ului ca partid care nu mai ascultă de ordinele sale.

Vulpe bătrînă, Traian Băsescu stie că fără un partid în spate, oricît ai fi de iubit, de viclean sau de norocos, în politică tot un nimeni rămîi. Asa că a pornit de la bază. De la recîstigarea PDL-ului sub pălăria Miscării Populare. Şi apoi, cum o da Domnul si starea de sănătate! Un candidat la Presedintie, o încercare de a controla guvernul. Şi ce mai rezultă din amatorismul adversarilor săi.Editorial

Editorial: Molima PSD
coruptie psd
Molima PSD

Arhiva stiri

2018
2017
2016
martie (10)
mai (2)
iulie (5)
august (3)
2015
martie (8)
mai (3)
iulie (6)
august (4)
2014
martie (5)
aprilie (11)
mai (21)
iunie (11)
iulie (2)
2013
martie (209)
aprilie (57)
mai (15)
iunie (11)
iulie (27)
august (17)
2012
0000

Evenimente

Noutati

Chestionar

Publicitate

 Spatiu destinat publicitatii!

Curs valutar

Vremea

FaceBook