untitled 2
"La Buzau, noi dam ora exacta. Stiri si opinii non stop"
Joi, 20 iunie 2019, 06:52
STIRI DE BUZAU  acum 6 ani

Cuza Voda centrul istoric Buzau reabilitare

Comerciantii de pe strada Cuza Voda falimentati
Comerciantii de pe strada Cuza Voda  falimentati
de primaria baronului Constantin Boscodeala.


Urmează cel puţin jumătate de an de mare cumpănă pentru comercianţii de pe strada Cuza Vodă, cărora toamna încă blândă le-a amânat puţin debutul perioadei în care vânzările le vor scădea în mod dramatic. Aflată în plin proces de reabilitare printr-un program finanţat de Uniunea Europeană, zona comercială zero a municipiului arată, acum, ca după un bombardament, strada fiind complet decopertată, singurele porţiuni care mai sunt acoperite cu asfalt rămânând trotuarele.

Este de aşteptat, însă, ca la prima ploaie, întreaga zonă să capete aspectul unei uliţe dintr-un cătun uitat de lume, iar situaţia să persiste pe întreaga perioadă a iernii şi a primăverii viitoare. Urmează, deci, o perioadă în care nu numai accesul pietonal către magazine va fi o adevărată aventură, ci şi aprovizionarea cu marfă a acestora va fi pusă sub semnul întrebării. Mulţi dintre proprietarii spaţiilor comerciale de pe strada Cuza Vodă îşi fac deja calcule, dar nu pentru a vedea posibilităţi de creştere a vânzărilor în perioada lunii decembrie şi, eventual, a începutului de martie, ci caută fel de fel de soluţii salvatoare pentru a-şi limita pagubele.

Starea critică în care se află respectivii comercianţi este recunoscută şi de municipalitate care, cu o doză substanţială de cinism, îi avertizează pe aceştia de posibila apariţie a unor „situaţii de disconfort în derularea în bune condiţii a activităţilor comerciale”, dar îi şi asigură pe aceştia că, după finalizarea lucrărilor – dar fără a avansa niciun termen în acest sens -, „va creşte traficul ­pie­tonal favorabil activităţilor comerciale”. în acest sens, viceprimarul Nicolae-Sebastian-Valentin Radu – în calitate de manager al proiectului de reabilitare - a trimis, la începutul acestei luni, tuturor proprietarilor de spaţii comercile din zona vizată scrisori în care se arată: „Se vor realiza lucrări de decopertare, balastare, montare de dale de granit şi amplasare a componentelor de mobilier stradal. Vă informăm că după reabilitarea străzii, accesul auto va fi interzis. De aceea, urmează să luaţi măsurile pe care le consideraţi necesare în vederea asigurării aprovizionării. Pentru a evita producerea de accidente, am luat decizia de a interzice accesul tuturor mijloacelor de transport, altele decât cele ale constructorului, pe perioada derulării lucrărilor. În conte­xtul respectării graficului de lucrări şi apropierii timpului friguros, este posibil să apară situaţii de disconfort în derularea în bune condiţiuni a activităţilor comerciale. În acest sens ne cerem scuze şi vom încerca să optimizăm executarea lucrărilor. Avem convingerea că după finalizarea lucrărilor, cu siguranţă va creşte traficul pietonal favorabil activităţilor comerciale”

Drept pentru care, proprietarii spaţiilor comerciale mai au posibilitatea, în aşteptarea momentului în care clienţii vor năvăli în magazinele lor – conform siguranţei afişate de primarul Sebastian Radu -, să strângă din dinţi privind cu jind către vânzările de succes ale magazinelor neafectate de lucrările de pe strada Cuza Vodă.

Valoarea totală a ultimului proiect din Planul Integrat de Dezvoltare Urbană – care se referă la reabilitarea străzii Cuza Vodă, a 18 străzi din cartierul Mihai Viteazu şi a 26 de staţii de autobuz din municipiu - se ridică la 250 de milioane de lei, cu finanţare din Fondul European pentru Dezvoltare Regională prin Programul Operaţional Regional 2007-2013. Contribuţia municipalităţii este de 2%, plus TVA-ul aferent, care va fi dedus ulterior.

Editorial

Editorial: Molima PSD
coruptie psd
Molima PSD

Arhiva stiri

2018
2017
2016
martie (10)
mai (2)
iulie (5)
august (3)
2015
martie (8)
mai (3)
iulie (6)
august (4)
2014
martie (5)
aprilie (11)
mai (21)
iunie (11)
iulie (2)
2013
martie (209)
aprilie (57)
mai (15)
iunie (11)
iulie (27)
august (17)
2012
0000

Evenimente

Noutati

Chestionar

Publicitate

 Spatiu destinat publicitatii!

Curs valutar

Vremea

FaceBook