untitled 2
"La Buzau, noi dam ora exacta. Stiri si opinii non stop"
Vineri, 24 mai 2019, 12:04
POLITICA  acum 3 ani

Constantin Boscodeala

Constantin Boscodeala, condamnat DEFINITIV la 3 ani cu suspendare
Constantin Boscodeala, condamnat DEFINITIV la 3 ani cu suspendare
Magistratii Curtii de Apel Brasov l-au condamnat marti pe primarul municipiului Buzăului, Constantin Boscodeală, în dosarul "Gloria" la trei ani de închisoare cu suspendare sub supraveghere si un termen de încercare de cinci ani, precum si la pedeapsa complementară a interzicerii ocupării functiei de primar pe o perioadă de cinci ani, potrivit purtătorului de cuvânt al Curtii de Apel Brasov, judecătorul Răzvan Cosmin Dicu. Sentinţa este definitivă.

Primarul municipiului Buzăului, Constantin Boscodeală, a fost condamnat în primă instantă, pe data de 10 februarie 2015, de magistratii Judecătoriei Brasov, la cinci ani de închisoare cu executare.

Sentinta Judecătoriei Brasov a fost atacată cu apel atât de primar, cât si de procurorii Directiei Nationale Anticoruptie.

Instanta de fond l-a condamnat pe Constantin Boscodeală pentru două infractiuni de abuz în serviciu si l-a achitat pentru cea de-a treia infractiune pentru care a fost trimis în judecată de DNA, acesta primind o pedeapsă de patru ani, respectiv trei ani, pentru două infractiuni de abuz în serviciu. Pedepsele au fost contopite, alegându-se pedeapsa cea mai mare, de patru ani, la care s-a adăugat un spor de un an, rezultând, în final, o pedeapsă cu închisoarea de cinci ani.

În vara lui 2013, primarul municipiului Buzău, Constantin Boscodeală, a fost trimis în judecată de procurorii DNA sub acuzatia de abuz în serviciu contra intereselor publice în formă calificată. În rechizitoriu se preciza că, în perioada 2002-2008, edilul ar fi acordat ilegal societătii care detinea echipa de fotbal Gloria Buzău suma de cinci milioane de lei, din bugetul local, si că a asigurat folosinta gratuită a complexului sportiv, încălcând prevederile legislatiei în vigoare.

În vederea recuperării prejudiciului, procurorii au instituit sechestru asigurator asupra unor bunuri imobile apartinând inculpatului, 7 terenuri si 5 imobile, printre care si o vilă la Năvodari si două autoturisme de lux.Editorial

Editorial: Molima PSD
coruptie psd
Molima PSD

Arhiva stiri

2018
2017
2016
martie (10)
mai (2)
iulie (5)
august (3)
2015
martie (8)
mai (3)
iulie (6)
august (4)
2014
martie (5)
aprilie (11)
mai (21)
iunie (11)
iulie (2)
2013
martie (209)
aprilie (57)
mai (15)
iunie (11)
iulie (27)
august (17)
2012
0000

Evenimente

Noutati

Chestionar

Publicitate

 Spatiu destinat publicitatii!

Curs valutar

Vremea

FaceBook