untitled 2
"La Buzau, noi dam ora exacta. Stiri si opinii non stop"
Miercuri, 26 iunie 2019, 05:54
STIRI DE BUZAU  acum 3 ani

Cristi Bigiu

Cristi Bigiu condamnat la 5 ani si 2 luni de inchisoare cu executare
Cristi Bigiu condamnat la 5 ani si 2 luni de inchisoare cu executare
Cristi Bîgiu a fost condamnat la 5 ani şi 2 luni de închisoare cu executare. Tribunalul Călăraşi care a pronunţat astăzi sentinţa a decis menţinerea măsurii controlului judiciar pînă la rămînerea definitivă a hotărîrii.

Decizia de astăzi nu est edefinitivă şi poate fi atacată la Curtea de Apel Bucureşti.

Fostul președinte al Consiliului județean Buzău, pesedistul Cristinel Bîgiu, a fost condamnat în primă instanță de judecătorii Tribunalului Călărași la cinci ani și două luni închisoare cu executare și pedeapsă complementară de doi ani cu interzicerea unor drepturi în dosarul de luare de mită. Se menține controlul judiciar și s-a dispus confiscarea a 45.000 lei. Decizia nu este definitivă.

Pe 22 martie, data anunţată iniţial pentru pronunţare, magistraţii nu pregătiţi să dea o sentinţă, aşa că au fixat un nou termen pentru 5 aprilie, cînd aproape sigur va fi luată o decizie. Dacă instanţa va pronunţa o hotărîre, aceasta nu va fi definitivă, putînd fi atacată la instanţa superioară, care în acest caz este Curtea de Apel Bucureşti. Bîgiu a fost judecat pentru luare de mită, după ce în luna decembrie a anului 2014, cînd era şef al Consiliului Judeţean, procurorii DNA i-au organizat un flagrant în pacarea din faţa blocului în care  locuia. Teoretic, există posibilitatea ca Bîgiu să pri­mească azi sentinţa ori ca pronunţarea să se amîne aşa cum s-a întîmplat şi în alte cazuri. Bîgiu, a fost trimis în judecată de DNA pentru luare de mită şi conflict de interese în formă continuată şi pentru tentativă de spălare a banilor.

În rechizitoriul procurorilor DNA se arată că, în perioada noiembrie 2013 - decembrie 2014, Cristi Bîgiu a cerut, iar în zilele de 20 decembrie 2013, respectiv 6 decembrie 2014 a primit sumele de 45.000 lei, respectiv 50.000 lei, prin intermediari, în legătură cu în­deplinirea îndatoririlor de serviciu în calitate de preşedinte al Consiliului Judeţean Buzău - funcţie de demnitate publică, respectiv aprobarea atribuirii către firma Asociaţia pentru Dezvoltare, Inovaţie, Cultură şi Antreprenoriat (ADICA) Călăraşi, prin procedură directă, a două contracte, precum şi aprobarea plăţilor aferente, după recepţionarea lucrărilor. Cele două contracte vizau elaborarea primelor două componente ale "Strategiei de dezvoltare durabilă a judeţului Buzău 2014-2020".

Bigiu mai este judecat în două dosare, în unul tot pentru spalare de bani alături de fostul ministru de Interne, Cristian David şi în altul pentru trafic de influenţă alături de fostul şef al RAAPPS, Gabriel Surdu. Decizia de azi nu e definitivă putînd fi atacată cu apel.
Editorial

Editorial: Molima PSD
coruptie psd
Molima PSD

Arhiva stiri

2018
2017
2016
martie (10)
mai (2)
iulie (5)
august (3)
2015
martie (8)
mai (3)
iulie (6)
august (4)
2014
martie (5)
aprilie (11)
mai (21)
iunie (11)
iulie (2)
2013
martie (209)
aprilie (57)
mai (15)
iunie (11)
iulie (27)
august (17)
2012
0000

Evenimente

Noutati

Chestionar

Publicitate

 Spatiu destinat publicitatii!

Curs valutar

Vremea

FaceBook