untitled 2
"La Buzau, noi dam ora exacta. Stiri si opinii non stop"
Marti, 26 martie 2019, 04:03
POLITICA  acum 6 ani

Dan Diaconescu ppdd

DD plânge după PP
DD plânge după PP
Dacă mâine ar demisiona din PPDD toţi şaizeci, mutându-se în alte grupuri parlamentare, doar Dan Diaconescu şi-ar jeli pierderea, singur, în faţa oglinzii, confundate cu o cameră de luat vederi. Poporul nu i-ar împărtăşi durerea, din simplul motiv că nici PP(Partidul Poporului), nici DD (Dan Diaconescu) nu mai există fără OTV. Or, din 22 ianuarie, când CNA i-a oprit transmisia pentru neplata numeroaselor amenzi cumulate in ultimii ani, prima televiziune-tomberon din România a încremenit, într-un strigăt mut, pe o pagină de internet, unde un DD de arhivă mişcă din buze necontrolat.

Cum partidul s-a născut şi a crescut anormal datorită televiziunii, este firesc să sucombe fără ea. Pieirea începe, ca  de obicei, din Parlament. Opt senatori şi deputaţi, din 68, au plecat din decembrie anul trecut până în  prezent. Nu sunt mulţi, dar, dacă şi camaradul de senzaţional şi de luptă politică al lui DD, Tudor Barbu, ajuns senator, îl părăseşte aşa cum se aude (DD l-ar fi rugat să rămână „cu lacrimi în ochi”), va fi semnalul către ceilalţi să-şi facă bagajele. Momentul pare bun: însuşi premierul Victor Ponta îi încurajează, mărturisind că este interesat de negocierile privind schimbarea taberei şi dispus să colaboreze cu ei pe toate problemele importante. Încă 30-40 de parlamentari în PSD sau foarte aproape îi sunt utili când partenerii liberali de alianţă devin prea temperamentali, pe când neglijarea PPDD-iştilor va conduce la racolarea lor de către alte partide sau, mai rău, de către Traian Băsescu.

Fără OTV, sursă de putere şi cel mai eficient mijloc de propagandă aflat în faliment, DD a decăzut din poziţia de lider şi nu mai poate conta pe loialitatea oamenilor săi. De asemenea, aceştia ştiu că şeful lor politic a pierdut simpatia unei bune părţi a  publicului otevist, baza lor electorală, o dată cu farsa cumpărării Oltchim. I-ar putea da, oricând, o lovitură de apartament ca să-i ia partidul, dar ce să facă cu el?!  Este mai simplu şi mai sigur să se lipească de Putere, ceea ce  aceşti profesionişti ai traseismului şi ai negoţului cu mandate sunt capabili să execute fără să tresară. 32 de parlamentari PPDD provin de la alte formaţiuni, dar este posibil ca majoritatea candidaţilor, indiferent de origine, să fi plătit „taxa de participare” la alegeri, de 50 de mii de euro, cât i s-a pretins unui reporter sub acoperire de la Gândul. Cumpărându-şi fotoliul, nu sunt datori partidului şi nimic nu-i împiedică să le mute mai încolo.

Că se va produce curând sau mai târziu, dispariţia PPDD-OTV nu va fi prilej de doliu electoral. Aceia care l-au votat se vor fi lămurit între timp că partidul lui domnu’ Dan a fost o creatură mediatică, o anomalie politică menită a se elimina de la sine cu lider cu tot, fără a lăsa urme în conştiinţa publică. Nici prilej de sărbătoare n-are de ce să fie, atâta vreme cât pubela naţională este încă plină şi alţii vorbesc de acolo.Editorial

Editorial: Molima PSD
coruptie psd
Molima PSD

Arhiva stiri

2018
2017
2016
martie (10)
mai (2)
iulie (5)
august (3)
2015
martie (8)
mai (3)
iulie (6)
august (4)
2014
martie (5)
aprilie (11)
mai (21)
iunie (11)
iulie (2)
2013
martie (209)
aprilie (57)
mai (15)
iunie (11)
iulie (27)
august (17)
2012
0000

Evenimente

Noutati

Chestionar

Publicitate

 Spatiu destinat publicitatii!

Curs valutar

Vremea

FaceBook