untitled 2
"La Buzau, noi dam ora exacta. Stiri si opinii non stop"
Joi, 20 iunie 2019, 05:50
STIRI DE BUZAU  acum 6 ani

Constantin Boscodeală primarul municipiului Buzau baron Boscodeala dna

DOSAR DE POLITICIAN: Constantin Boşcodeală primarul Buzăului dat în judecată de DNA şi ANI
DOSAR DE POLITICIAN: Constantin Boşcodeală  primarul Buzăului  dat în judecată de DNA şi ANI
Campania noastră “ Dosar de Politician cu funcţie de primar” merge mai departe. O veste bună pe frontul anticorupţie vine de la Buzău: baronul Constantin Boşcodeală, primarul oraşului, a fost trimis în judecată de DNA şi de Agenţia Naţională de Integritate.

Coabitarea dintre USL şi Traian Băsescu în domeniul justiţiei pare că funcţionează la capacitate maximă. Baronii PSD cad unul câte unul c popicele. PSD-istul Boşcodeală este, mai nou, mâna dreaptă a lui Marian Oprişan de la Vrancea, şeful ad-hoc al baronilor partidului. Iniţial, funcţia fusese ocupată de vicepremierul Liviu Dragnea. Apoi, acesta şi-a desemnat un successor la conducerea Uniunii Consiliilor Judeţene din România în persoana celui supranumit “manechinul de la Vrancea”. Primarul Boşcodeală este cel care l-a ajutat pe Oprişan să câştige şi funcţia de vicepreşedinte PSD pe regiunea sud-est în faţa altui baron, Nicuşor Constantinescu, şeful judeţului Constanţa. Pe când treburile în guvernare mergeau ca unse, Boşcodeală se vede pus în faţa unor acuzaţii grave.

Constantin Boşcodeală a fost trimis în judecată de DNA pentru trei infracţiuni de abuz în serviciu. Procurorii îl acuză pe baron că în 2008 a direcţionat fonduri publice către Asociaţia Sportivă Fotbal Club Gloria Buzău, cu titlul de finanţare nerambursabilă. Este vorba de o sumă de circa 400 de mii de euro. Cea mai mare parte din bani a ajuns însă la o societate privată numită Fotbal Club Gloria Buzău SA, la care Boşcodeală era acţionar minoritar. O altă acuzaţie a procurorilor vizează atribuirea de către primărie cu titlu gratuit a bazei sportive Gloria către echipa de fotbal. Timp de 6 ani, oraşul nu a primit nimic din această afacere, beneficiarii fiind mai multe societăţi comerciale. Prejudiciile calculate sunt de aproape 5 milioane de lei. Colac peste pupăză şi Agenţia Naţională de Integritate a anuţat că timp de aproape 3 ani baronul de Buzău s-a aflat în incompatibilitate. Acesta este acuzat că a ocupat simultan funcţia de primar şi calitatea de reprezentant al municipiului în cadrul Adunării Generale a Acţionarilor companiei Aquafor Buzău. Un amănunt care îl poate costa pe primar tocmai funcţia, în cazul în care pierde procesul cu ANI.

Povestea baronului Boşcodeală este clasică. Ani în şir a fost un tip discret, care şi-a construit o infrastructură de putere locală. Este poate cel mai longeviv primar de mare oraş din România. Iniţial a fost şef de autobază, adică a fost şeful regiei de transporturi auto Buzău. A fost ales edil în 1996, la 35 de ani. Din punct de vedere politic, Boşcodeală a stat la cutie. Iniţial, a fost subalternul celebrului senator PSD Ion Vasile, prietenul spionului Omar Hayssam şi adevăratul stăpân al judeţului în guvernarea Adrian Năstase. Hayssam deţinea afaceri profitabile la Buzău, el privatizând importanta societate Foresta Nehoiu, pe care a băgat-o apoi în faliment. După ce steaua senatorului Vasile a apus, la Buzău s-a ridicat alt jupan local: reprezentantul unui adevărat clan numit Mocanu. Jupânul din Buzău, Victor Mocanu, a fost şeful finanţelor judeţene, şi, între 2004 şi 2012, preşedintele consiliului judeţean. Mocanu a jucat întotdeauna la două capete, între PSD şi PDL. Acum este social- democrat, fiul său Adrian este deputat PSD. În organizaţia PSD de la Buzău primarul Boşcodeală conduce acum cea mai mare grupare, cealaltă fiind controlată de clanul Mocanu. Iniţial însă, Boşcodeală era fidel jupânului, la fel cum a procedat şi cu senatorul Vasile, pe care l-a mazilit apoi din partid. În iunie 2011, primarul Boşcodeală şi-a prezentat omagiile în faţa lui Mocanu când i-a cununat fiul, pe juniorul deputat Adi. Nunta a fost o dovadă de forţă pentru baronii politici de la Buzău: 1400 de invitaţi, cheltuieli de aproape 1 milion de euro, iar şmecherii de la Bucureşti, în frunte cu Mircea Geoană, au venit la eveniment cu elicopterele.

Cu toată discreţia lui, primarul Boşcodeală are acum necazuri penale la fel ca jupânul Victor Mocanu, acuzat şi el de procurori de diverse afaceri dubioase pe când conducea Consiliul Judeţean. Aflat în plin apogeu, primarul îşi vede poziţia politică şubrezită rău de tot. La colţ, pregătiţi să-i ia funcţia şi influenţa - aşa cum a procedat şi el la vremea lui - stau deputaţii PSD Ghiveciu şi Ciolacu, actualii săi aliaţi politici. Dosarul său de la DNA a venit la pachet şi cu punerea averii sale impresionate sub sechestru. Deşi a lucrat timp de 16 ani la stat ca şi primar, iar soţia este profesoară, primarul Buzăului are în proprietate: 8 terenuri bine poziţionate, inclusiv pe litoral, 3 apartamente şi 2 vile. Foarte strângător baronul de Buzău, ai crede că a mâncat pâine cu margarină în ultimii 20 de ani. Vestea bună este că la o asemenea avere, în cazul în care va pierde procesul cu DNA şi va plăti prejudiciul de peste 1 milion de euro, poate - poate mai rămâne cu câteva zeci de mii de euro în buzunar…Editorial

Editorial: Molima PSD
coruptie psd
Molima PSD

Arhiva stiri

2018
2017
2016
martie (10)
mai (2)
iulie (5)
august (3)
2015
martie (8)
mai (3)
iulie (6)
august (4)
2014
martie (5)
aprilie (11)
mai (21)
iunie (11)
iulie (2)
2013
martie (209)
aprilie (57)
mai (15)
iunie (11)
iulie (27)
august (17)
2012
0000

Evenimente

Noutati

Chestionar

Publicitate

 Spatiu destinat publicitatii!

Curs valutar

Vremea

FaceBook