untitled 2
"La Buzau, noi dam ora exacta. Stiri si opinii non stop"
Vineri, 24 mai 2019, 01:01
STIRI DE BUZAU  acum 3 ani

Constantin Toma

De ce Toma Constantin este toxic pentru PSD
De ce Toma Constantin este toxic pentru PSD
Conducerea PSD a crezut că face o mare ispravă punându-l pe afaceristul Constantin Toma să-i reprezinte partidul în lupta pentru fotoliul de primar. Probabil că au fost și argumente financiare la mijloc, cine știe, însă clar că, aruncând în luptă un nume din Forbes, s-a gândit că potolește rapid elanul unora de a se avânta în bătălia pentru Primărie, scăpând astfel de complicații. Ce nu a prevăzut PSD-ul atunci este că măsura sa riscă să devină dăunătoare partidului pe care ar trebui să-l ducă pe culmi.

La Buzău, PSD ar fi câștigat alegerile locale și dacă ar fi avut candidat un anonim bine îmbrăcat. Trebuie să recunoaștem că pe aici încă mai sunt în vână generațiile care văd în PSD continuatorul politicilor sociale, instaurate de comuniști și duse mai departe de Iliescu, după decembrie 1989. Nu trebuie condamnați iar argumentele lor trebuie respectate, în primul rând pentru faptul că acestea sunt motoarele care îi împing, pe unii chiar la vârste înaintate, să meargă la vot când vine vremea, să militeze când se simt dezavantajați, să fie activi social și politic.

Masa de social-democrați, adică acei oameni care, bănuim noi, au vrut și vor reforme mai puțin agresive, mai ușor de tolerat de categoriile vulnerabile, pentru că asta știu ei că presupune social-democrația, se trezesc acum păcăliți de un actor trimis pe scenă să joace rolul reformatorului clasei politice locale. Acei membri PSD care au ieșit cu entuziasm la vot, în primăvară, ca să țină sus partidul, se uită neputincioși acum la moșierul care s-a cocoțat în Palatul Comunal, călcând în picioare fiecare vot al lor, cum își bate joc de politicile de stânga, de doctrina menită să aibă omul în prim-plan.

Mulți dintre ei au fost cuprinși de ciudă pentru că i-au dat votul unuia care avea, după foarte puțin timp, să-i dea afară din servicii, ori le-a pus gând rău unor rude, prieteni. Văd că omul pus chiar de ei creează drame în birourile Palatului Comunal, că latră mai tot timpul la subalternii săi, că le trasează ultimatumuri, doar ca să le găsească nod în papură. Mai frustrant este că mulți, înainte de alegeri, nici nu acceptau criticile la adresa lui Toma venite din partea unora care l-au cunoscut. Erau atât de furați de zelul de a duce stindardul PSD pe frontul luptei electorale, încât nu au avut timp să observe adevărata față a ”împăratului” la picioarele căruia s-au aplecat.

Abia acum realizează că lupul nu prea poate să își schimbe năravul, Toma macelarind aproape zilnic toti liderii PSD Buzau, intr-un fel de santaj, in ziarul unde este actionar de ani buni cu deputatul Cezar Preda. Pentru social-democrați, Constantin Toma este o cauză pierdută și abia acum încep să fie cuprinși de furie. Doar că, nu prea știu pe cine să înjure mai mult, pe Toma, care le-a călcat voturile în picioare, sau pe cei care i-au întins acestuia covorul roșu.

Ce teapa si-au luat cei 17000 de cetateni care l-au votat vrand-nevrand pe cel mai controversat si corupt primar din istoria Buzaului!

Editorial

Editorial: Molima PSD
coruptie psd
Molima PSD

Arhiva stiri

2018
2017
2016
martie (10)
mai (2)
iulie (5)
august (3)
2015
martie (8)
mai (3)
iulie (6)
august (4)
2014
martie (5)
aprilie (11)
mai (21)
iunie (11)
iulie (2)
2013
martie (209)
aprilie (57)
mai (15)
iunie (11)
iulie (27)
august (17)
2012
0000

Evenimente

Noutati

Chestionar

Publicitate

 Spatiu destinat publicitatii!

Curs valutar

Vremea

FaceBook