untitled 2
"La Buzau, noi dam ora exacta. Stiri si opinii non stop"
Vineri, 24 mai 2019, 11:57
STIRI DE BUZAU  acum 6 ani

Spitalul judetean Buzau copii legati de paturi Marius Atanasiu director

Dispute aprinse între consilierii judeţeni buzoieni pe marginea cazului copiilor legaţi de paturi
Dispute aprinse între consilierii judeţeni buzoieni pe marginea cazului copiilor legaţi de paturi
Polemici iscate la finalul şedinţei ordinare de astăzi a Consiliului Judeţean Buzău pe tema legalităţii legării copiilor de paturi în secţia de pediatrie a Spitalului Judeţean. Discuţiile au pornit din partea consilierilor aflaţi în Opoziţie, unii dintre aceştia solicitând chiar demiterea managerului Spitalului Judeţean, medicul Marius Anastasiu.

Membrii Consiliului judeţean Buzău, forul care are în subordine Spitalul judeţean, au păreri împărţite în cazul copiilor legaţi de paturi, filmaţi în secţia de pediatrie. În timp ce unii cer demiterea managerului spitalului, alţii spun că scandalul a fost exagerat şi că legarea copiilor este o practică veche.

Cea care a deschis subiectul la finalul şedinţei de astăzi a fost consilierul judeţean PD-L Florina Stoian, asta după ce Laurenţiu Gavrilă, şeful Comisiei de anchetă a CJ, a prezentat concluziile preliminare ale verificărilor dispuse de preşedintele CJ în forul decizional judeţean. „De două zile încerc să aflu informaţii şi nu reuşesc să le obţin. Am vrut să vorbesc şi cu doctorul Pătraşcu şi cu managerul spitalului, dar nu mi-au răspuns la telefon”, a afirmat consilierul PD-L Florina Stoian.

Replica preşedintelui CJ, Cristinel Bîgiu, nu a întârziat: ”Doamnă, de ce nu m-aţi căutat pe mine? Există o comisie de anchetă, a dat primele concluzii, nu ne apucăm să facem anchetă toţi. A fost desemnată o comisie. Lăsaţi să se finalizeze ancheta!”. Consilierul judeţean Florina Stoian a continuat să ceară explicaţii privind schema de personal a secţiei de pediatrie, însă preşedintele CJ, Cristi Bîgiu, i-a spus că vina cea mai mare o poartă un democrat-liberal, Emil Boc, cel care, în calitate de prim-ministru, a interzis angajarea de personal în unităţile bugetare. „De când s-au deblocat posturile, s-au angajat 30 de persoane în spital. Să nu încercăm să transformăm această situaţie într-o dispută politică. E o problemă gravă, să o rezolvăm fără declaraţii politice (...) Vor fi sancţionate toate persoanele care trebuie sancţionate”, a mai declarat Cristi Bâgiu.

O reacţie în această situaţie a avut şi consilierul judeţean PSD Doru Muzgoci, care a spus: ”S-a isterizat toată România pentru că preşedintele Colegiului Medicilor din Buzău a spus că e o practică medicală, s-a uitat însă să se spună că spitalul arăta frumos, că era curăţenie. Sunt discuţii total aiurea, specifice românilor de a-şi arunca zoaiele în ochii tuturor. Şi eu mi-am legat copilul când era mic”. Comentariul lui Doru Muzgoci însă l-a enervat la culme pe consilierul PP-DD Eduard Dumitraşcu. „Este halucinant că aţi spus că practica este normală. În ţările din Europa de vest nu se mai practică de ani mulţi aşa ceva”, a spus Eduard Dumitraşcu, cel care, ulterior, a afirmat că managerul Marius Anastasiu ar fi trebuit să îşi prezinte demisia.

Consiliul de Administraţie al Spitalului judeţean a declanşat o anchetă în urma căreia a descoperit deocamdată doi vinovaţi de neregulile semnalate la secţia pediatrie. Medicul şef Carmencita Matei şi asistenta şefă de pe secţie, Mircica Găzdaru, urmează să fie eliberate din funcţie.


Editorial

Editorial: Molima PSD
coruptie psd
Molima PSD

Arhiva stiri

2018
2017
2016
martie (10)
mai (2)
iulie (5)
august (3)
2015
martie (8)
mai (3)
iulie (6)
august (4)
2014
martie (5)
aprilie (11)
mai (21)
iunie (11)
iulie (2)
2013
martie (209)
aprilie (57)
mai (15)
iunie (11)
iulie (27)
august (17)
2012
0000

Evenimente

Noutati

Chestionar

Publicitate

 Spatiu destinat publicitatii!

Curs valutar

Vremea

FaceBook