untitled 2
"La Buzau, noi dam ora exacta. Stiri si opinii non stop"
Marti, 26 martie 2019, 04:54
POLITICA  acum 2 ani

Doctori vopsiti sub umbrela docentilor agramati
Doctori vopsiti sub umbrela docentilor agramati
Pe vremea când îi scriam lui Rică Răducanu o rubrică în "Viața studențească", cineva l-a întrebat pe marele fotbalist de ce a trecut de la Rapid la Sportul studențesc.

- Pentru că sunt singurul de pe strada mea care n-are titlul de doctor!
O să râdeți, Rică n-a râvnit niciodată la titlul de doctor și nici n-a cerut de la Sportul studențesc o diplomă universitară. Dar în ironia sa avea dreptate. Se umpluse România de doctori în științe. De atunci tot soiul de activiști, de funcționari publici, de mahări din economie, din sindicate, partid și UTC se umflau în pene cu titlurile lor de doctori în științe. Și le inscripționau și pe ușa de la bloc. România avusese deja un prim val de profesori universitari doctori scoși la vopsea din tractoriști și tehnicieni veterinari, toți gonflați de puterea comunistă pentru a lua locul eliminaților și ostracizaților de ”savanți reacționari” decimați de regimul comunist. Așa au dispărut din universități Dumitru Caracostea, Dimitrie Gusti, Lucian Blaga, Petru Caraman, Ioan Petrovici, Constantin Rădulescu Motru, Simion Mehedinți și toată elita academică a perioadei interbelice.

În locul acestora, fabrica de doctori a României comuniste a produs pe bandă rulantă o armată de pârâți caraghioși. Producția ideologică de doctori în științe a funcționat în paralel cu cercetătorii de clasă (unii chiar munceau și făceau descoperiri!?). Dar contrafăcuții au dominat epoca, cei mai mulți au intoxicat și cultura, și știința, și ierarhiile, și criteriile, contribuind din plin la acel nivel mediocru la care toate ajunseseră prin 1989.

După 1990, în locul unei curățenii nemiloase și a unei severe recuperări a memoriei celor demolați de comunism, România a continuat și mai abitir să producă diplome false, titluri universitare fără operă didactică, studenți fără capacitatea de a scrie în limba română, într-un proces didactic desfășurat în universități la fel de găunoase și de stupide ca și ședințele de partid de altădată. Au fost două decenii și jumătate de mimetism academic, de cârpeală și spoială care au umflat cifrele unei recolte universitare artificiale, numărul doctorilor și al docenților devenind periculos pentru întreaga țară.

Nu doar că nu s-a oprit producția intelectuală de la Academia Ștefan Gheorghiu, dar s-a întețit viteza benzii rulante pe care ieșeau studenți la Amara și de pe cine știe unde și doctorii din Academia de Poliție și din Academia de Națională de Informații. Ultimele au început să vomeze doctori în științe, contribuind la o recoltă națională de impostori și sfertodocți cum țările europene n-au cunoscut niciodată până la dislocarea barajului comunist din România. Așa a ajuns Gabriel Oprea profesor universitar și conducător de lucrări de doctorat, așa au ajuns Oțel și Petre Tobă doctori în științe. Lista producției de impostori este uriașă.

Din Universități ieșea fumul greu al producției de diplome de absolvenți și al diplomelor de doctori. Am auzit pe cineva că în instituții de forță titlul fără pile se lua pe un 5.000 de euro, bani care se împărțeau între profesor și asistentul care producea lucrarea. Și care, cel mai adesea, copia de ici și acolo.
În 25 de ani am avut parte de un fals reviriment universitar și intelectual împotriva căruia nu s-a ridicat nimeni. Explicația este simplă. Valul de politicieni ieșit din brambureala revoluției avea nevoie de titluri, de diplome, de onorabilitate. Și după el, polițiștii, activiștii, ofițerii de servicii de informații. Pentru o vreme, țara a sistat producția de bunuri și s-a concentrat pe producția de titluri academice și de doctorat. Așa s-a consolidat o putere găunoasă, tâmpă și rapace la cârma României.

Așa se explică rezistența tuturor instituțiilor până la vârful Ministerului Educației. Nimeni n-a putut ataca falsul competențelor din România. Sistemul titraților cu diplome universitare și al doctorilor scoși ca dintr-o pușcă de cârnați se apăra și se mai apără cu încrâncenare. Posesorii acestor titluri conduc țara și decid marile cauze. Mai corect spus, le îngroapă.

Ca un moment de pisc al imposturii a picat și doctoratul lui Victor Ponta și al ministrului Petre Tobă. Lor li se adaugă și doctoratul dubios al campioanei din lupta anticorupție. Laura Codruța Kovesi este pe cale să ocupe două locuri importante în istoria recentă. A fost leaderul anticorupției, dar și cel mai disputat hoț de producție intelectuală. Poate că exemplul ei cutremură toată producția de fals intelectual.

Deschiderea anului universitar cu două declarații (a președintelui și a premierului) pe aceeași temă este de natură a ne șoca. De la intrarea sovieticilor în România și până astăzi nici un președinte și nici un prim-ministru nu au condamnat plagiatul și furtul intelectual într-un mod atât de hotărât.
Fac parte dintre cei dezamăgiți de Klaus Iohannis. Dar felul în care s-a poziționat luni la Timișoara în chestiunea plagiatului, chiar cu riscul de a o pierde pe amazoana de la DNA, îi face cinste și îl mai scutură nițel de pulberea de mediocritate care începuse să-l acopere.Editorial

Editorial: Molima PSD
coruptie psd
Molima PSD

Arhiva stiri

2018
2017
2016
martie (10)
mai (2)
iulie (5)
august (3)
2015
martie (8)
mai (3)
iulie (6)
august (4)
2014
martie (5)
aprilie (11)
mai (21)
iunie (11)
iulie (2)
2013
martie (209)
aprilie (57)
mai (15)
iunie (11)
iulie (27)
august (17)
2012
0000

Evenimente

Noutati

Chestionar

Publicitate

 Spatiu destinat publicitatii!

Curs valutar

Vremea

FaceBook