untitled 2
"La Buzau, noi dam ora exacta. Stiri si opinii non stop"
Joi, 20 iunie 2019, 06:34
POLITICA  acum 6 ani

Liviu Dragnea frauda electronica referendum de demitere dna

Dosarul Dragnea un dosar pentru cancelariile occidentale
Dosarul Dragnea  un dosar pentru cancelariile occidentale
Printre lucrurile pe care i le impută DNA lui Liviu Dragnea se numără şi acela că a trimis adrese în teritoriu prin care solicita organizarea de tombole. Liviu Dragnea, care era secretar al PSD la momentul campaniei pentru referendumul de demitere a lui Traian Băsescu, le-a cerut organizaţiilor partidului să organizeze o „tombolă cu premii la care vor participa alegătorii care s-au prezentat la referendumul din 29 iulie 2012”. Recomandarea domnului Dragnea a fost aceea ca „premiile oferite să nu fie mari ca valoare, dar în număr cât mai mare”. Însă, a doua zi, acelaşi Liviu Dragnea le-a cerut pesediştilor să anuleze operaţiunea, „întrucât există riscul interpretării forţate a legislaţiei în vigoare prin care aţi putea fi expuşi unor atacuri în justiţie din partea adversarilor politici”. Până la urmă, PSD nu a mai organizat tombole cu scopul de a-i determina pe români să se prezinte la urne, astfel încât să se realizeze cvorumul necesar pentru scoaterea lui Traian Băsescu din Palatul Cotroceni. Cu toate acestea, DNA-ul a ţinut să introducă la dosar cele două adrese iscălite de Liviu Dragnea, sugerându-le, astfel, judecătorilor că secretarul general al PSD era hotărât să vicieze rezultatul, dar că la un moment dat a fost cuprins de teamă şi a renunţat la una din strategiile privind aducerea cetăţenilor la urne.

Însă cu numai câteva luni înainte de referendumul privind demiterea lui Traian Băsescu au avut loc alegerile locale. Primari şi candidaţi la postul de primar din mai multe localităţi ale ţării au organizat tombole, unele dintre ele cu premii consistente: autoturisme, computere şi frigidere. Niciunul dintre cei care au dat cu premiile în populaţie nu a fost căutat de procurori pentru a fi pus sub acuzare pe motiv că ar fi fraudat alegerile.

Chiar dacă Traian Băsescu se dă garantul independenţei Justiţiei, se observă lesne că dosarul întocmit pe numele lui Liviu Dragnea îi serveşte preşedintelui României. După referendum, Traian Băsescu şi susţinătorii săi au anunţat Europa că s-au comis fraude majore. Monica Macovei, de pildă, spunea în Parlamentul European că există informaţii că sunt nereguli cu aproximativ 1,5 milioane de voturi. Cele 1,5 milioane de voturi falsificate nu au fost găsite, în schimb a fost găsit Liviu Dragnea, care a fost chemat la DNA pentru a i se lipi pe frunte eticheta de falsificator. Acum are pe cine arăta Traian Băsescu cancelariilor occidentale, care ar fi fost dezamăgite să afle că au fost minţite grosolan în legătură cu fraudarea masivă a votului de la referendum. În ceea ce-l priveşte pe Liviu Dragnea, nici nu mai contează dacă acesta va fi condamnat sau achitat. Important este ca preşedintele României să le dea impresia celor care i-au luat apărarea la referendumul de anul trecut că au făcut-o justificat.


Editorial

Editorial: Molima PSD
coruptie psd
Molima PSD

Arhiva stiri

2018
2017
2016
martie (10)
mai (2)
iulie (5)
august (3)
2015
martie (8)
mai (3)
iulie (6)
august (4)
2014
martie (5)
aprilie (11)
mai (21)
iunie (11)
iulie (2)
2013
martie (209)
aprilie (57)
mai (15)
iunie (11)
iulie (27)
august (17)
2012
0000

Evenimente

Noutati

Chestionar

Publicitate

 Spatiu destinat publicitatii!

Curs valutar

Vremea

FaceBook