untitled 2
"La Buzau, noi dam ora exacta. Stiri si opinii non stop"
Vineri, 24 mai 2019, 12:42
STIRI DE BUZAU  acum 6 ani

Ductil Steel Buzau insolventa

Ductil Steel a intrat oficial in procedura de insolventa
Ductil Steel a intrat oficial in procedura de insolventa
După Mechel Târgovişte şi compania buzoiană, a intrat în insolvenţă şi Laminorul Brăila

Noul acţionar al companiilor preluate de la grupul Mechel, Invest Nikarom Bucureşti, intenţionează să bage în insolvenţă toate combinatele. După ce în februarie 2013, la puţin timp după cea a fost anunţată vânzarea companiilor, Mechel Târgovişte

şi-a cerut intrarea în insolvenţă, la jumătatea acestei luni Ductil Steel Buzău şi-a solicitat, de asemenea, insolvenţa. Cu toate că noul acţionar al combinatelor declara că Mechel Târgovişte se află într-un amplu proces de reorganizare şi restructurare, iar la compania din Buzău va fi reluată producţia la începutul lunii martie, în prezent combinatele se vor a fi reorganizate.

După acestea, o a treia firmă din grup şi-a anunţat insolvenţa. Laminorul Brăila, fostă companie din grupul rus Mechel, cu datorii de 57,2 ­mi­lioane de lei, a intrat în insolvenţă. Cererea sa a fost aprobată marţi de Tribunalul Brăila. Laminorul Brăila este cea de-a treia companie aflată în insolvenţă, alături de Ductil Steel fiind în această situaţie şi Ductil Steel Oţelu Roşu, Mechel Câmpia Turzii rămânând singura companie care a nu a intrat în proces de reorganizare.

Grupul rus Mechel a vândut, în februarie, pentru preţul simbolic de 230 de lei (52 euro) cele patru combinate metalurgice pe care le deţinea în România, puternic îndatorate, către firma Invest Nikarom din Bucureşti, controlată de două persoane cu cetăţenie rusă. Tranzacţia a vizat compania Mechel East Europe Metallurgical Division SRL şi combinatele Ductil Steel Buzău, Ductil Steel Oţelu Roşu, Mechel Câmpia Turzii, Mechel Târgovişte şi Laminorul Brăila.

Insolvenţa înseamnă acea stare a patrimoniului care se caracterizează prin insuficienţa fondurilor băneşti pentru plata datoriilor exigibile. Contrar percepţiei care validează insolvenţa ca stare falimentară, trebuie spus faptul că intrarea unei companii în insolvenţă nu îi garantează finalul falimentar, ci reprezintă o etapă de reorganizare şi reevaluare a principalelor activităţi tocmai pentru a se încerca păstrarea pe linia de plutire. Specialiştii susţin că deschiderea unui dosar de insolvenţă reprezintă un pas important în analiza situaţiei debitorului, fiind posibilă redresarea doar dacă sunt aplicate cu stricteţe toate măsu­rile de siguranţă.  Editorial

Editorial: Molima PSD
coruptie psd
Molima PSD

Arhiva stiri

2018
2017
2016
martie (10)
mai (2)
iulie (5)
august (3)
2015
martie (8)
mai (3)
iulie (6)
august (4)
2014
martie (5)
aprilie (11)
mai (21)
iunie (11)
iulie (2)
2013
martie (209)
aprilie (57)
mai (15)
iunie (11)
iulie (27)
august (17)
2012
0000

Evenimente

Noutati

Chestionar

Publicitate

 Spatiu destinat publicitatii!

Curs valutar

Vremea

FaceBook