untitled 2
"La Buzau, noi dam ora exacta. Stiri si opinii non stop"
Miercuri, 26 iunie 2019, 05:32
ECONOMIE  acum 6 ani

Samsung Galaxy Gear Sony Smartwatch 2

Duelul smart ceasurilor: Samsung Galaxy Gear vs Sony Smartwatch 2
Duelul smart ceasurilor: Samsung Galaxy Gear vs Sony Smartwatch 2
Chiar dacă şi această ediţie IFA este dominată de televizoare (4K, OLED, curbate etc.), alături de aceste electronice “gigant” stau cu tupeu şi multe alte produse, de la gadget-uri de buzunar la electrocasnice tot mai interconectate.

Fără îndoială, unul din duelurile mult aşteptate este acela al ceasurilor de mână inteligente: smartwatch. Mai ales că se anunţaseră deja producătorii şi standurile care le găduiau în halele de la Messe (complexul expoziţional din Berlin).

Aşadar, Galaxy Gear de la Samsung şi Smartwatch 2 de la Sony. Iată o prezentare a celor două gadget-uri, faţă în faţă, după un prim contact la standurile producătorilor asiatici.

Samsung a optat pentru un smartwatch cu ecran de formă rectangulară, carcasă de aluminiu, un design cu greu acceptat de partea feminină a potenţialului public.

Ecranul este de 1,6 inci (4cm) si pe acest display (AMOLED – 320×320 pixeli) vedem apelurile de pe mobil, dar si alte notificari (sms, mail). Jucaria se conecteaza la smartphone prin bluetooth, asa ca pentru a putea vorbi si la smartwatch trebuie să apropii încheietura de gură. Camera foto (1,9MP/720p) e montată pe partea superioară a curelei. Din punct de vedere hardware, procesor 800MHz si 512MB RAM, coreenii promiţând că bateria ţine 24 de ore, în stand-by.

Smartwatch 2 are aceeaşi diagonală ca la Galaxy Gear, rezoluţia este una inferioară: 220×176 (cu tehnologie LCD). Gadgetul Sony este mai solid construit decât ceasul Samsung: poate intra şi la apă, demonstraţie la faţa locului, prin intermediul unui bol cu apă (vezi şi foto din galerie).

Smartwatch 2 se activează prin NFC (îl apropii de smartphone), existând si conectivitate Bluetooth. Primeşti aceleasi notificări (via smartphone), care se vor evidenţia pe ecran: apeluri, sms, facebook, twitter. Spre deosebire de modelul Samsung, nu poţi efectua apeluri vocale şi nici nu are camera foto/video.

Şi într-un caz şi în celălalt, acţionarea pictogramelor de pe display nu e una facilă (doar 4cm), ne-am obişnuit deja cu ecrane de telefon mult mai mari.

Exista o serie de aplicaţii pre-instalate (intre care si pedometru), gadget-ul Samsung fiind mult mai echipat decât cel de la Sony. Niponii mai recuperează la baterie, promiţând o rezistenţă de câteva zile în stand-by.

Momentan, Galaxy Gear este compatibil doar cu smartphone-ul Galaxy Note 3 iar lansarea “la pachet” este pregatită pentru 25 septembrie. Gadgetul Sony este compatibil cu toate smartphone-urile cu Android (v.4.0).

Preţuri

Samsung Galaxy Gear va fi comercializat, cel puţin pe piaţa americană, la preţul de 300 dolari.

Sony Smartwatch 2 va avea un preţ estimativ de 200 euro.

IFA-Berlin este cea mai mare expoziţie mondială de electronice şi electrocasnice şi se desfăşoară în acest an în perioada 6-11 septembrie.Editorial

Editorial: Molima PSD
coruptie psd
Molima PSD

Arhiva stiri

2018
2017
2016
martie (10)
mai (2)
iulie (5)
august (3)
2015
martie (8)
mai (3)
iulie (6)
august (4)
2014
martie (5)
aprilie (11)
mai (21)
iunie (11)
iulie (2)
2013
martie (209)
aprilie (57)
mai (15)
iunie (11)
iulie (27)
august (17)
2012
0000

Evenimente

Noutati

Chestionar

Publicitate

 Spatiu destinat publicitatii!

Curs valutar

Vremea

FaceBook