untitled 2
"La Buzau, noi dam ora exacta. Stiri si opinii non stop"
Sambata, 20 aprilie 2019, 08:06
ACTUALITATE  acum 6 ani

impozit 50 84 tranzactii speculative samsari imobiliari drepturi litigioase

EXCLUSIV Guvernul pregăteste o lovitură pentru samsarii imobiliari: IMPOZIT URIAS pentru tranzactiile speculative La cât va ajunge
EXCLUSIV  Guvernul pregăteste o lovitură pentru samsarii imobiliari: IMPOZIT URIAS pentru tranzactiile speculative  La cât va ajunge
Ministrul de Finanţe, Daniel Chiţoiu, a anunţat pentru gândul că în legea restituirii proprietăţilor pe care Guvernul îşi va angaja răspunderea în Parlament se va stipula un impozit de peste 50% pentru tranzacţiile financiare speculative.

Potrivit ministrului, în Guvern şi USL se discută un impozit cuprins între 50 - 84% pentru taxarea celor care vor fi despăgubiţi după ce au cumpărat drepturi litigioase.

"Într-adevăr, drepturile litigioase, cumpărate şi revândute sau sumele cu care vor fi despăgubiţi cei care au câştigat de pe urma drepturilor litigioase vor fi impozitate, dar nu s-a luat o decizie finală politică şi guvernamentală. Se va aplica un impozit cuprins între 50 - 84% pentru că se consideră că procentul care rămâne la dispoziţie este destul de bun ca rată a profitului", a declarat pentru gândul Chiţoiu.

ALARMĂ
LA GUVERN. O scrisoare a ministrului pentru Buget declanşează
REBELIUNEA şefilor locali USL. Nicuşor Constantinescu: ”Face ce spunem
noi sau îl schimbăm de la minister". EXCLUSIV


"Nu vor mai exista portiţe"

Liberalul a precizat că prevederile legii vor fi foarte clare şi "nu vor mai exista portiţe pentru cei care cumpără şi revând drepturile litigioase".

"Nu am făcut o estimare cât se va câştiga de pe urma acestui impozit. Pentru cel care vinde şi revinde drepturile litigioase, profitul care îi rămâne este destul de mare pentru o tranzacţie financiară. Din punct vedere liberal, impozitarea trebuie să fie cât mai redusă, dar la activităţile speculative nu se mai pune problema din punct de vedere al impozitării, este o tranzacţie financiară speculativă. Va fi un impozit special", a subliniat ministrul de Finanţe Daniel Chiţoiu.

La rândul său, vicepreşedintele PNL, Tudor Chiuariu, a precizat că această măsură are ca scop principal descurajarea speculei imobiliare.

"Trebuie să impunem, nu avem altă soluţie legislativă decât să impunem un impozit foarte mare asupra celor care cumpără drepturile litigioase. Va fi un impozit cuprins între 50 - 84%", a subliniat Chiuariu.

RAIUL IMOBILIAR AL RA-APPS. Reacţia Guvernului după articolul din Gândul referitor la cele 28 de erori din lista prezentată de Ponta

Potrivit acestuia, legea se aplică doar pentru viitor, după intrarea în vigoare. El l-a contrazis pe fostul premier Călin Popescu-Tăriceanu, care a spus că nu impozitul este principala problemă a legii privind restituirea proprietăţilor şi că se vor găsi soluţii pentru a nu se plăti acest impozit.

"Nu cred că există această posibilitate, ori cumperi drepturile litigioase şi din acel moment eşti proprietar, ori nu le cumperi şi rămâi la mâna celui care le deţine. O intenţie bună a noastră de a returna proprietăţile a fost deturnată ", a adăugat pentru gândul vicepreşedintele PNL.

Tudor Chiuariu a declarat că a propus ca impozitul pentru acest tip de tranzacţii să fie de 84%.


O decizie finală a legii pentru restituirea proprietăţilor urmează să fie luată marţi, în cadrul şedinţei USL. La finalul acestei săptămâni, mai mulţi lideri ai PNL, PSD şi PC se vor întâlni pentru a discuta pe marginea acestei legi.

Fostul premier Călin Popescu Tăriceanu a criticat forma proiectului de lege discutat în Guvern. El s-a arătat deranjat că despăgubirile vor fi eşalonate până în 2027.Editorial

Editorial: Molima PSD
coruptie psd
Molima PSD

Arhiva stiri

2018
2017
2016
martie (10)
mai (2)
iulie (5)
august (3)
2015
martie (8)
mai (3)
iulie (6)
august (4)
2014
martie (5)
aprilie (11)
mai (21)
iunie (11)
iulie (2)
2013
martie (209)
aprilie (57)
mai (15)
iunie (11)
iulie (27)
august (17)
2012
0000

Evenimente

Noutati

Chestionar

Publicitate

 Spatiu destinat publicitatii!

Curs valutar

Vremea

FaceBook