untitled 2
"La Buzau, noi dam ora exacta. Stiri si opinii non stop"
Marti, 26 martie 2019, 04:41
POLITICA  acum 6 ani

Dan Diaconescu ppdd

Febra plecărilor îi decimează partidul lui Dan Diaconescu Cât de mare a devenit PUTEREA USL din Parlament după dezertările din PPDD şi PDL
Febra plecărilor îi decimează partidul lui Dan Diaconescu  Cât de mare a devenit PUTEREA USL din Parlament după dezertările din PPDD şi PDL
După ce a rămas fără OTV, Dan Diaconescu e pe cale să rămână şi fără senatori şi deputaţi. Partidul Poporului se integrează în USL bucată cu bucată, la nici şase luni de la alegeri, unul din opt parlamentari aleşi pe lista PPDD dându-şi demisia şi orientându-se către putere. Între ultimii plecaţi: liderul deputaţilor pepededişti Radu Popa care a fost excluspe motiv de "colaboraţionism" cu alte partide. Pe listă, şi fostul şef al senatorilor PPDD, Tudor Barbu, pe care liderul de grup Haralambie Vochiţoiu îl dă plecat ca sigur. "Încă nu a făcut-o, dar o face în curând. PPDD nu se destramă, este încă un partid tânăr, acum a făcut pojar, dar o să ajungă la adolescenţă şi apoi o să se maturizeze", a declarat Vochiţoiu, comentând că Popa şi Barbu "au avut foarte mari aşteptări şi acum sunt dezamăgiţi".

"Nu e vorba de o plecare a mea din PPDD azi, ci de o discuţie pe tema mişcărilor pe care partidul le va face în următoarele zile", a revenit Barbu cu precizări alături de Dan Diaconescu, venit de urgenţă la parlament să calmeze spiritele. "E un plan al lui Ponta şi al altor ciocoi de a distruge şansa adevăratei opoziţiei. Acum le-am organizat un flagrant, vedeţi că nimeni nu pleacă. Nu are Ponta nici bani nici funcţii ca să cumpere parlamentarii noştri. Sunt singurii uniţi din parlament, sunt excepţionali. Încercăm să fim un partid perfect, mai avem şi noi uscături, dar ne străduim", a susţinut Diaconescu.

Cum arăta Parlamentul după alegeri şi cum arată acum

În total, opt parlamentari din cei 68 aleşi sub sigla PPDD au plecat din partid din decembrie până acum. Mihai Cristian Dănuţ, Moldovan Ioan şi Coman Gheorghe au mers la PC, Nicoară Romeo Florin a ales PNL, iar Bucur Constantin-Alin, Cezar Cioată şi Tararache Mihai au rămas, pentru moment independenţi. Nici Radu Popa nu a făcut oficial vreo opţiune, ultimul susţinând că are oferte de la PSD.

De altfel, chiar şeful social-democraţilor, Victor Ponta, a admis că va colabora cu foştii pepededişti, chiar dacă aceştia au în intenţie să rămână în grupul independenţilor din parlament. "V-aş minţi dacă v-aş spune că nu ştiu despre acest lucru. Am cunoştinţă, am vorbit cu Radu Popa şi cu mai mulţi deputaţi PPDD. Sunt dispus să discut cu ei pe probleme importante, voi colabora cu ei, nu cu Dan Diaconescu pentru că ştiţi conflictul meu cu el", a declarat Ponta.

În afară de pepededişti, puterii i s-au alăturat şi trei pedelişti, Irimie Vicenţiu şi Ion Cupă alegând PC şi Mihai Stănişoară alăturându-se PNL. Alţi doi parlamentari PDL, Valerian Vreme şi Mihaela Stoica, au demisionat din partid, rămânând deocamdată independenţi.

Per total, 8 la sută dintre parlamentarii opoziţiei au trecut în tabăra puterii în mai puţin de şase luni.

Plecările din opoziţie au adus un procent în plus puterii, ca reprezentare în parlament. USL a compensat cele două demisii din parlament, Dan Voiculescu şi Dan Radu Ruşanu, cu cele şapte achiziţii din tabăra opoziţiei, având în acest moment 400 de parlamentari din 585. Cu sprijinul minorităţilor, USL controlează 71% din Parlament în momentul de faţă.

Popa: Pentru mine Dan Diaconescu a murit

Liderul deputaţilor PPDD, Radu Popa, a fost exclus vineri din partid, şi promite că nu se mai întoarce de vreme ce a fost dat afară în urma unor negocieri pe care le-a purtat cu PSD cu mandatul lui Dan Diaconescu.  "Dan Diaconescu şi conducerea partidului m-au mandatat să negociez pentru începerea discuţiilor cu PSD. Nu am făcut altceva decât ceea ce am primit mandat. Domnul Diaconescu ulterior mi-a cerut să am în vedere deschiderea OTV pe negocierile cu PSD. Eu nu mă mai întorc în PPDD. Pentru mine Dan Diaconescu a murit, iar pe relaţia noastră nu s-a pus pământ, s-a pus ciment. Nu mai am nimic de discutat cu acest om. Eu cred că acest partid nu mai are niciun viitor dacă va fi condus de Ana Pauker şi de Elena Lupescu", a declarat Popa.

Întrebat cine sunt pepedediştii "Ana Pauker şi Elena Lupescu", Popa i-a indicat pe Diana Voiculescu, Simona Man (preşedintele PPDD) şi Liviu Neagu (secretar gteneral).

Popa a spus că a avut o discuţie cu premierul Victor Ponta în urmă cu 3 săptămâni privind încheierea unui acord de colaborare între cele două partide, însă în actualele condiţii colaborarea cu PSD o va face de la nivel de parlamentar independent. El a adăugat că vor mai urma şi alte plecări din PPDD.

Editorial

Editorial: Molima PSD
coruptie psd
Molima PSD

Arhiva stiri

2018
2017
2016
martie (10)
mai (2)
iulie (5)
august (3)
2015
martie (8)
mai (3)
iulie (6)
august (4)
2014
martie (5)
aprilie (11)
mai (21)
iunie (11)
iulie (2)
2013
martie (209)
aprilie (57)
mai (15)
iunie (11)
iulie (27)
august (17)
2012
0000

Evenimente

Noutati

Chestionar

Publicitate

 Spatiu destinat publicitatii!

Curs valutar

Vremea

FaceBook