untitled 2
"La Buzau, noi dam ora exacta. Stiri si opinii non stop"
Vineri, 24 mai 2019, 12:42
STIRI DE BUZAU  acum 6 ani

Victor Mocanu

Fostul presedinte al CJ Victor Mocanu are probleme din nou cu Drumul Vinului
Fostul presedinte al CJ Victor Mocanu are probleme din nou cu Drumul Vinului
Senatorul PSD Victor Mocanu din nou in corzi

Pentru că funcţionarii CJ au scurtat cu două zile termenul licitaţiei de atribuire a lucrărilor la şoseaua modernizată în cadrul proiectului 'Drumul Vinului', bugetul judeţului ar putea pierde 21 miliarde de lei vechi.

Administraţia judeţeană nu are de gând să dea banii de bună voie şi se judecă pe seama sumei reduse în baza unei corecţii aplicate la proiectul european pe care Ministerul Dezvoltării, prin care s-au alocat fondurile europene, o consideră cheltuială fără acoperire.

'Există o somaţie de plată de 21 miliarde de lei vechi şi am fost obligaţi să ne prevedem această sumă în buget. Noi ne judecăm cu Ministerul Dezvoltării. Dacă vom cîştiga probabil că nu o să plătim nici o sumă. Sigur, dacă nu o să fim obligaţi să o achităm...', declară Liviu Ciolan, director economic CJ Buzău.
 
'Procedura de achiziţie Ministerul a constatat că s-a redus un termen de la momentul publicării anunţului de participare în Jurnalul oficial al Uniunii Europene pînă la momentul în care s-au deschis ofertele, s-a aplicat o reducere de 2 zile pe care o consideră dînşii nejustificată', a afirmat Cătălin Botezatu, şef birou Achiziţii Publice CJ.

Angajaţii CJ spun că legea le permitea să opereze o scurtare a termenului pentru desfăşurarea achiziţiei, lucru pe care trebuie să îl demonstreze acum şi în justiţie.

Altfel, paguba va fi uriaşă şi se va regăsi pe nota de plată a Consiliului, anul acesta.

'Drumul Vinului' a fost un proiect în valoare de peste un milion 200 de mii de euro, fonduri europene, cu care s-au realizat între 2009 şi 2011 lucrări de modernizare pe aproape 58 de kilometri de drum judeţean între localităţile Pietroasele, Merei, Monteoru, Verneşti, Haleş şi Ciuta.

Derularea acestui proiect a adus numeroase acuzaţii fostei conduceri a Consiliului Judeţean.

Preşedintele de atunci al CJ, Victor Mocanu este cercetat penal de procurori pentru un posibil conflict de interese pentru că o firmă în care acţionar era ginerele său a furnizat materiale pentru lucrările la 'Drumul Vinului'.

În acelaşi timp, proiectul a fost menţionat în 2011, într-un raport de audit al Comisiei Europene cu privire la fraudele cu fonduri structurale. Editorial

Editorial: Molima PSD
coruptie psd
Molima PSD

Arhiva stiri

2018
2017
2016
martie (10)
mai (2)
iulie (5)
august (3)
2015
martie (8)
mai (3)
iulie (6)
august (4)
2014
martie (5)
aprilie (11)
mai (21)
iunie (11)
iulie (2)
2013
martie (209)
aprilie (57)
mai (15)
iunie (11)
iulie (27)
august (17)
2012
0000

Evenimente

Noutati

Chestionar

Publicitate

 Spatiu destinat publicitatii!

Curs valutar

Vremea

FaceBook