untitled 2
"La Buzau, noi dam ora exacta. Stiri si opinii non stop"
Sambata, 15 decembrie 2018, 08:39
ACTUALITATE  acum 6 ani

DIICOT MICROFOANE SPION

Grupare care a vândut microfoane spion pentru ascultări ambientale destructurată de DIICOT
Grupare care a vândut  microfoane spion  pentru ascultări ambientale  destructurată de DIICOT
Procurorii DIICOT au destructurat un grup infracţional ai cărui membri au vândut dispozitive tip "microfon spion" destinate ascultării ambientale, în urma unor percheziţii fiind găsite dispozitive de bruiere a comunicaţiilor, cărţi de joc cu microcipuri şi o masă de poker pentru trucarea jocurilor.

Membrii grupului infracţional organizat sunt suspectaţi că ar fi deţinut şi comecializat, fără drept, dispozitive tip "microfon spion" destinate ascultării ambientale şi programe informatice tip "spy".

"Aceste programe instalate disimulat pe telefoane mobile ţintă realizează accesul, fără drept, la telefonul mobil monitorizat, de la un alt terminal GSM, special configurat în acest sens, efectuându-se transfer neautorizat de date între cele două telefoane", se arată într-un comunicat de presă al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT).

În 14 februarie, procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism - Serviciul Teritorial Piteşti şi ofiţeri de poliţie judiciară de la BCCO Piteşti au făcut nouă percheziţii domiciliare în Bucureşti, Ploieşti, Iaşi şi Brăila.

Anchetatorii au găsit la percheziţii microfoane pentru înregistrarea comunicărilor ambientale, dispozitive de bruiere a comunicaţiilor, cărţi de joc cu microcipuri, echipamente electronice, dispozitive fabricate în scopul comiterii de infracţiuni privind jocurile de noroc, o masă de poker confecţionată în scopul trucării jocurilor de noroc, cerneluri speciale, imprimante, dispozitive destinate înregistrării audio-video disimulate în diverse obiecte, cum ar fi ceasuri şi pixuri, precum şi sumele de 50.000 de euro şi 28.000 de lei.

De asemenea, au fost ridicate la percheziţii telefoane mobile având instalate aplicaţii de monitorizare a comunicărilor.

"La locuinţa unuia dintre membrii grupării a fost identificat un laborator în care erau confecţionate sau adaptate dispozitive şi echipamente destinate interceptării şi înregistrării comunicărilor sau pentru comiterea de infracţiuni în domeniul jocurilor de noroc", se mai arată în comunicatul citat.

Procurorii DIICOT Piteşti fac cercetări în acest caz pentru constituire a unui grup infracţional organizat, acces fără drept la un sistem informatic, transfer neautorizat de date dintr-un sistem informatic, vânzarea de dispozitive sau programe informatice, concepute sau adaptate în scopul săvârşirii de infracţiuni şi deţinerea fără drept de astfel de programe.

Acţiunea a fost efectuată cu sprijinul BCCO Iaşi, BCCO Ploieşti, SCCO Brăila, Brigăzii Speciale de Intervenţie "Vlad Ţepeş" şi cu suportul tehnic şi informativ al SRI.

Editorial

Editorial: Molima PSD
coruptie psd
Molima PSD

Arhiva stiri

2018
2017
2016
martie (10)
mai (2)
iulie (5)
august (3)
2015
martie (8)
mai (3)
iulie (6)
august (4)
2014
martie (5)
aprilie (11)
mai (21)
iunie (11)
iulie (2)
2013
martie (209)
aprilie (57)
mai (15)
iunie (11)
iulie (27)
august (17)
2012
0000

Evenimente

Noutati

Chestionar

Publicitate

 Spatiu destinat publicitatii!

Curs valutar

Vremea

FaceBook