untitled 2
"La Buzau, noi dam ora exacta. Stiri si opinii non stop"
Duminica, 19 mai 2019, 02:06
STIRI DE BUZAU  acum 6 ani

Spitalul judetean Buzau copii legati de paturi Marius Atanasiu director

Imagini ŞOCANTE: Copii legati de paturi in spitalul groazei
Imagini ŞOCANTE: Copii legati de paturi in spitalul groazei
VIDEO Copii legaţi de mâini şi picioare în secţia de pediatrie a Spitalului Judeţean. Poliţia a demarat o anchetă

Legaţi de paturi, pentru a nu crea probleme. Aşa sunt ţinuţi în saloane copiii internaţi la secţia de pediatrie a Spitalului Judeţean Buzău. Cadrele medicale din spital au însă o explicaţie halucinantă pentru această situaţie: duc lipsă de personal de supraveghere.

În secţia de pediatrie a Spitalului Judeţean Buzău, copiii care sunt internaţi fără a fi însoţiţi de părinţi sunt legaţi de mâini şi de picioare, pentru a nu crea probleme. Cadrele medicale au explicat motivele pentru care se recurge la o astfel de practică.

„El este un copil cu mari probleme neuropsihice şi pentru că nu are aparţinător, sigur că se mai întâmplă aşa ceva, ceea ce sigur că nu trebuie să se întâmple. Sigur că, da aveţi dreptate”, a spus o asistentă.

Responsabilii spitalului spun că imobilizarea copiilor prin legarea de mâini şi de picioare se practică dintr-un motiv întemeiat.

„Lipsa de personal există. Este cronică la noi. Dar sigur, că nu este normal să se întâmple aşa. Sunt 66 de copii astăzi pe sec?ie ?i 6 asistente pe zi”, a precizat Carmencita Matei, medic pediatru.

Tot în aceeaşi unitate medicală, un bebeluş de 11 luni a fost trimis acasă, după ce fusese spitalizat timp de cinci zile pentru o răceală la plămâni . Familia l-a transportat cu autobuzul până acasă. Însă la doar o zi de la externare, copilului i s-a făcut rău, iar părinţii au chemat ambulanţa. Înainte însă ca un echipaj să ajungă să-i acorde primul ajutor, bebeluşul a murit.  Părinţii susţin că medicii au decis externarea prea devreme, astfel că nou-născutul nu a mai avut nicio şansă.

„Doctorul ne-a trimis acasă. Ne-a zis zburaţi de aici, plecaţi acasă, sunteţi bine, sănătoşi. Şi fata dacă a foist răcită în halul ăla, unde să ajungă bine acasă, să se facă bine după cinci zile, bolnavă de plămâni”, a explicat mama bebelu?ului, Camelia Minoiu.

Cadrele medicale au însă o altă explicaţie pentru ceea ce s-a întâmplat.

„Ambulanţa dacă este solicitată răspunde tuturor solicitărilor. Dacă medicul copilului solicita ambulanţă de transport pentru externarea lui, ambulanţa s-ar fi dus şi l-ar fi transportat la domiciliu”, a spus Rodica Corneci, asistent-şef Ambulanţa Buzău.

„Externarea cu ambulanţă, conform legii, se face pentru cazurile de pacienţi care nu se pot deplasa, cu accidente vascilare, imobilizaţi, pentru pacienţii în stare gravă, în stare terminală, care alfel nu pot să plece”, a spus la rândul lui directorul medical al Spitalului Judeţean Buzău, Victor Ionită.

Copii legati de mâini si de picioare, într-un spital din Buzău

Imagini şocante au fost filmate astăzi într-o secţie de pediatrie din Buzău, unde copiii internaţi în spital erau legaţi de pat deoarece nu există destul personal care să îi supravegheze.

Imaginile au fost filmate în această dimineaţă la Spitalul Judeţean Buzău, în timp ce jurnaliştii Antena 3 anchetau un alt caz, şi anume moartea unui nou născut care a decedat la numai 5 zile de la ieşirea din spital.

Şeful de secţie a încercat să explice gestul prin faptul că cei legaţi sunt copii proveniţi din centre de plasament, care au tulburări de comportament şi care îşi pot face rau singuri.

Marius Atanasiu, directorul Spitalului Judeţean Buzău, unde au fost descoperiţi copii mici, legaţi de paturi de mâini şi de picioare, a afirmat în ediţia de luni seară a emisiunii "Sinteza zilei" de la Antena 3 că nu a avut cunoştinţă de practicile asistentelor Secţiei de Pediatrie.

Atanasiu a afirmat că se poate considera reponsabil pentru situaţia din spital, însă susţine că problema este mult mai mare, ea plecând de la subfinanţarea sistemului sanitar.

"Nu este o situaţie care să ne facă cinste. (...) Este regretabil faptul că a ajuns presa să ne semnaleze un lucru pe care nu l-am cunoscut", a declarat Atanasiu, directorul Spitalului Judeţean Buzău, la Antena 3.

"Din punct de vedere fizic nu se poate realiza o supraveghere strictă, ca să fie o asistentă la fiecare pacient. (...) La sfârşitul lunii decembrie (...) a fost deblocat un număr infim de asistente medicale, şi anume 17, care este total insuficient pentru a acoperi deficitul personal al spitalului", a mai adăugat Marius Atanasiu.

Imagini şocante au fost filmate astăzi într-o secţie de pediatrie din Buzău, unde copiii internaţi în spital erau legaţi de pat deoarece nu există destul personal care să îi supravegheze.

Imaginile au fost filmate în această dimineaţă la Spitalul Judeţean Buzău, în timp ce jurnaliştii Antena 3 anchetau un alt caz, şi anume moartea unui nou născut care a decedat la numai 5 zile de la ieşirea din spital.

Florina Crucianu, purtător de cuvânt al IPJ Buzău, a intrat în direct prin telefon la Antena 3 unde a încercat să dea câteva explicaţii cu privire la acest caz.

Ministrul Sănătăţii a refuzat să comenteze situaţia.

De asemenea, preşedintele Consiliului Judeţean Buzău a intervenit telefonic în emisiunea Esenţial, unde a declarat că măsurile au fost luate pentru a-i împiedica pe micuţi să îşi smulgă branulele din mâini.

Editorial

Editorial: Molima PSD
coruptie psd
Molima PSD

Arhiva stiri

2018
2017
2016
martie (10)
mai (2)
iulie (5)
august (3)
2015
martie (8)
mai (3)
iulie (6)
august (4)
2014
martie (5)
aprilie (11)
mai (21)
iunie (11)
iulie (2)
2013
martie (209)
aprilie (57)
mai (15)
iunie (11)
iulie (27)
august (17)
2012
0000

Evenimente

Noutati

Chestionar

Publicitate

 Spatiu destinat publicitatii!

Curs valutar

Vremea

FaceBook