untitled 2
"La Buzau, noi dam ora exacta. Stiri si opinii non stop"
Marti, 26 martie 2019, 04:10
STIRI DE BUZAU  acum 6 ani

Dorin Marinescu Dorian Marinescu Dorin Piticu mafia alcoolului buzau

Interlopul Dorin Marinescu zis Dorin Piticu este cercetat penal pentru o evaziune de 200 000 de euro
Interlopul Dorin Marinescu  zis  Dorin Piticu este cercetat penal pentru o evaziune de 200 000 de euro
Administratorul buzoian care a distribuit vinul falsificat, iar acum este pe cale să devină istorie, se numeşte Dorin Marinescu, zis 'Dorin Piticu', unul dintre cei mai mari contrabandişti de alcool din Sud-Estul ţării.

Exponent de bază a ceea ce înseamnă mafia alcoolului, Marinescu a picat, recent, în plasa poliţiştilor, iar rezultatul unei acţiuni de amploare a scos la iveală doar o parte din proporţiile unei afaceri-mamut care se derulează de cel puţin 15 ani sub ochii noştri.

Deocamdată, potrivit unui comunicate de presă emis astăzi, în perioada 29-30 aprilie, ofiţeri ai Direcţiei de Investigare a Fraudelor din Inspectoratul General de Poliţie, ajutaţi de specialişti din IPJ Buzău şi Prahova, împreună cu inspectori din Ministerul Agriculturii, au descoperit că un patron al unei firme din Buzău alimenta mai multe en-gros-uri cu băuturi falsificate, îmbuteliate în pet-uri de 2 litri.

Din primele cercetări reiese că, de-a lungul timpului, cetăţeanul a distribuit nu mai puţin de 220.000 litri în magazine din judeţele Buzău, Brăila, Ialomiţa, Prahova şi Argeş.

Totodată, s-au mai descoperit alte 27.000 litri de vin falsificat.

Marfa a fost reţinută, întrucât, conform analizelor, s-a descoperit ca fiind o combinaţie de alcool, apă exogenă şi alte substanţe chimice, etichetate drept vin. În realitate, aşa-zisa băutură era periculoasă pentru consumul uman.
Acelaşi comunicat arată că băutura confiscată a fost distribuită împreună cu alţi zece intermediari în perioada ianuarie-aprilie 2013.

Doar vârful aisbergului

Ceea ce au reuşit să descopere poliţiştii în ultimele zile este doar vârful aisbergului.

Dorin Marinescu, lansat iniţial în afaceri cu 'păcănele', a putut să-şi desfăşoare activitatea de contrabandă cu alcool graţie susţinerii şi complicităţii unor personaje din diverse instituţii ale statului, abilitate tocmai să descopere şi să sancţioneze infracţionalitatea.

De-a lungul anului, 'Piticu' a adus la mesele sale fastuoase, stropite cu vinuri de calitate, garnisite cu mâncăruri de tot felul şi animate de lăutari celebri, o mulţime de oameni cu funcţii.

Sursele noastre spun că de ziua sa de naştere, acum câţiva ani, a fost inclusiv fostul şef al ANAF, Sorin Blejnar.

Tot în cercul său de prieteni s-au aflat şi se află actualul şef al Direcţiei de Finanţe Buzău, Liviu Ilie, dar şi fostul adjunct al Gărzii Financiare Buzău, Ion Onea, acum rămas simplu comisar superior.

Aceleaşi surse ne-au dezvăluit că pe la sala sa de mese din incinta fabricii de alcool din spatele fostei Întreprinderi de In şi Cânepă au fost poliţişti de la Buzău cu funcţii mari, oameni din Vamă şi chiar ofiţeri din serviciile de informaţii.

Şpăgi care nu puteau fi refuzate

Marele talent al lui Dorin Marinescu este acela că oferea nişte şpăgi atât de mari încât nu puteau fi refuzate.
Astfel, contrabanda cu alcool sau afacerile cu vin falsificat mergeau strună.

'Dacă omul se aştepta să primească, de exemplu, 10 milioane de lei, Piticu îi dădea 100 de milioane şpagă. Şi cu asta-l convingea', ne-a dezvăluit o sursă din anturajul anchetatorilor.

Graţie acestui tip de acţiune, de-a lungul anilor, Piticu n-a avut de-a face prea mult cu legea, deşi este un personaj extrem de controversat.

Este, aşadar, cert că omul a beneficiat de protecţie la toate nivelurile.

Se mai ştie, de asemenea, că Marinescu a fost sponsor al unor politicieni cu state vechi, el deţinînd o listă cu sumele şi oamenii cărora le-a dat şpagă sau le-a făcut sponsorizări.

Un personaj extrem de controversat

Dorin Marinescu este un personaj extrem de controversat şi un om de bază al aşa-zisei lumi interlope buzoiene.

Cu cîţiva ani în urmă, el a lovit cu maşina, pe care o conducea beat, un om care a murit, dar a reuşit, graţie relaţiilor şi banilor, să scape basma curată, băgându-şi în faţă şoferul, care a luat asupra lui toată vina.

În plus, de ani buni, borhotul rezultat din producerea alcoolului de la fabrica din spatele fostei Întreprinderi de In şi Cânepă este deversat aiurea sau chiar în canalizarea municipiului.

Astfel se explică apariţia, din când în când, a unui miros insuportabil perceput în cartierele Dorobanţi şi Broşteni.

Pe această temă s-au deschis nişte anchete, dar, iată, nu s-a întîmplat nimic concret.

Vânzările de vin, în creştere de Paşte

Administratorul unei societăţi comerciale din Buzău este cercetat de către poliţiştii de la Investigarea Fraudelor pentru că ar fi distribuit peste 220.000 de litri de băutură falsificată în mai multe en-gros-uri din ţară.

Administratorul respectiv şi alţi zece patroni de firme, în calitate de distribuitori, sunt suspectaţi că, în perioada ianuarie – aprilie 2013, au furnizat în vederea comercializării, în mai multe en-gros-uri din Argeş, Brăila, Buzău, Ialomiţa şi Prahova, băuturi falsificate, la sticle de plastic de 2 litri.  

Au fost distribuiţi ilegal aproximativ 222.000 de litri de băutură contrafacută, în valoare de 770.000 de lei.  

După primele verificări, specialiştii Laboratorului de Analize Vitivinicole Valea Călugărească şi oenologii au stabilit că băutura în cauză nu respectă prevederile impuse de Legea Viei şi Vinului 244/2002.
 
O cantitate de aproape 27.000 de litri de vin falsificat a fost retrasă de pe piaţă.

Editorial

Editorial: Molima PSD
coruptie psd
Molima PSD

Arhiva stiri

2018
2017
2016
martie (10)
mai (2)
iulie (5)
august (3)
2015
martie (8)
mai (3)
iulie (6)
august (4)
2014
martie (5)
aprilie (11)
mai (21)
iunie (11)
iulie (2)
2013
martie (209)
aprilie (57)
mai (15)
iunie (11)
iulie (27)
august (17)
2012
0000

Evenimente

Noutati

Chestionar

Publicitate

 Spatiu destinat publicitatii!

Curs valutar

Vremea

FaceBook