untitled 2
"La Buzau, noi dam ora exacta. Stiri si opinii non stop"
Joi, 20 iunie 2019, 06:27
CULTURA  acum 6 ani

Jorge Mario Bergoglio noul papa cine este papa francisc I

JORGE MARIO BERGOGLIO ESTE NOUL PAPA VIDEO
JORGE MARIO BERGOGLIO ESTE NOUL PAPA  VIDEO
Noul suveran pontif se numeşte FRANCISC I

JORGE MARIO BERGOGLIO a fost ales cel de-al 266-lea papă al Bisericii Catolice. Noul suveran pontif, un cardinal argentinian, se va numi PAPA FRANCISC I şi este primul lider al Bisericii Catolice care vine din exteriorul continentului european în mai bine de un mileniu şi este primul pontif sud-american din istorie.

În vârstă de 76 de ani, JORGE MARIO BERGOGLIO, PAPA FRANCISC I, provine dintr-o familie de italieni din Argentina. O altă premieră pe care o stabileşte PAPA FRANCISC I este aceea că este primul suveran pontif iezuit, un ordin religios ale cărui baze au fost puse în secolul al XV-lea de către Ignaţiu de Loyola. De altfel, nu se ştie după al cui nume a decis NOUL PAPĂ, JORGE MARIO BERGOGLIO, să se numească PAPA FRANCISC I- fie după Francisc de Assisi, fie după sfântul iezuit Francisc Xavier.

Cine este Jorge Mario Bergoglio, cel de-al 266-lea Papă ales pe tronul Sf. Petru de la Vatican

Jorge Mario Bergoglio este noul Papă. Suveranul Pontif si-a luat numele de sfânt Francisc I si este de origine argentiniană. Este primul papă din America de Sud si este primul papă care si-a luat numărul întâi. El a fost născut în Argentina. A fost unul dintre cei cinci copii ai unui lucrător feroviar italian si sotia lui. A studiat seminarul de la Villa Devoto si a intrat în Societatea lui Iisus la 11 martie 1958.

Jorge Bergoglio a devenit cunoscut pentru smerenie, conservatorismul doctrinar si prin angajamentul fată de justitia socială. Un stil de viată simplu a contribuit la reputatia sa. A trăit într-un apartament mic si nu în palatul episcopial. El a renuntat la limuzina cu sofer în favoarea transportului public.

Arhiepiscop de Buenos Aires, Jorge Mario Bergoglio, este cel care în 2001 a emotionat o lume întreagă atunci când, vizitând un spital, a spălat si a sărutat 12 bolnavi de SIDA. De asemenea, el a criticat în repetate rânduri coruptia din Argentina. Este cunoscut ca un opozant al căsătoriilor între homosexuali.

Papa Francisc I a fost numit Cardinal al Bisericii Romano-Catolice din Argentina în 2001, iar din 1998 a fost Arhiepiscop de Buenos Aires, după ce fusese ordinat episcop în aceeasi dioceza in 1992.

Născut pe data de 17 decembrie 1936, actualul Papă a făcut parte din ordinul iezuitilor din Argentina si a evitat să ocupe functii de conducere în diverse institutii ale Bisericii Romano-Catolice.

Care sunt valorile lui Jorge Mario Bergoglio care l-au propulsa în rândul ierarhilor Bisericii Catolice

Jorge Mario Bergoglio este recunoscut ca un apărător al saracilor, iar atunci când a fost numit cardinal, în anul 2001, a descurajat obiceiul credinciosilor care cheltuiau bani pentru a merge la Roma. În schimb, actualul Papa Fracisc I îi indemna pe catolici să doneze acei bani săracilor.

Papa Francisc I a continuat să ducă un trai modest chiar si după ce a ajuns cardinal. Acesta locuia într-un apartament modest si îsi gătea singur. Este cunoscută ca o persoană care vorbeste foarte putin, dar ascultă foarte mult.

Editorial

Editorial: Molima PSD
coruptie psd
Molima PSD

Arhiva stiri

2018
2017
2016
martie (10)
mai (2)
iulie (5)
august (3)
2015
martie (8)
mai (3)
iulie (6)
august (4)
2014
martie (5)
aprilie (11)
mai (21)
iunie (11)
iulie (2)
2013
martie (209)
aprilie (57)
mai (15)
iunie (11)
iulie (27)
august (17)
2012
0000

Evenimente

Noutati

Chestionar

Publicitate

 Spatiu destinat publicitatii!

Curs valutar

Vremea

FaceBook