untitled 2
"La Buzau, noi dam ora exacta. Stiri si opinii non stop"
Joi, 20 iunie 2019, 07:01
STIRI DE BUZAU  acum 6 ani

Vollert Romica Gelu mafia psd buzau Boscodeala

LA HOTIE alianta dintre PSD si PNL functioneaza perfect
LA HOTIE alianta dintre PSD si PNL functioneaza perfect
Lobby Boscodeala pentru omul lui de casa Vollert Romica

S-au încins spiritele ieri, în Consiliul local Municipal, iar, aşa cum se prevedea încă de zilele trecute, proiectul care a creat controverse între Exe­cutivul Primăriei şi aleşii locali ai Opoziţiei a fost cel care prevede aprobarea studiului de fezabilitate şi a indicatorilor tehnico-economici ai obiectivului de investiţii ­pu­blice „Reabilitare fântână arteziană din Piaţa Daciei – municipiul Buzău”.

Propunerea a trecut cu votul majorităţii PSD-PNL deşi, atât consilierii PDL cât şi cei ai Partidului Poporului Dan Diaconescu, au votat împotriva proiectului de hotărâre, exprimându-şi nemul­ţumirea, încă de la începutul şedinţei, pentru că proiectul nu avea şi avizul Comisiei de Urbanism. Motiv de bâlbe din partea secretarului Ştefan Nedelcu şi a consilierului PSD Alexandru Dunel, care, în final au găsit şi ţapul ispăşitor: secretarul comisiei, Gabriel Mihalaşcu, plecat în concediu. Opoziţia spune că investiţia nu se justifică, mai ales la suma prevăzută în studiul de fezabilitate, de 13 miliarde lei vechi, şi când vara este pe sfâşite. Lucrările ar trebui finalizate în maxim şapte luni, ceea ce înseamnă că fântana va fi gata, potrivit prevederilor din proiectul de hotărâre, în iarnă. „Acum nu funcţionează (n.r. fântâna), vara a cam trecut... De ce nu or fi făcut altceva cu banii ăştia, şi lăsam investiţia pentru bugetul anului viitor eventual sau printr-o rectificare bugetară să facem ceva care ar fi fost mult mai util oraşului ăsta. Dacă era în luna aprilie lucrarea, OK, nu era nicio problemă“, susţine consilierul municipal PDL, Ion Barbu.

Nici argumentele pe care a încercat să le aducă inclusiv primarul Constantin Boşco­deală, cum că investiţia a fost prinsă în bugetul pe anul în curs, pe care consilierii l-au votat, dar şi că suma prevăzută în proiectul de hotărâre pentru a fi plătită pentru realizarea lucrărilor va fi cu circa 25% mai mică în urma licitaţiei, pentru că oricum trebuie să se încadreze în bugetul alocat, nu i-a convins pe aleşii locali ai Opoziţiei.

„Suma este prea mare, lucrarea aceasta, aşa cum este ea prezentată prin studiul de fezabilitate, n-ar trebui să aibă o asemenea valoare. Mai avem o problemă vizavi de poziţia  acestei fântâni arteziene care mai degrabă este a Hotelului Pietroasele decât a municipalităţii. Dacă se schimba amplasamentul, cu dragă inimă votam, pentru că oraşul are nevoie în Piaţa Dacia de un părculeţ, de o fântână ­arte­ziană, în aşa fel încât şuşanelele care se organizează de regulă, să fie organizate eventual în Drăgaică. |n mijlocul platoului ar fi fost corect să facem o investiţie care să merite banii, în aşa fel încât, noi, cei care trecem prin Piaţa Dacia, să simţim aici un mijloc de relaxare“, a mai spus consilierul Ion Barbu. Reprezentantul PDL a mai ţinut să precizeze că, în luna martie, consilierii Partidului Democrat Liberal nu au votat bugetul general al municipiului Buzău, acesta fiind unul dintre motive. Mai mult, în proiectul de buget votat în martie, suma prevăzută pentru această investiţie era de aproximativ 11 miliarde lei vechi, pentru ca acum să sară la aproape 13 miliarde lei vechi. Mai mult, este o cheltuială care, poate, s-ar justifica numai dacă investiţia în cauză ar însemna mutarea fântânii din amplasamentul actual în centrul Pieţei Dacia, pentru a fi pusă, într-adevăr, în valoare.

Consilierul local PDL a comparat sumele alocate la diferite capitole şi a constatat că valoarea propusă prin proiectul de hotărâre, de 13 miliarde lei vechi, se apropie de costul reabilitării acoperişului Colegiului Naţional „Mihail Eminescu”, ce se ridică la 16 miliarde, iar utilitatea şi complexitatea acestei din urmă lucrări în comparaţie cu cea prevăzută prin studiul de ­fe­zabilitate pentru fântâna arteziană,este net superioară. „O să constataţi în timp că bugetul are prevederi foarte mari la unele capitole şi la altele, gen reabilitarea termică a blocurilor nici măcar nu a fost prevăzut. S-a făcut o rectificare bugetară şi s-au adus ceva bani aici...“ , a completat Barbu.

Odată trecut prin Consiliul Local, răspunderea pentru punerea în practică a proiectului este a celor care au aprobat, iar banii vor fi dirijaţi către această lucrare.

Şi cei care au reacţionat primii la vederea acestui proiect de hotărâre, mai precis a sumei necesare pentru reabilitarea obiectivului, consilierii locali ai Partidului Poporului-Dan Diaconescu, au votat împotriva proiectului de hotărâre, care, prin vocea consilierului  Silviu Roşioru, au admis că investiţia a fost prevăzută în buget, dar nu la suma la care s-a ajuns prin studiul de fezabilitate.

Editorial

Editorial: Molima PSD
coruptie psd
Molima PSD

Arhiva stiri

2018
2017
2016
martie (10)
mai (2)
iulie (5)
august (3)
2015
martie (8)
mai (3)
iulie (6)
august (4)
2014
martie (5)
aprilie (11)
mai (21)
iunie (11)
iulie (2)
2013
martie (209)
aprilie (57)
mai (15)
iunie (11)
iulie (27)
august (17)
2012
0000

Evenimente

Noutati

Chestionar

Publicitate

 Spatiu destinat publicitatii!

Curs valutar

Vremea

FaceBook