untitled 2
"La Buzau, noi dam ora exacta. Stiri si opinii non stop"
Sambata, 15 decembrie 2018, 08:42
ACTUALITATE  acum 6 ani

Clanul Camatarii Clanul Sportivii arestari DIICOT

Liderii clanurilor Cămătarii si Sportivii audiati după finalizarea perchezitiilor Sile Cămătaru dus la Parchetul General
Liderii clanurilor Cămătarii si Sportivii  audiati după finalizarea perchezitiilor  Sile Cămătaru   dus la Parchetul General
Peste 115 percheziţii domiciliare sunt efectuate vineri dimineaţă de procurori, fiind vizate două dintre cele mai importante grupări infracţionale, clanurile Cămătarii şi Sportivii. Liderii celor două clanuri sunt încă în custodia Poliţiei. Până acum, Sile Cămătaru a fost dus la Parchetul General. Ceilalţi membri ai clanurilor vor fi audiaţi după finalizarea percheziţiilor.

UPDATE 10.12: Liderii celor două clanuri vor fi duşi la audieri după finalizarea percheziţilor.

Potrivit unor surse din cadrul anchetei, membrii clanului Cămătarii vor fi duşi la sediul central al DIICOT, apoi la Serviciul Teritorial Bucureşti al DIICOT. Cei din clanul Sportivii vor fi duşi la audieri la Brigada pentru Combaterea Criminalităţii Organizate (BCCO) Bucureşti şi abia apoi la acelaşi Serviciu teritorial al DIICOT.

UPDATE 10.00: Sile Cămătaru a fost dus în urmă cu puţin timp la sediul Parchetului General pentru audieri, potrivit unor surse din Poliţie.

UPDATE 9.40: Reprezentanţii Clanului Sportivilor vor fi duşi la Brigada pentru Combaterea Criminalităţii Organizate (BCCO), iar liderii clanului Cămătarii vor fi audiaţi la DIICOT, potrivit unor surse din cadrul anchetei.

Percheziţiile sunt în plină desfăşurare şi în trei închisori, una dintre ele fiind închisoarea Rahova, acolo unde se pare că sunt persoane cu care Cămătarii au păstrat legătura.

De asemenea, au loc percheziţii şi la Penienciarul de femei Târgşor, unde se află nevasta lui Nuţu Cămătaru.

Poliţia a găsit în urma percheziţiilor, care continuă şi la această oră, arme, sume mari de bani, droguri şi bijuterii.

Rivalitatea celor două clanuri este foarte veche.

La începutul lunii noiembrie 2012, în Popeşti-Leordeni a avut loc un conflict sângeros între mai mulţi membri ai grupării Sportivilor şi ai clanului Cămătarilor.

Liderul grupării Sportivilor, Robert Nica, a fost prins ulterior, în Bucureşti, împreună cu alte trei persoane, interlopii având asupra lor un pistol cu gaze, modificat în aşa fel încât să tragă cu bile din metal, şi un cuţit lung de 35 de centimetri, informează surse din Poliţie.

Percheziţiile procurorilor, demarate vineri, la 6.00, vizează 67 de învinuiţi, acuzaţi de mai multe infracţiuni: constituirea unui grup infracţional organizat, tentativă de omor calificat şi deosebit de grav, lipsire de libertate, şantaj, nerespectarea regimului armelor si muniţiilor, operaţiuni fără drept cu dispozitive interzise, ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea gravă a ordinii şi liniştii publice, potrivit DIICOT. Procurorii vor audia un număr de 80 de persoane care au doar informaţii tangenţiale anchetei şi vor dispune măsurile legale după finalizarea audierilor.

Liderii grupărilor au fost identificaţi ca fiind învinuiţii Balint Ion zis “Nuţu Cămătaru” şi Balint Vasile zis “Sile Cămătaru” ”, respectiv Nica Robert Florin zis “Nica” şi Roşca Radu Cristian zis “Roşca”.

Conform unui comunicat de presă, activitatea membrilor  grupărilor s-a desfăşurat pe două paliere infracţionale.

Astfel, în perioada 2008 – 2012, în spaţiul public, între membrii celor două grupări rivale au avut loc conflicte stradale în care s-au folosit inclusiv arme de foc, în scopul asigurării supremaţiei la nivel infracţional în municipiul Bucureşti, situaţii ce au avut drept consecinţă directa punerea în primejdie a vieţii şi integrităţii corporale a membrilor grupării dar şi a unor terţe persoane.

În al doilea rând, procurorii D.I.I.C.O.T. au documentat şi activitatea infracţională a învinuiţilor constând în aceea că au săvârşit infracţiuni de violenţă, generatoare de beneficii financiare substanţiale, în principal în material acordării/recuperării unor împrumuturi de bani cu camătă.

La acţiune participă 400 de poliţişti, fiind efectuată cu sprijinul jandarmilor. Suportul tehnic şi informativ a fost asigurat de către SRI, DOS şi DIPI.

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Bucureşti, împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul BCCO Bucureşti şi Directia de Investigatii Criminale, efectuează un număr de 115 percheziţii domiciliare în cadrul unei acţiuni de amploare in vederea destructurării unor grupuri infracţional organizate, specializate în săvârşirea de infracţiuni de violenţă, se arată într-un comunicat de presă al DIICOT de vineri dimineaţă.

Sile Cămătaru, eliberat condiţionat pentru Sudoku şi promovarea culturii

Sile Cămătaru a fost eliberat condiţionat, la sfârşitul lunii noiembrie, după ce a ispăşit nouă ani din cei 13 la care a fost condamnat. Interlopul Vasile Balint, cunoscut drept Sile Cămătaru, unul din şefii clanului cu acelaşi nume a părăsit penitenciarul Rahova după ce judecătoria Giurgiu a decis eliberarea condiţionată a acestuia.

Pe 11 mai, anul acesta, Tribunalul Bucureşti l-a condamnat la 13 ani de închisoare cu executare pe interlop pentru cămătărie, proxenetism, trafic de perosane şi fapte de violenţă. În acelaşi dosar a fost judecat alături de fratele lui, Ioan Balint, zis Nuţu Cămătaru şi alte persoane cunoscute ca fiind afiliate clanului Cămătarilor. Bookmark.

Sile Cămătaru şi-ar fi cumpărat libertatea cu 150.000 de euro, astfel că procurorii au deschis un dosar.  Motivarea eliberării este halucinantă: deţinutul a dezlegat Sudoku şi a promovat cultura după gratii.

Editorial

Editorial: Molima PSD
coruptie psd
Molima PSD

Arhiva stiri

2018
2017
2016
martie (10)
mai (2)
iulie (5)
august (3)
2015
martie (8)
mai (3)
iulie (6)
august (4)
2014
martie (5)
aprilie (11)
mai (21)
iunie (11)
iulie (2)
2013
martie (209)
aprilie (57)
mai (15)
iunie (11)
iulie (27)
august (17)
2012
0000

Evenimente

Noutati

Chestionar

Publicitate

 Spatiu destinat publicitatii!

Curs valutar

Vremea

FaceBook