untitled 2
"La Buzau, noi dam ora exacta. Stiri si opinii non stop"
Joi, 20 iunie 2019, 06:44
POLITICA  acum 6 ani

Relu Fenechiu pnl

Mărirea politică a ţeparului
Mărirea politică a ţeparului
Ministrul Relu Fenechiu nu se sperie de puşcărie. Pare să nu se imagineze în aleasa companie a lui Becali, Cioflină şi Babiuc sau, dintre toate consecinţele unei eventuale condamnări, câţiva ani la răcoare reprezintă pentru liberalul de la Transporturi răul cel mai mic. Altceva îi dă fiori: „Este o decizie importantă pentru cariera mea”, a spus el înainte de a intra la ÎCCJ, unde a obţinut, cu toate că s-a săturat şi-ar vrea ca procesul să se termine mai repede, încă o amânare. Aşadar, cariera îl îngrijorează pe dl Fenechiu, retrogadarea ori, groaznic!, azvârlirea înapoi, în anonimat reprezintă adevăratul său coşmar.  Şi este de înţeles.

Nimeni nu ştie cu câtă trudă şi-a construit ministrul cariera în ritmul audierilor şi termenelor de judecată, ducând-o spre apogeu (e posibil să-şi dorească mai mult decât un portofoliu în guvern) tocmai când se apropie verdictul. De opt ani se plimbă pe la parchete şi instanţe, dar înfloreşte. Practic, a crescut o dată cu dosarul, judecarea sa de către Curtea Supremă fiind cea mai elocventă dovadă că inculpatul face parte din categoria „greilor”. De unde a pornit când procurorii l-au acuzat de complicitate la fraudarea statului prin vânzarea de transformatoare uzate la supra preţ a arătat chiar dl Fenechiu, în declaraţia rostită astăzi, în faţa judecătorilor - „Nu am ştiut să gestionez acest proces. În 2004, eram un umil consilier local aflat în opoziţie” -, unde a ajuns vede toată lumea: ministru al Transporturilor lăudat de premierul Ponta, deputat şi vicepreşedinte şi membru în Biroul naţional al PNL. Prin urmare, afirmaţia făcută tot azi: „De opt ani, cariera mea este afectată de acest proces” nu  este deloc adevărată. Justiţia nu l-a oprit pe Relu Fenechiu din drum, ba dimpotrivă, fiecare şut încasat de la DNA a fost, politic vorbind, un pas înainte, evoluţia liberalului din Iaşi ilustrând perfect rolul jucat de ţepuirea statului în mărirea politică a ţeparului.

Desigur, cariera dlui Fenechiu s-ar putea sfârşi aici dacă judecătorii îl vor condamna nu neapărat la 15, cum au cerut procurorii, ci la câţiva ani de închisoare cu executare. O sentinţă cu suspendare nu-l va intimida, dar, după gratii, poate va aprecia cum se cuvine umila, după standardele sale actuale, slujbă de consilier local.Editorial

Editorial: Molima PSD
coruptie psd
Molima PSD

Arhiva stiri

2018
2017
2016
martie (10)
mai (2)
iulie (5)
august (3)
2015
martie (8)
mai (3)
iulie (6)
august (4)
2014
martie (5)
aprilie (11)
mai (21)
iunie (11)
iulie (2)
2013
martie (209)
aprilie (57)
mai (15)
iunie (11)
iulie (27)
august (17)
2012
0000

Evenimente

Noutati

Chestionar

Publicitate

 Spatiu destinat publicitatii!

Curs valutar

Vremea

FaceBook