untitled 2
"La Buzau, noi dam ora exacta. Stiri si opinii non stop"
Marti, 23 aprilie 2019, 01:01
STIRI DE BUZAU  acum 3 ani

Marian Ghiveciu

Marian Ghiveciu, condamnat definitiv la 3 ani inchisoare cu suspendare
Marian Ghiveciu, condamnat definitiv la 3 ani inchisoare cu suspendare
Fostul deputat PSD Marian Ghiveciu a fost condamnat definitiv de Înalta Curte de Casatie si Justitie la 3 ani de închisoare cu suspendare pentru instigare la infractiunea de abuz în serviciu contra intereselor persoanelor, într-un dosar legat de retrocedarea nelegală a unor terenuri din comuna Merei, judetul Buzău.

Un complet de trei judecători de instanta supremă a respins ca nefondat apelul făcut de Marian Ghiveciu si a mentinut decizia dată de instanta de fond în mai 2015.

Magistratii au mai stabilit în cazul lui Marian Ghiveciu un termen de încercare pe o durată de 6 ani.

Marian Ghiveciu si-a dat demisia din Parlament în luna septembrie 2015.

Aceeasi pedeapsă, de trei ani închisoare cu suspendare, au primit si Dumitru Borcan (seful Compartimentului de Cadastru si Agricultură din cadrul Primăriei comunei Merei, judetul Buzău) si Nicolae Costache (membru în Comisia Judeteană Buzău pentru stabilirea dreptului de proprietate privată asupra terenurilor).

Judecătorii au mai dispus ca Marian Ghiveciu, Dumitru Borcan si Nicolae Costache să plătească în solidar 350.000 lei către partea civilă Luminita Marioara Vasile cu titlu de despăgubiri materiale si 1.035.000 lei către părtile civile Luminita Marioara Vasile si Constantin Vasile cu titlu de despăgubiri materiale.

Cei trei condamnati mai trebuie să plătească aproximativ un milion de lei către mai multe părti civile, reprezentând despăgubiri materiale ce reprezintă diferenta de valoare a terenurilor amplasate cu iesire si fără iesire la drumul european E 85.

Marian Ghiveciu a fost trimis în judecată de DNA în anul 2011, sub acuzatia de instigare la infractiunea de abuz în serviciu contra intereselor persoanelor având drept consecintă obtinerea pentru altul a unui avantaj patrimonial, în formă calificată.

Alături de acesta au mai fost trimisi în judecată fostul director al Oficiului de Cadastru si Publicitate Imobiliară Buzău Nicolae Costache, membru în Comisia Judeteană Buzău pentru stabilirea dreptului de proprietate privată asupra terenurilor, si seful Compartimentului de Cadastru si Agricultură din cadrul Primăriei comunei Merei, judetul Buzău, Dumitru Borcan, membru în Comisia Locală Merei pentru aplicarea legilor fondului funciar.

Potrivit anchetatorilor, în perioada 2005-2006, instigati de Marian Ghiveciu (administrator al mai multor societăti comerciale la momentul comiterii faptelor), Dumitru Borcan si Nicolae Costache au profitat de functiile detinute si prin încălcarea atributiilor de serviciu au contribuit la eliberarea în mod nelegal a două titluri de proprietate pentru terenuri în zone cu potential imobiliar, datorită vecinătătii cu drumul european, în favoarea unor persoane care nu erau îndreptătite să primească acele titluri de proprietate.

În acest scop, Dumitru Borcan a falsificat mai multe înscrisuri oficiale, emise de Primăria Merei si înregistrate la OCPI Buzău.

Ulterior, aceste terenuri au fost cumpărate de Marian Ghiveciu de la persoanele care au obtinut titlurile în modalitatea descrisă mai sus.

"Persoanele care detineau titluri de proprietate pentru terenurile respective, emise anterior în mod legal, au fost prejudiciate cu suma totală de 1.956.010 lei. Totodată, avantajul patrimonial realizat în modalitate descrisă mai sus este de 3.247.945 lei, reprezentând valoarea reală a terenurilor obtinute în baza actelor de proprietate emise nelegal si cumpărate de Ghiveciu Marian", mai afirma DNA.Editorial

Editorial: Molima PSD
coruptie psd
Molima PSD

Arhiva stiri

2018
2017
2016
martie (10)
mai (2)
iulie (5)
august (3)
2015
martie (8)
mai (3)
iulie (6)
august (4)
2014
martie (5)
aprilie (11)
mai (21)
iunie (11)
iulie (2)
2013
martie (209)
aprilie (57)
mai (15)
iunie (11)
iulie (27)
august (17)
2012
0000

Evenimente

Noutati

Chestionar

Publicitate

 Spatiu destinat publicitatii!

Curs valutar

Vremea

FaceBook