untitled 2
"La Buzau, noi dam ora exacta. Stiri si opinii non stop"
Marti, 26 martie 2019, 04:14
SOCIAL  acum 6 ani

Medicii pleacă Vasile Astărăstoae rămâne
Medicii pleacă  Vasile Astărăstoae rămâne
În timpul guvernărilor PDL, exodul medicilor în străinătate le crea insomnii liderilor USL. Neavând somn, social-liberalii stăteau în studiourile de televiziune până după miezul nopţii şi promiteau că după ce vor prelua puterea îi vor determina pe doctori să nu-şi mai dorească să-şi încerce norocul în străinătate. Însă, în primele trei luni ale acestui an, în plină guvernare USL, 580 de medici, în special rezidenţi, au părăsit ţara. Preşedintele Colegiului Medicilor din România, Vasile Astărăstoae, a spus că, în ciuda promisiunilor făcute de USL pe vremea când era în opoziţie, medicii sunt la fel de prost plătiţi. Totodată, condiţiile în care aceştia trebuie să-şi desfăşoare activitatea nu sunt dintre cele mai bune.

Un medic rezident câştigă aproximativ 200 de euro în România şi cel puţin 1.500 de euro în Franţa. Medicii rezidenţi care au rămas în ţară şi pe umerii cărora curg lacrimile lui Vasile Astărăstoae trebuie să ştie că acesta nu este doar preşedintele Colegiului Medicilor din România. Domnul Astărăstoae este rectorul Universităţii de Medicină şi Farmacie „Gr. T. Popa” Iaşi, directorul Institutului de Medicină Iaşi şi preşedintele Colegiului Medicilor Iaşi, este membru al Comisiei Superioare de Medicină Legală şi profesor la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” Iaşi. Conform ultimei declaraţii de avere făcute publică, Vasile Astărăstoae câştigă într-un an 2,8 miliarde de lei, adică aproximativ 65.000 de euro. Ceea ce înseamnă că Vasile Astărăstoae, cel care este nemulţumit profund de cum merg lucrurile în sistemul de sănătate din România, câştigă într-un an cât 27 de medici rezidenţi la un loc.

Vasile Astărăstoae este preşedintele Colegiului Medicilor din România începând cu anul 2007. Colegiul Medicilor este principalul partener de dialog al Ministerului Sănătăţii. Deciziile importante din sistemul de sănătate nu se iau fără consultarea organizaţiei profesionale a medicilor în fruntea căreia se află Vasile Astărăstoae. Din 2007 şi până astăzi au venit miniştri şi au plecat miniştri, şi tot pleacă medici din ţară. Numai Vasile Astărăstoae nu a plecat din funcţia de preşedinte al Colegiului Medicilor din România.

Editorial

Editorial: Molima PSD
coruptie psd
Molima PSD

Arhiva stiri

2018
2017
2016
martie (10)
mai (2)
iulie (5)
august (3)
2015
martie (8)
mai (3)
iulie (6)
august (4)
2014
martie (5)
aprilie (11)
mai (21)
iunie (11)
iulie (2)
2013
martie (209)
aprilie (57)
mai (15)
iunie (11)
iulie (27)
august (17)
2012
0000

Evenimente

Noutati

Chestionar

Publicitate

 Spatiu destinat publicitatii!

Curs valutar

Vremea

FaceBook