untitled 2
"La Buzau, noi dam ora exacta. Stiri si opinii non stop"
Marti, 23 aprilie 2019, 01:01
ECONOMIE  acum 6 ani

cumparare microsoft nokia telefoane mobile

Microsoft va cumpăra divizia de telefoane mobile a Nokia
Microsoft va cumpăra divizia de telefoane mobile a Nokia
Microsoft va cumpăra diviza de telefoane mobile a Nokia pentru 5,44 miliarde euro, compania finlandeză, care odată domina piaţa, urmând să rămână la operaţiunile de servicii şi echipamente pentru reţele mobile.

Fostul lider pe piaţa telefoanelor mobile îşi va concentra de acum activitatea asupra serviciilor şi reţelelor, o decizie calificată drept "cea mai bună cale de a merge înainte, atât pentru Nokia, cât şi pentru acţionarii săi", a declarat preşedintele Nokia, Risto Siilasmaa, citat într-un comunicat preluat de AFP.

Nokia a finalizat în augut preluarea participaţiei de 50% deţinută de Siemens la roducătorul de echipamente de telecomunicaţii Nokia Siemens Networks, pentru a dezvolta această activitate, considerată de acum drept vitală.

Directorul general al Nokia, Stephen Elop, va demisiona şi va reveni în cadrul Microsoft. Siilasmaa va prelua temporar funcţia de CEO al Nokia. Elop a preluat conducerea Nokia în 2010, după ce a lucrat ca preşedinte la divizia business a Microsoft, fiind responsabil de pachetul Office.

După venirea lui Elop, Nokia a intrat în parteneriat cu Microsoft, adoptând sistemul de operare Windows Phone pentru smartphone-urile companiei, înţelegere materializată prin gama de telefoane Lumia.

Tranzacţia este compusă din divizia dezvoltatoare şi producătoare de telefoane mobile, pentru 3,79 miliarde euro, şi portofoliul de brevete de invenţie al Nokia, în valoare de 1,65 miliarde euro, potrivit unui comunicat transmis de cele două companii.

Microsoft continuă astfel tranziţia către producţia de dispozitive, având în vedere că perspectivele sistemului de operare Windows sunt ameninţate de migrarea consumatorilor către smartphone-uri şi tablete, piaţă dominată de Apple, Google şi producătorii de dispozitive Android.

Nokia, care a dominat piaţa telefoanelor mobile timp de 14 ani, are probleme financiare din cauza declinului abrupt al vânzărilor, după ce a întârziat mai mulţi ani să aducă pe piaţă un concurent credibil pentru iPhone şi smartphone-urile Android.

"Şi Nokia şi Microsoft au pierdut trenul în ceea ce priveşte smartphone-urile, şi este extrem de dificil să îşi revină. Întrebarea este dacă fuziunea a două companii slabe va produce un nou concurent solid. Mă îndoiesc", comentează pentru Bloomberg un consultant din industria telecomunicaţiilor.
Volumul vânzărilor de telefoane mobile ale Nokia a scăzut cu 27% în trimestrul al doilea faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, iar compania finlandeză a avut pierderi de 5 miliarde euro în ultimele 9 trimestre încheiate.

"Astăzi marcăm un moment de reinventare. Cu devotamentul şi resursele Microsoft în spatele produselor şi serviciilor Nokia putem împlini întregul potenţial al ecosistemului Windows, furnizând cele mai convingătoare experienţe pentru clienţi acasă, la lucru şi peste tot", au declarat directorii generali ai Microsoft şi Nokia, Steve Ballmer şi Stephen Elop, într-o postare pe blog.

Tranzacţia va fi finalizată în primul trimestru al anului viitor, după acordul acţionarilor şi autorităţilor de reglementare.
Aproximativ 32.000 de angajaţi ai Nokia vor fi transferaţi la Microsoft în urma tranzacţiei, potrivit comunicatului.

Divizia de telefoane mobile şi servicii conexe a Nokia a generat aproximativ 50% din vânzările nete ale companiei în anul 2012, afaceri estimate la 15 miliarde euro, potrivit celor două companii.

"Această tranzacţie reprezintă un pas curajos spre viitor şi va aduce câştiguri angajaţilor, acţionarilor şi clienţilor ambelor companii", a afirmat Ballmer într-un comunicat. El anticipează că preluarea diviziei de telefoane mobile a Nokia va accelera creşterea cotei de piaţă şi profitabilitatea Microsoft în domeniul telefoanelor mobile.

Steve Ballmer a anunţat recent că va demisiona din funcţia de CEO al Microsoft în următoarele 12 luni, după 14 ani la conducerea celui mai mare producător de software. Compania nu a anunţat încă un înlocuitor.


Editorial

Editorial: Molima PSD
coruptie psd
Molima PSD

Arhiva stiri

2018
2017
2016
martie (10)
mai (2)
iulie (5)
august (3)
2015
martie (8)
mai (3)
iulie (6)
august (4)
2014
martie (5)
aprilie (11)
mai (21)
iunie (11)
iulie (2)
2013
martie (209)
aprilie (57)
mai (15)
iunie (11)
iulie (27)
august (17)
2012
0000

Evenimente

Noutati

Chestionar

Publicitate

 Spatiu destinat publicitatii!

Curs valutar

Vremea

FaceBook