untitled 2
"La Buzau, noi dam ora exacta. Stiri si opinii non stop"
Marti, 23 aprilie 2019, 12:52
STIRI DE BUZAU  acum 3 ani

primaria Buzau

Noi perchezitii DIICOT la Primaria Buzau
Noi perchezitii DIICOT la Primaria Buzau
Procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizată si Terorism (DIICOT) fac, marţi, noi percheziţii la Primăria Municipiului Buzău.

Cel mai probabil, actiunea de astăzi are legătură cu dosarul privind grupul infractional organizat care se află în cercetare penală, suspectat că ar fi sters din sistemul informatic amenzi, impozite si taxe ale unor persoane fizice si firme apropiate conducerii Primăriei Buzău.

Informatia a fost confirmată pentru voceabuzaului.com de seful DIICOT Buzău, procurorul Nicolae Petrosel. Magistratul a precizat că, în urma perchezitiei domiciliare, vor fi ridicate noi documente si se va decide luarea măsurilor care se impun.

Percheziţii DIICOT la Primăria Buzău: Ce sistem mafiot au descoperit procurorii

În 22 octombrie, procurorii DIICOT - Biroul Teritorial Buzău au făcut mai multe percheziţii la sediul Primăriei Buzău, la Direcţia Economică, în cadrul unei acţiuni vizând săvârşirea de către mai multe persoane a infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, fraudă informatică şi abuz în serviciu.

Procurorii au verificat timp de mai multe ore documente şi computere dintr-un birou al Direcţiei, acţiunea făcînd parte din ancheta deschisă recent de DIICOT. Surse oficiale confirmă că verificări avînd legătură cu acelaşi dosar se desfăşoară şi la alte instituţii din Buzău. Reamintim că în urmă cu mai mult timp DIICOT a deschis un dosar vizînd probleme cu neurmărirea, neîncasarea şi neexecutarea unor impozite şi taxe locale precum şi ştergerea unor amenzi contravenţionale prin intervenţia asupra sistemului informatic, iar directorul Direcţiei, Ion Gegea, şi alţi patru subalterni au fost reţinuţi, unii dintre ei fiind arestaţi apoi au fost puşi sub control judiciar.

Astfel, în perioada 2010-2015, în Primăria Buzău s-a constituit un grup infracţional organizat format din mai mulţi funcţionari publici "care activau în cadrul compartimentelor de colectare, urmărire şi executare a creanţelor persoanelor fizice şi juridice".

Prejudiciul produs bugetului de stat este de 3.135.454,76 lei, din care 36.595 de lei reprezintă amenzi şterse nelegal din sistemul informatic şi 3.098.859,77 lei, creanţe fiscale datorate bugetului local al municipiului Buzău şi de stat, neurmărite, neîncasate şi neexecutate silit.
Editorial

Editorial: Molima PSD
coruptie psd
Molima PSD

Arhiva stiri

2018
2017
2016
martie (10)
mai (2)
iulie (5)
august (3)
2015
martie (8)
mai (3)
iulie (6)
august (4)
2014
martie (5)
aprilie (11)
mai (21)
iunie (11)
iulie (2)
2013
martie (209)
aprilie (57)
mai (15)
iunie (11)
iulie (27)
august (17)
2012
0000

Evenimente

Noutati

Chestionar

Publicitate

 Spatiu destinat publicitatii!

Curs valutar

Vremea

FaceBook