untitled 2
"La Buzau, noi dam ora exacta. Stiri si opinii non stop"
Joi, 20 iunie 2019, 07:03
STIRI DE BUZAU  acum 6 ani

Constantin Boscodeală primarul municipiului Buzau baron Boscodeala dna

Noi probleme pentru baronul Boscodeală din Buzău ANI: E incompatibil
Noi probleme pentru baronul Boscodeală din Buzău  ANI: E incompatibil
"Agentia Natională de Integritate a constatat faptul că BOSCODEALĂ CONSTANTIN OCTAVIAN, Primar al Municipiului Buzău, Jud. Buzău, s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 21 mai 2010 – 12 martie 2013, întrucât a detinut, simultan, functia de Primar al Municipiului Buzău, Jud. Buzău, si calitatea de reprezentant al Municipiului Buzău în cadrul Adunării Generale a Actionarilor S.C. „AQUAFOR” S.A. Buzău.  Astfel, BOSCODEALĂ CONSTANTIN OCTAVIAN a încălcat dispozitiile art. 87, alin. (1), lit. f) din Legea nr. 161/2003, potrivit cărora „Funcţia de primar [...] este incompatibilă cu [...] funcţia de reprezentant al unităţii administrativ – teritoriale în adunările generale ale societăţilor comerciale de interes local”", se arată într-un comunicat de presă al ANI.

Conform prevederilor legale, "persoana faţă de care s-a constatat existenţa conflictului de interese ori starea de incompatibilitate este decăzută din dreptul de a mai exercita o funcţie sau o demnitate publică pe o perioadă de 3 ani de la data eliberării, destituirii din funcţia ori demnitatea publică respectivă sau a încetării de drept a mandatului. Dacă persoana a ocupat o funcţie eligibilă, nu mai poate ocupa aceeaşi funcţie pe o perioadă de 3 ani de la încetarea mandatului".

Marţi, primarul municipiului Buzău, Constantin Boşcodeală, a fost trimis în judecată de procurorii anticorupţie, fiind acuzat, printre altele, că ar fi dat ilegal din bugetul local peste 1,6 milioane de lei Asociaţiei Sportive Fotbal Club Gloria Buzău, potrivit DNA.

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) - Serviciul teritorial Ploieşti au dispus trimiterea în judecată a lui Boşcodeală pentru trei infracţiuni de abuz în serviciu contra intereselor publice în formă calificată, dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un avantaj patrimonial, se arată într-un comunicat de marţi remis MEDIAFAX de DNA.Editorial

Editorial: Molima PSD
coruptie psd
Molima PSD

Arhiva stiri

2018
2017
2016
martie (10)
mai (2)
iulie (5)
august (3)
2015
martie (8)
mai (3)
iulie (6)
august (4)
2014
martie (5)
aprilie (11)
mai (21)
iunie (11)
iulie (2)
2013
martie (209)
aprilie (57)
mai (15)
iunie (11)
iulie (27)
august (17)
2012
0000

Evenimente

Noutati

Chestionar

Publicitate

 Spatiu destinat publicitatii!

Curs valutar

Vremea

FaceBook