untitled 2
"La Buzau, noi dam ora exacta. Stiri si opinii non stop"
Sambata, 20 aprilie 2019, 08:07
ACTUALITATE  acum 6 ani

Marian Oprisan superbaron psd uncjr presedinte alegeri uncjr

Noul superbaron al Romaniei va fi Marian Oprisan
Noul superbaron al Romaniei va fi Marian Oprisan
Preşedintele CJ Vrancea, Marian Oprişan, va fi candidatul PSD pentru şefia Uniunii Naţionale a Consiliilor Judeţene, el câştigând cu 16-6 bătălia din partid cu Nicuşor Constantinescu.

Alegerile pentru şefia UNCJR sunt programate pentru astăzi şi mâine. Pentru că PSD deţine majoritatea Consiliilor Judeţene, 22, plus unul care aparţine UNPR, conducerea social-democraţilor a decis să existe un singur candidat din partea partidului pentru şefia UNCJR.

Având un singur candidat, PSD va fi sigur că funcţia va fi câştigată de un pesedist. În cazul în care ar exista doi candidaţi, voturile s-ar împărţi, iar liberalii ar putea emite pretenţii pentru conducerea UNCJR, PNL având 13 preşedinţi de Consilii Judeţene, iar aliaţii săi de la PC - unul. Preşedinţi de Consilii Judeţene mai au PDL – doi şi UDMR tot doi.

Întâlnire la grupul PSD

Înainte de şedinţa de alegeri din cadrul UNCJR, preşedinţii de Consilii Judeţene s-au întâlnit la grupul PSD de la Senat pentru a-şi alege candidatul.

Lupta se s-a dat între actualul preşedinte interimar al UNCJR, Nicuşor Constantinescu – preşedinte CJ Constanţa şi Marian Oprişan, preşedintele CJ Vrancea şi vicepreşedinte al PSD.

Nicuşor Constantinescu a declarat în urmă cu o lună că doreşte să rămână preşedintele UNCJR şi va candida la alegerile Uniunii.

"Vom stabili cine este unicul candidat, este exclus să existe doi candidaţi la preşedinţia UNCJR. Nu cred că vreun coleg îşi va permite nu cred că vor încălca o decizie a Biroului Permanent Naţional. Dacă colegii mei vor fi de acord să fiu candidatul pentru preşedinţia UNCJR evident că îmi doresc acest lucru", a declarat Oprişan.

Marian Oprişan a evitat să spună deschis că va candida pentru această funcţie, dar candidatura sa este dată ca sigură de social-democraţi.

O altă candidatură surpriză, care ar putea apărea pentru această funcţie, este cea a lui Dragoş Benea, preşedintele Consiliului Judeţean Bacău, un apropiat al lui Viorel Hrebenciuc.

Ultimele atacuri ale preşedintelui interimar al UNCJR la adresa ministrului delegat pentru Buget, Liviu Voinea pe tema arieratelor nu au fost apreciate la Bucureşti de premierul Victor Ponta.

„Premierul a fost deranjat de atacurile lui Nicuşor Constantinescu la adresa Guvernului şi ministrului Voinea. Constantinescu a fost prea vocal”, au declarat surse din conducerea social-democraţilor. De altfel, premierul i-a reproşat că în loc să vorbeacă în mass-media mai bine ar fi discutat în privat cu el.

Cu toate acestea, Nicuşor Constantinescu a declarat că va candida pentru funcţia de preşedinte al UNCJR şi că „are mari şanse să câştige”, deoarece s-a bătut pentru drepturile Consiliilor Judeţene.

Funcţia de preşedinte al UNCJR a rămas vacantă după ce Liviu Dragnea a renunţat la funcţia de preşedinte, devenind deputat şi vicepremier în Guvernul Victor Ponta.

Preşedinţia UNCJR este foarte importantă în contextul procesului descentralizării şi regionalizării. Uniunea reprezintă interesele Consiilor Judeţene în raport cu Parlamentul, dar şi cu Guvernul. De asemene, UNCJR are deschis şi un Birou la Bruxelles.Editorial

Editorial: Molima PSD
coruptie psd
Molima PSD

Arhiva stiri

2018
2017
2016
martie (10)
mai (2)
iulie (5)
august (3)
2015
martie (8)
mai (3)
iulie (6)
august (4)
2014
martie (5)
aprilie (11)
mai (21)
iunie (11)
iulie (2)
2013
martie (209)
aprilie (57)
mai (15)
iunie (11)
iulie (27)
august (17)
2012
0000

Evenimente

Noutati

Chestionar

Publicitate

 Spatiu destinat publicitatii!

Curs valutar

Vremea

FaceBook