untitled 2
"La Buzau, noi dam ora exacta. Stiri si opinii non stop"
Duminica, 19 mai 2019, 01:33
SOCIAL  acum 3 ani

scandal trustul Intact

O poveste pur romaneasca
O poveste pur romaneasca
Nu cred că este o bucurie pentru cineva care lucrează în breasla din care fac parte din anul 1992 să audă despre disparitia unui ziar, despre închiderea unui post de radio sau televiziune ori despre întreruperea bruscă, neprogramată, a aparitiei unei publicatii on-line. Chiar si atunci când respectiva sursă de informare în masă mai calcă în străchini (bineînteles că aici nu includ cazurile patologice sau penale). Chiar si atunci când opiniile celor în cauză sunt departe de a se plia pe ale tale, sau chiar si atunci când ei le combat pe ale tale folosindu-se de dâmboviteanul argument „Ba pe-a mă-tii“. Nu degeaba a rămas celebru citatul, folosit într-o anume formulă inclusiv de tărănistul Ion Ratiu, dar care oglindeste cel mai bine situatia despre care fac vorbire într-o formă atribuită lui Voltaire: „Nu sunt de acord cu tine, dar voi apăra până la moarte dreptul tău de a o spune“.

Bineînteles, vreau să spun câteva cuvinte despre situatia Antenelor care, iată, s-au trezit că a venit momentul scadentei civile a faptelor patronului lor penal. Asist, de 48 de ore, la o poveste pur românească, dintr-o tară în a cărei arhitectură se încadrează perfect imbecilul care avea în frigiderele magazinului carne ambalată în anii 80.

Trec peste reactia viscerală a angajatilor trustului Intact; o primă probă a capacitătii lor de a interpreta lucrurile au oferit-o în zilele în care Dan Voiculescu lua calea puscăriei. Mi-e silă de oamenii din presă care ar fi avut nevoie de mai multe mâini pentru a aplauda pătania „ante­nistilor“. Îi respect pe cei care si-au păstrat moderatia si au explicat, cui a avut urechi să audă, că actiunea de luni a ANAF este parte a unui demers judiciar al cărui scop este recuperarea  ba­ni­lor furati de la statul român de Dan Voiculescu si, mai mult, era una despre care se stia de mai bine de un an si jumătate.

Dar, de aici si până la circul de ieri din Senatul României, este cale lungă. Orwell la el acasă! Mai aveau putin distinsii politicieni până să ceară audierea sefului statului si, eventual, convocarea si asezarea la stâlpul infamiei a magistratilor care au decis că prejudiciul creat statului de Voiculescu trebuie recuperat. Cum spuneam, o poveste pur românească, dintr-o tară în a cărei arhitectură se încadrează perfect imbecilul care avea în frigiderele magazinului carne ambalată în anii 80.
  
  

Editorial

Editorial: Molima PSD
coruptie psd
Molima PSD

Arhiva stiri

2018
2017
2016
martie (10)
mai (2)
iulie (5)
august (3)
2015
martie (8)
mai (3)
iulie (6)
august (4)
2014
martie (5)
aprilie (11)
mai (21)
iunie (11)
iulie (2)
2013
martie (209)
aprilie (57)
mai (15)
iunie (11)
iulie (27)
august (17)
2012
0000

Evenimente

Noutati

Chestionar

Publicitate

 Spatiu destinat publicitatii!

Curs valutar

Vremea

FaceBook