untitled 2
"La Buzau, noi dam ora exacta. Stiri si opinii non stop"
Sambata, 20 aprilie 2019, 07:22
STIRI DE BUZAU  acum 6 ani

Eugen Teodorovici reabilitare pod vadu pasii buzau

Podul de la Vadu Paşii va intra anul viitor în reabilitare Asta promite ministrul Fondurilor Europene Eugen Teodorovici
Podul de la Vadu Paşii va intra  anul viitor  în reabilitare  Asta promite ministrul Fondurilor Europene  Eugen Teodorovici
În primăvara anului 2014, ar putea începe lucrările de reabilitare a podului de la Vadu Paşii. Anunţul a fost făcut, luni, într-o conferinţă de presă susţinută la Buzău de ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici.

Reabilitarea podului de la Vadu Paşii ar putea demara în primăvara anului viitor iar obiectivul ar putea fi redat circulaţiei peste 18 luni. Ministrul Eugen Teodorovici a declarat că va înainta către ANRMAP proiectul întocmit de Consiliul Judeţean Buzău cu modificările aduse de Ministerul Culturii.

„Este un proiect care vizează un monument istoric si trebuie făcut aşa cum cere legislaţia. Proiectul a fost trimis pentru aviz Ministerului Culturii care a făcut o serie de observaţii. A fost revizuit din nou de către cei de la Consiliul Judeţean şi astăzi am preluat documentaţia pe care o voi trimite către ANRMAP şi estimez ca până la final de an să fie finalizate licitaţiile dacă nu vor fi contestaţii făcute de dragul contestaţiilor. La final de an ar putea fi semnate contractele de lucrări iar în primăvară ar putea fi demarate lucrările”, a declarat Eugen Teodorovici.

Potrivit proiectului, costurile pentru reabilitarea podului se ridică la peste 10 milioane de euro iar lucrarea se doreşte a fi una care să permită accesul pe podul de la Vadu Paşii a tuturor categoriilor de vehicule cât şi a traficului pietonal. „Acest pod trebuie să fie o poartă de dezvoltare pentru că dacă ne uităm la dezvoltarea zonei în acea parte a judeţului se vede că ea a avut de suferit”, a mai declarat ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici.

Subiect de campanie electorală, promisiunile privind reabilitarea podului de la Vadu Paşii nu au fost până acum puse în practică. De la parlamentari, la miniştri, cu toţii au dat asigurări că vor face tot posibilul pentru a obţine fonduri pentru reabilitarea obiectivului, însă demersul lor s-a dovedit fără succes până acum.

Pus pe hârtie de celebrul proiectant Anghel Saligny, podul de la Vadu Paşii a deservit circulaţia rutieră din anul 1949 şi până în primăvara anului 2005, atunci când a fost închis. Din 2005, este permis doar traficul pietonal.


Editorial

Editorial: Molima PSD
coruptie psd
Molima PSD

Arhiva stiri

2018
2017
2016
martie (10)
mai (2)
iulie (5)
august (3)
2015
martie (8)
mai (3)
iulie (6)
august (4)
2014
martie (5)
aprilie (11)
mai (21)
iunie (11)
iulie (2)
2013
martie (209)
aprilie (57)
mai (15)
iunie (11)
iulie (27)
august (17)
2012
0000

Evenimente

Noutati

Chestionar

Publicitate

 Spatiu destinat publicitatii!

Curs valutar

Vremea

FaceBook