untitled 2
"La Buzau, noi dam ora exacta. Stiri si opinii non stop"
Duminica, 19 mai 2019, 01:32
STIRI DE BUZAU  acum 6 ani

Spitalul judetean Buzau copii legati de paturi Marius Atanasiu director

Politia si anchetatorii de la Consiliul Judetean si DSP pe urmele vinovatilor în cazul copiilor legati de paturi Medicii nu se consideră vinovati
Politia si anchetatorii de la Consiliul Judetean si DSP  pe urmele vinovatilor în cazul copiilor legati de paturi  Medicii nu se consideră vinovati
Poliţia şi anchetatorii de la Consiliul Judeţean şi DSP, pe urmele vinovaţilor în cazul copiilor legaţi de paturi. Medicii nu se consideră vinovaţi

Ancheta comisiei Consiliului Judeţean în legătură cu copiii care sunt legaţi de pătuţuri în secţia de pediatrie a Spitalului Judeţean este în plină desfăşurare, la fel ca şi verificările efectuate de Poliţie şi DSP Buzău. Managerul Spitalului Judeţean, medicul Marius Anastasiu, este gata să îşi prezinte demisia dacă va fi găsit vinovat.

UPDATE, ORA 21.00: Într-un comunicat de presă transmis marţi seară, reprezentanţii Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Buzău spun că la momentul declanşării anchetei în cazul copiilor legaţi de pat la Spitalul Judeţean, în unitatea medicală erau internaţi şase copii care beneficiază de măsura de protecţie specială.

“S-a constatat că aceştia beneficiau de îngrijire medicală corespunzătoare şi la nivel de percepţie vizuală nu au fost constatate elemente care să pună în pericol integritatea fizică a copiilor. Concluziile preliminare privind constatările efectuate de specialiştii DGASPC în cadrul unităţii spitaliceşti au fost înaintate comisiei de anchetă stabilită la nivelul Consiliului Judeţean Buzău. În urma discuţiilor purtate s-a dispus întocmirea unui raport detaliat privind modul de acordare a serviciilor medicale pentru copiii/tinerii/persoanele adulte din sistemul de asistenţă socială al DGASPC Buzău, inclusiv raportat la relaţia cu instituţiile abilitate în menţinerea şi îmbunătăţirea stării de sănătate a beneficiarilor de măsuri de protecţie/servicii sociale”, se menţionează în comunicatul DGASPC Buzău.

În plus, conducerea instituţiei a precizat că va continua verificările pentru a stabili dacă copiilor instituţionalizaţi care erau internaţi în spital “le-a fost pusă în pericol integritatea fizică ori le-a fost adusă vreo atingere fizică sau psihică ce poate constitui elementele unui abuz”.

UPDATE, ORA 16.45: Din primele cercetări, comisia de anchetă instituită la nivelul CJ Buzău, condusă de juristul Laurenţiu Gavrilă, a ajuns la concluzia că vinovat pentru nerespectarea prevederilor legale se face şefa secţiei de pediatrie a Spitalului Judeţean, medicul Carmencita Matei.  „Aceasta ar putea fi înlocuită din funcţie, retrogradată şi chiar concediată”, mai spune Laurenţiu Gavrilă.

La rândul său, preşedintele CJ Buzău, Cristi Bîgiu, este decis să o demită pe şefa secţiei de pediatrie: „Am luat act de concluziile şi recomandările Comisiei de anchetă şi cer conducerii spitalului să ia măsuri fără întârziere pentru înlocuirea şefei Secţiei de Pediatrie. Trebuie să ne asigurăm că nu vom mai avea cazuri în care copiii internaţi în spital sunt legaţi de paturi”, susţine Cristi Bîgiu.

O decizie în acest sens va fi luată la finalul anchetei de către managementul Spitalului Judeţean şi de conducerea Consiliului Judeţean. 

UPDATE, ORA 16.30 Medicii se apară şi spun că nu au făcut ceva greşit legându-i pe copii, mai ales că în spital nu există suficient personal. „Din cauza insuficienţei de personal, au considerat că legarea copilului pe perioada cât lipsesc din salon sau pe perioada cât i se face perfuzia nu e nimic rău. Nici nu consideră că au făcut ceva greşit. Mă intrigă faptul că nu au cunoscut, din punct de vedere legal, că nu poţi lega pe cineva. Nici legislaţia nu o cunosc, e interzis aşa ceva. Personalul sanitar de la Pediatrie nu cunoaşte, de asemenea, care sunt consecinţele unui asemenea demers. A-i lega pe copii de paturi e un fel de practică, iar ei se consideră fără de vină. Nu am ştiut de o astfel de situaţie. Nu am auzit aşa ceva, la Direcţia de Sănătate Publică nu am avut nicio sesizare pe această temă, nici scrisă, nici verbală, pentru că aş fi luat-o în considerare. Au acţionat greşit pe fondul insuficienţei de personal", a declarat, marţi, directorul DSP Buzău, medicul Venera Acsinte, după cum arată rtv.net.

UPDATE, ORA 15.00: Ancheta ia amploare la Spitalul Judeţean de Urgenţă Buzău. Managerul unităţii spitaliceşti, Marius Anastasiu, a susţinut în repetate rânduri, ieri, că a fost vorba doar despre doi copii care au fost legaţi de pat, când în realitate pe imaginile filmate ieri apăreau cel puţin patru copii aflaţi în această situaţie.

Reprezentantul Ministerului Sănătăţii în teritoriu, medicul Venera Axinte, a vizionat astăzi imaginile puse la dispoziţie de jurnalişti şi a recunoscut că a fost indusă în eroare de informaţiile prezentate de manager. Se anunţă sancţiuni dure pentru managerul Spitalului Judeţean, medicul Marius Anastasiu.

UPDATE, ORA 14.30: Şeful Poliţiei Buzău, comisarul şef Laurenţiu Pantazi, a declarat, cu puţin timp în urmă, că trei angajaţi de la Spitalul Judeţean sunt cercetaţi de oamenii legii. Potrivit şefului IJP Buzău, cele trei persoane sunt cercetate „sub aspectul săvârşirii infracţiunii de rele tratamente aplicate minorilor”.

Purtătorul de cuvânt al IPJ Buzău, comisarul şef Florina Crucianu, spune că persoanele găsite vinovate pentru infracţiunea de rele tratamente aplicate minorilor riscă pedeapsa cu închisoarea de la 3 la 15 ani.

Ancheta demarată la Spitalul Judeţean Buzău în urma scandalului iscat de imobilizarea unor copii în Secţia de Pediatrie a Spitalului Judeţean de Urgenţă Buzău se va lăsa cu sancţiuni dacă se va constata că au fost încălcate protocoalele medicale ce trebuie urmate în astfel de situaţii.

Laurenţiu Gavrilă - secretarul judeţului şi preşedintele Consiliului de Administraţie al Spitalului Judeţean -  este cel care va conduce investigaţia.  „Urmează să finalizăm strângerea datelor de la spital si de la DGASPC. Evident că personal nu aş agrea o astfel de metodă de supraveghere a unui astfel de copil. Rămâne să verific protocoalele să văd dacă sub aspectul îngrijirii şi protecţiei unui astfel de copil este indicată o astfel de metodă sau nu. Suntem determinaţi şi acesta este şi mesajul preşedintelui Consiliului Judeţean în cazul în care cercetarea va arăta că în cauză există abateri de la legislaţia în vigoare, suntem determinaţi să luăm măsurile necesare pentru intrarea într-o stare de normalitate”, a declarat Laurenţiu Gavrilă, şeful Comisiei de anchetă.

Managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Buzău, medicul Marius Anastasiu, se disculpă şi spune că situaţia prezentată îmn media naţională şi locală se încadrează în protocoalele medicale ce se impun în cazul unor anumiţi pacienţi cu afecţiuni neuropsihice majore. Cu toate acestea, medicul recunoaşte că s-a procedat greşit. „E adevărat că în spitalele de un anume standard sunt nişte manşete standardizate. La noi s-a improvizat  din nişte feşe un mijloc cu totul artizanal” , a spus managerul Spitalului Judeţean, Marius Anastasiu. Anastasiu a declarat că dacă ancheta Consiliului Judeţean va dovedi că el este vinovatul, îşi va orezenta demisia din funcţia de manager al Spotalului Judeţean.

În această perioadă, sunt în desfăşurare anchete ale Poliţiei şi ale DSP Buzău pentru descoperirea celor care se fac vinovaţi de imobilizarea micuţilor de paturi.

Editorial

Editorial: Molima PSD
coruptie psd
Molima PSD

Arhiva stiri

2018
2017
2016
martie (10)
mai (2)
iulie (5)
august (3)
2015
martie (8)
mai (3)
iulie (6)
august (4)
2014
martie (5)
aprilie (11)
mai (21)
iunie (11)
iulie (2)
2013
martie (209)
aprilie (57)
mai (15)
iunie (11)
iulie (27)
august (17)
2012
0000

Evenimente

Noutati

Chestionar

Publicitate

 Spatiu destinat publicitatii!

Curs valutar

Vremea

FaceBook