untitled 2
"La Buzau, noi dam ora exacta. Stiri si opinii non stop"
Joi, 20 iunie 2019, 06:17
STIRI DE BUZAU  acum 6 ani

Constantin Boscodeală primarul municipiului Buzau baron Boscodeala dna

Primaria lui Boscodeala nepasatoare la nevoile oamenilor
Primaria lui Boscodeala  nepasatoare la nevoile oamenilor
Locatari ai unui bloc din Buzău aşteaptă de peste două decenii să fie pusă în executare o sentinţă care obliga constructorul să consolideze imobilul. Experţii descopereau la sfârşitul anilor '80 că strucutra de rezistenţă a fost puternic afectată de cutremurele din 1977 si 1986, pe fondul unor vicii de construcţie. Noul patron al fostei întreprinderi de construcţii nu a fost anunţat, la privatizare, despre existenţa vreunui litigiu.

De când au aflat de la experţi, pe la sfârşitul anilor '80, că structura de rezistenţă a clădirii este extrem de şubredă, locatarii blocului 41, din cartierul Micro 14, stau tot timpul cu sufletul la gură şi se roagă să nu vină vreun cutremur mai mare.

”Lumea doarme îmbrăcată de teamă iar necazul este mare pentru că acest bloc nu a fost niciodată consolidat. De 25 de ani aşteptăm consolidarea blocului. Ni s-a promis, dar aşa a rămas. Acum ne este teamă şi nu ştim dacă ne mai trezim a doua zi”, ne-a declarat Vasile Stoian, locatar.

"Am incercat de vreo cateva ori sa intram in audienta la domnul primar Constantin Boscodeala, dar nu ne-a primit"

Cutremurele din 1977 şi 1986 au afectat foarte mult structura de rezistenţă a blocului, gradul de deteriorare depăşind cu mult parametrii acceptaţi în proiect. Un grup de experţi sosiţi de la Bucureşti, înainte de Revoluţie, a stabilit că nişte vicii de construcţie au generat problemele la armătura metalică a imobilului. În baza rezultatelor expertizei, locatarii blocului au dat în judecată constructorul şi au avut câştig de cauză. Astfel, încă dinainte de 1989, întreprinderea de construcţii de atunci era obligată să refacă structura de rezistenţă a blocului.

”Blocul 41, scara A şi B, are structura de rezistenţă sub 50 la sută. Asta se datoreşte faptului că blocul a fost afectat de cutremurele din '77 şi '86 dar în '89 trebuia Concasul să-l consolideze. Niciodată nu a venit să vadă cât e de afectat de cutremur”, a precizat Gheorghe Bălăşoiu, preşedintele asociaţiei de proprietari.

Sentinţa nu a fost pusă niciodată în executare. Odată cu Revoluţia şi privatizarea întreprinderii de construcţii, dosarul care instituia litigiul cu asociaţia de locatari s-a pierdut. Actualul patron al Concas spune că, la privatizare, Fondul Proprietăţii de Stat nu a dat informaţii despre vreo obligaţie.

”În anul 1999, în momentul în care am cumpărat pachetul majoritar de acţiuni, în caietul de sarcini nu exista nicio notare referitor la un eventual litigiu cu vreo asociaţie de păroprietari sau cu altcineva. Ar fi trebuit să ştie atunci statul, adică proprietarul care deţinea 51 la sută din acţiunile Concas la acea vreme”, a declarat Ionel Gagu, administratorul Concas SA Buzău.

Autorităţile buzoiene spun că pentru consolidarea imobilului este necesară o nouă expertiză, în baza căreia să fie întocmit un proiect. Reconsolidarea blocului ar dura cel mult 14 luni, spun constructorii, asta numai dacă s-ar găsi surse de finanţare.Editorial

Editorial: Molima PSD
coruptie psd
Molima PSD

Arhiva stiri

2018
2017
2016
martie (10)
mai (2)
iulie (5)
august (3)
2015
martie (8)
mai (3)
iulie (6)
august (4)
2014
martie (5)
aprilie (11)
mai (21)
iunie (11)
iulie (2)
2013
martie (209)
aprilie (57)
mai (15)
iunie (11)
iulie (27)
august (17)
2012
0000

Evenimente

Noutati

Chestionar

Publicitate

 Spatiu destinat publicitatii!

Curs valutar

Vremea

FaceBook