untitled 2
"La Buzau, noi dam ora exacta. Stiri si opinii non stop"
Joi, 20 iunie 2019, 05:50
STIRI DE BUZAU  acum 6 ani

Constantin Boscodeală primarul municipiului Buzau baron Boscodeala dna

Primarul Boscodeala de la Buzau a ridicat un cartier rezidential pe un teren in litigiu
Primarul Boscodeala de la Buzau a ridicat un cartier rezidential pe un teren in litigiu
Constantin Boscodeala, primarul Buzaului, s-a apucat de construit un cartier rezidential pe 24 de hectare de teren revendicate de urmasii unor mari mosieri.  Mai mult, primarul a parcelat terenul in 400 de bucatele si il vinde cu 16 euro metrul patrat. Specialistii imobiliari din Buzau spun ca, de fapt, in zona cu pricina pretul terenului sare de 250 de euro. La asemenea pomana, Boscodeala nu a rezistat tentatiei si isi face si el o vila in zona. Intreaga inginerie imobiliara bate spre o suta de milioane de euro. Manaria primarului se bazeaza pe un ordin al fostului prefect PSD Ion Vasile. Mostenitorii i-au reclamat la DNA atat pe primarul Boscodeala, cat si pe senatorul Ion Vasile si cer anularea ordinului semnat de fostul prefect.

Scandal monstru in municipiul Buzau pe tema terenurilor manarite de autoritatile locale. Tocmai cand primarului Boscodeala ii era lumea mai draga si se apucase de construit un cartier rezidential pe 24 de hectare din nordul orasului, s-au ivit si mostenitorii de drept ai terenului cu cererile de revendicare in instanta. Desi demersurile de revendicare au fost incepute acum zece ani, membrii familiilor Garlesteanu, Popovici si Lendiel s-au lovit constant de fel si fel de piedici puse de mafia locala. Manaria autoritatilor locale a inceput pe 24 iulie 2001, data la care fostul prefect Ion Vasile a semnat ordinul cu numarul 146, ce prevedea trecerea in proprietatea privata a municipiului Buzau a 33 de hectare de teren. Motivul oficial: "Reintregirea islazului comunal“. Atata doar ca terenurile respective erau deja revendicate, iar respectivele terenuri nu au fost niciodata "islaz“, ci doar gradinile fostilor mosieri. De altfel, la 10 ianuarie 2007, Directia pentru Coordonarea si controlul aplicarii legislatiei din domeniul restituirii proprietatii funciare, sub semnatura vicepresedintelui institutiei, Theodor Nicolescu, constata: "In masura in care terenul ce a facut obiectul Ordinului prefectului 146/2001 nu facea parte din «terenurile provenite din foste islazuri comunale» sau era exceptat de la reconstituirea islazurilor intrucat se incadra in categoriile de terenuri expres exceptate ( gradini, n.r.)prin prevederile art 44 din Legea numarul 18/1991, atunci respectivul ordin este emis cu incalcarea legii“.

Edilul, patron imobiliar pe terenul altora

Fostele gradini ale familiei Popovici au ajuns in timp sa fie inglobate in arealul municipiului Buzau si au inceput sa prezinte un interes din ce in ce mai mare pentru investitorii imobiliari. Chiar daca stia ca cele 24 de hectare de teren sunt revendicate, primarul Buzaului, Constantin Boscodeala, decide ca este momentul sa treaca la fapte si sa se apuce de construit. La 5 octombrie 2005, Boscodeala semneaza un contract de asociere in participatiune cu o firma puternica din judet. Scopul acestuia: realizarea investitiei "Ansamblu de locuinte proprietate privata pe terenul proprietate privata a municipiului Buzau, inscris in cartea funciara cu numerele cadastrale 4846, 4847 si 4848, situat in municipiul Buzau, pe partea stanga a strazii Unirii spre podul Maracineni...“. Contractul dintre Boscodeala si firma de constructii a fost semnat pe o perioada de opt ani, dovada dreptul de superficie in favoarea societatii de constructii inscris in cartea funciara la cele trei numere cadastrale. Prin acelasi contract de asociere in participatiune, Boscodeala se obliga ca tot ce tine de retelele edilitare si spatiile verzi ale viitorului cartier sa fie realizat din fondurile proprii ale primariei sau atrase de catre aceasta institutie.

Pomana curata: loturi subevaluate de 15 ori


Mostenitorii s-au adresat, cum era si normal, Agentiei Nationale de Cadastru si Publicitate Imobiliara pentru a se inregistra litigiile. Scopul era ca primarul Boscodeala sa nu apuce sa vanda terenul la bucata si sa-i lase ulterior pagubasi pe doritorii de vile. Culmea, desi aceiasi mostenitori mai intabulasera litigiile la alte opt hectare de teren, de asemenea gabjite de Boscodeala, de data aceasta nu au mai avut succes. Primarul a spart cele trei numere cadastrale in altele 401, reprezentand fiecare o proprietate ce urmeaza a fi construita si vanduta. Asa incat au trebuit sa reformuleze cele doua geamantane de acte si sa plateasca taxe enorme pentru fiecare parceluta desprinsa pe hartie de primar din bucata initiala. Este si motivul pentru care Alexandru si Maria Popovici au sesizat la DNA refuzul nejustificat al functionarilor de la Cadastru si Publicitate Imobiliara de a inscrie litigiile in cartea funciara. Intre timp, Boscodeala s-a si apucat sa vanda parcelele la 16 euro metrul patrat de teren, desi pretul zonei este de 250 de euro metrul patrat. Unul dintre primii beneficiari a fost chiar primarul, care a inteles sa-si taie inca  o bucatica din tort si sa-si ridice o vila pe acest teren. Pana acum au fost vandute 17 parcele, cu tot cu cea a lui Boscodeala.

Boscodeala se apara din amintiri

Contactat telefonic pentru a discuta despre legalitatea demersului sau imobiliar, primarul Boscodeala ne-a declarat ca cei care revendica sunt niste impostori. El spune ca intreg cartierul "Orizont“ urmeaza a fi ridicat pe terenurile  fostei comune Simileasca, si nicidecum pe cele ce au apartinut familiei Popovici. Mai mult, Boscodeala ne-a declarat ca cel care ii reprezinta pe mostenitori in instanta are o procura falsa, unul dintre ei fiind decedat in Germania. Edilul a invocat si o harta, chipurile falsificata. Harta am vazut-o si noi si este autentificata prin stampile de la Arhivele Statului pe toate partile, iar instantele au acceptat calitatea de reclamant a lui Stefan Tiglea in procesele pe care acestea le-a intentat.

Ultimul argument al lui Boscodeala ar fi acela ca in Buzau, in intreg judetul, nu se mai poate restitui in natura nici macar un metru patrat de teren, acestea fiind epuizate in totalitate. Boscodeala scoate in fata o hartie semnata de actualul prefect Marian Bigiu si adresata Tribunalului Buzau, prin care, culmea, reprezentantul executivului recomanda unei alte puteri, cea judecatoreasca, sa nu mai dispuna restituirea in natura a terenurilor pentru ca acestea s-au "topit“. Le vinde intre timp cu mare succes primarul Constantin Boscodeala.

DNA are in mana toata mafia imobiliara din Buzau

Fostul prefect al Buzaului, pesedistul Ion Vasile, ne- a declarat ca "cei care revendica nu au avut niciodata pamanturi acolo, iar cel care sta intr-un scaun cu carje in Germania este doar pretextul unora de a se imbogati“. Legat de ordinul semnat de el si care a dus la declansarea intregului scandal, senatorul ne-a declarat ca in 2001 nu avea cunostinta despre nici o revendicare asupra celor 33 de hectare la care se refera Ordinul 146/2001. Cum si fostul prefect a fost reclamat la DNA alaturi de primarul Boscodeala, a membrilor Comisiei Judetene Buzau si a membrilor Comisiei Locale Maracineni de aplicare a Legii fondului funciar, putem spune ca mingea este in terenul Justitiei. Mai ales ca procesele de revendicare, stramutate pe rand la Galati - ca si cererea de anulare a ordinului buclucas al prefectului - isi continua mersul lent prin justitia romana, mostenitorii anuntand ca nu accepta nici o despagubire materiala, ci numai in natura, pe vechiul amplasament.Editorial

Editorial: Molima PSD
coruptie psd
Molima PSD

Arhiva stiri

2018
2017
2016
martie (10)
mai (2)
iulie (5)
august (3)
2015
martie (8)
mai (3)
iulie (6)
august (4)
2014
martie (5)
aprilie (11)
mai (21)
iunie (11)
iulie (2)
2013
martie (209)
aprilie (57)
mai (15)
iunie (11)
iulie (27)
august (17)
2012
0000

Evenimente

Noutati

Chestionar

Publicitate

 Spatiu destinat publicitatii!

Curs valutar

Vremea

FaceBook