untitled 2
"La Buzau, noi dam ora exacta. Stiri si opinii non stop"
Vineri, 24 mai 2019, 12:33
STIRI DE BUZAU  acum 3 ani

Constantin Toma

Primarul PSD, Constantin Toma, blocheaza un alt proiect important pentru Buzau
Primarul PSD, Constantin Toma, blocheaza un alt proiect important pentru Buzau
Primaria Buzau, un nou slogan: SPAGA SI PROIECTUL

Un proiect de hotărîre de Consiliu Local Municipal e pur şi simplu blocat de nişte politicieni cu pretenţii că reprezintă interesele buzoienilor. Este vorba despre o iniţiativă lansată de consilierul independent Constantin Ionescu, cel care a redactat un proiect de hotărîre care prevede ca orice imobil care se va construi pe raza municipiului Buzău să fie însoţit în mod obligatoriu de un număr de locuri de parcare în funcţie de destinaţia acestuia, aşa cum se întâmplă de zeci de ani în oraşele civilizate ale lumii, dar şi în aglomerările urbane româneşti, acolo unde aleşii au înţeles că lipsa locurilor de parcare publice a fost generată tocmai se lipsa unor reglementări locale care să-i condiţioneze pe investitorii imobiliari de prindere în proiectele tehnice a unor parcaje.
Normele locale condi­ţionează obţinerea unei autorizaţii de construire tocmai de realizarea respectivelor parcaje.
La noi, orgoliile politice ieftine ale unor aşa-zişi actori politici se dovedeşte mai puternice decît interesele comunităţii. De 27 de ani, aproape, buzoienii au parte de acest tip de tratament din partea aleşilor lor care-i sfidează sistematic.

Cazul Constantin Ionescu

Luînd pulsul oraşului şi luările de poziţie din presă, consilierul municipal Constantin Io­nescu a redactat un proiect de HCLM care încearcă reglementarea acestei situaţii în sensul că din momentul adoptării ho­tărîrii cu pricina, orice cetăţean care vrea să ridice un imobil, să fie obligat să prevadă prin proiectul tehnic şi un anumit număr de locuri de parcare. În caz contrar, investiţia respectivă să nu primească autorizaţia de construire. Ionescu s-a lovit însă de atitudinea de po­litruci a unor politicieni locali care pretind că reprezintă interesele ce­tăţenilor.
Din invidie, că nu l-au iniţiat ei, ori poate din felurite alte interese, care n-au nici o legătură cu ceea ce are nevoie comunitatea buzoiană, Io­nescu n-a reuşit să obţină numărul minim de semnături ale colegilor politicieni cu carnet de partid, care nu i-au iscălit proiectul, astfel că nu a reuşit să strîngă numărul minim de semnături pentru a fi promovat într-o şedinţă CLM. Indignat de această manieră de a trata ches­tiunea, Ionescu a decis să depună la primărie proiectul său şi să transmită un comunicat de presă în care să explice cum înţeleg unii politicieni să modernizeze oraşul. În document se arată: ” Vă transmit proiectul de hotărîre privind <<Necesarul minim de locuri de parcare prevăzute în documentaţia tehnică, în vederea obţinerii autorizaţiei de construire şi expunerea de motive pe care le-am depus astăzi (nr. 03.10.2016) la sediul Primăriei Buzău cu nr. 272/03.10.2016. Din discuţiile cu consilierii locali ai PNL şi PMP, numai consilierii PMP au acceptat semnarea proiectului de hotărîre, semnături insuficiente pentru a fi promovat pe ordinea de zi. Prin adresa depusă am solicitat ca proiectul de hotărîre să fie prezentat în cadrul comisiilor de specialitate din cadrul Consiliului Local Municipal Buzău, în vederea îmbunătăţirii, dezbaterii şi semnării de către toţi consilierii locali care consideră oportun acest proiect pentru municipiul Buzău”.
Probabil, Ionescu nici n-a mai încercat să obţină semnăturile pesediştilor pentru că rezultatul l-a  intuit, aşa cum îl intuim şi noi. Ca atare, e de urmărit ce se va întîmpla cu proiectul consilierului independent ajuns acum la comisiile de specialitate din CLM şi cine este sau nu este de acord cu promovarea, discutarea şi votarea proiectului locurilor d eparcare din municipiul reşedinţă de judeţ, cu eventualele îmbunătăţiri.Editorial

Editorial: Molima PSD
coruptie psd
Molima PSD

Arhiva stiri

2018
2017
2016
martie (10)
mai (2)
iulie (5)
august (3)
2015
martie (8)
mai (3)
iulie (6)
august (4)
2014
martie (5)
aprilie (11)
mai (21)
iunie (11)
iulie (2)
2013
martie (209)
aprilie (57)
mai (15)
iunie (11)
iulie (27)
august (17)
2012
0000

Evenimente

Noutati

Chestionar

Publicitate

 Spatiu destinat publicitatii!

Curs valutar

Vremea

FaceBook