untitled 2
"La Buzau, noi dam ora exacta. Stiri si opinii non stop"
Vineri, 24 mai 2019, 12:07
STIRI DE BUZAU  acum 3 ani

Adrian Pertea

Primarul de la Braesti va fi dus cu mandat la Tribunalul Buzau
Primarul de la Braesti va fi dus cu mandat la Tribunalul Buzau
Adrian Perţea, inculpat în dosarul mafiei permiselor, a „uitat“, probabil, să dea curs citaţiei de la instanţă, astfel că, la termenul de săptămâna trecută, din data de 4 octombrie, preşedintele completului care judecă dosarul a dispus ­adu­cerea lui cu mandat, la instanţă, la termenul din 1 noiembrie.

În  noiembrie 2014, primarului comunei Brăeşti, Adrian Perţea, a fost trimis în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Buzău pentru dare de mită şi cumpărare de influenţă, împreună cu doi agenţi examinatori de la Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculări Vehicule Buzău, dar şi cu cunoscutul instructor auto Gheorghe Brătilă, patronul şcolii de şoferi cu acelaşi nume. Potrivit procurorilor, primarul din Brăeşti este acuzat de comiterea unor fapte de corupţie, apreciate ca prezentând un grad ridicat de pericol social.

„La 21.03.2014 (vineri), orele 12.06, P.A.I, primarul comunei Brăeşti, i-a solicitat examinatorului B.A. (n.r., Adrian Botezatu, agent şef de poliţie) să intervină pe lângă funcţionari de la S.P.C.R.P.C.I.V. Buzău – Compartimentul Înmatriculări, în scopul primirii şi soluţionării unui dosar incomplet având ca şi obiect transcrierea dreptului de proprietate pentru un autoturism. Dosarul respectiv aparţinea fratelui primarului, P.O.D. (n.r., Octavian Dumitru Perţea), ofiţer, şef al Biroului Rutier din cadrul Poliţiei oraşului Marghita, jud. Bihor, care dorea să treacă pe numele său autoturismul SEAT LEON, în condiţiile în care acesta nu avea chitanţa care să ateste plata taxei de înmatriculare în valoare de 60 lei, fapt ce împie­dica primirea dosarului. B.A. l-a contactat pe colegul său, agentul principal M.D.L., solicitându-i să-l ajute pe fratele primarului. Ulterior, acestuia din urmă i s-au eliberat în aceeaşi zi şi dovada pentru a putea circula şi numerele de înmatriculare.

În schimbul intervenţiei făcute, B.A. i-a pretins primarului o alimentare, pe care a făcut-o în aceeaşi zi la staţia menţionată, fără a achita contravaloarea, care a fost trecută în contul Primăriei comunei Brăeşti“, precizează reprezentanţii DGA, Serviciul Judeţean Buzău.

Conform procurorilor, în perioada octombrie 2013–iunie 2015, respectiv iulie 2014–februarie 2015, Gheorghe Brătilă, la acel moment instructor auto la SC Brătilă SRL, a oferit în mai multe rânduri agenţilor examinatori Adrian Botezatu şi Andrei Costin Chitic, din cadrul Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor Buzău, carburant în valoare totală de 3.588 lei, prin alimentarea autoturismelor utilizate de poliţişti şi achitarea combustibilului în legătură cu îndeplinirea activităţii de exa­minare a candidaţilor la proba practică pentru obţinerea permisului de conducere categoria profesionişti.

 „Acelaşi Gheorghe Brătilă, la începutul lunii decembrie 2013, l-a determinat cu intenţie pe unul din candidaţii la exa­menul de obţinere a permisului de conducere să alimenteze cu combustibil în valoare de 206 lei autoturismul utilizat de agentul examinator Botezatu Adrian, fără ca elevul să cunoască această împrejurare. Tot în sarcina inculpatului Brătilă Gheorghe s-a reţinut că, în ­ca­litate de instructor la S.C. Brătilă SRL Buzău, la începutul lunii februarie 2015, a solicitat unui număr de doi candidaţi să alimenteze cu combustibil în valoare de 300 lei autoturismul agentului examinator Chitic Andrei-Costin, permiţându-le accesul la autovehicul, în sco­pul facilitării promovării probei practice susţinută în data de 3 februarie 2015 cu poliţistul menţionat, iar la data de 15 iunie 2015 a pretins de la un candidat (investigator sub acoperire) suma de 250 euro, pretindere urmată de primirea sumei de 1.200 lei, lăsând să se înţeleagă că poate interveni la agentul examinator Chitic Andrei-Costin pentru a-i facilita promovarea probei practice de obţinere a permisului de conducere categoria profesionişti“, spun procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Buzău.

De asemenea, mai spun anchetatorii, agenţii Adrian Botezatu şi Andrei-Costin Chitic au primit, în mod repetat, în perioada octombrie 2013–iunie 2015, pentru maşi­nile personale, combustibil în valoare de 3.588 lei prin alimentări efectuate şi achitate de instructorul auto Gheorghe Brătilă şi de către alţi trei candidaţi la examenul pentru obţinerea permisului de conducere.Editorial

Editorial: Molima PSD
coruptie psd
Molima PSD

Arhiva stiri

2018
2017
2016
martie (10)
mai (2)
iulie (5)
august (3)
2015
martie (8)
mai (3)
iulie (6)
august (4)
2014
martie (5)
aprilie (11)
mai (21)
iunie (11)
iulie (2)
2013
martie (209)
aprilie (57)
mai (15)
iunie (11)
iulie (27)
august (17)
2012
0000

Evenimente

Noutati

Chestionar

Publicitate

 Spatiu destinat publicitatii!

Curs valutar

Vremea

FaceBook