untitled 2
"La Buzau, noi dam ora exacta. Stiri si opinii non stop"
Sambata, 15 decembrie 2018, 08:25
ACTUALITATE  acum 6 ani

Ion Tiriac Ilie Nastase hall of fame tenis

RESPECT Doar 224 de oameni din întreaga lume au avut onoarea aceasta Ţiriac se numără printre ei Ce veste a primit celebrul afacerist
RESPECT  Doar 224 de oameni din întreaga lume au avut onoarea aceasta  Ţiriac se numără printre ei  Ce veste a primit celebrul afacerist
Ţiriac, în Hall of Fame! Triplul finalist al Cupei Davis, inclus în galeria personalităţilor din tenisul mondial

Triplu finalist al Cupei Davis, fost manager şi actual patron al Mastersului de la Madrid, Ion Ţiriac este al doilea român, după Ilie Năstase, inclus în galeria personalităţilor tenisului mondial. Festivitatea va avea loc în iulie, la Newport (SUA).

În acelaşi timp cu Ţiriac va fi inclusă în Hall of Fame şi Martina Hingis.

La 43 de ani de când Ilie Năstase şi Ion Ţiriac (foto) câştigau turneul de dublu de la Roland Garros (1970), lumea tenisului face o reverenţă în faţa celui mai cunoscut "mustăcios" de la fileul mondial. Ion Ţiriac va fi recompensat anul acesta cu cea mai înaltă distincţie a sportului alb: includerea în Hall of Fame. "Nasty" fusese invitat în galeria personalităţilor încă din 1991.

Vestea a venit pe firul unui celebru jucător american, Stan Smith, rivalul românilor din cele trei finale de Cupa Davis pierdute în 1969, 1971 şi 1972, actualmente preşedintele "International Tennis Hall of Fame & Museum". "Ca un rezultat al fabuloasei sale contribuţii la dezvoltarea tenisului şi multiplele sale calităţi,un panel compus din istorici ai tenisului, experţi şi membri ai Hall of Fame l-au desemnat pe Ion Ţiriac pentru această onoare. De la începutul organizaţiei, în 1954, numai 224 persoane din 19 ţări au fost incluse în Hall of Fame", este motivarea expusă de Stan Smith.
Festivitatea va avea loc pe 13 iulie, în timpul turneului ATP de la Newport (SUA), printre laureaţi urmând să se afle şi elveţianca Martina Hingis.

"A venit târziu şi a venit devreme"
Ion Ţiriac (73 de ani) a primit vestea cu naturaleţea managerului obişnuit să împartă el însuşi, de ani buni, trofee: "Nominalizarea a venit târziu şi a venit devreme, pentru că sunt foarte atenţi şi foarte selectivi în opţiunile lor. Gândiţi-vă că în 50-60 de ani au fost aleşti numai 224 de indivizi. Sincer, eram undeva la mijloc, mă aşteptam şi nu mă aşteptam la această onoare. Înţeleg că federaţia internaţională m-a propus, pentru că trebuie să te propună cineva, iar oamenii au votat. Acesta este meritul cel mare, că te aleg oamenii tenisului. Nu funcţionarii, nici jurnaliştii, ci sportivii şi oamenii care s-au ocupat de acest sport".

"M-au onorat, mă achit de datorii"
Ţiriac ştie că includerea în Hall of fame implică şi unele obligaţii. "Este o treabă de origine americană, care a fost internaţionalizată în ultimii 20-30 de ani. Ştiu că Boris Becker a intrat de foarte tânăr în acest Hall of Fame şi că în fiecare an două-trei şedinţe comune, iar cea mai mare este în timpul turneului ATP. Dacă tot m-au onorat, trebuie să fiu oarecum cu un pic de cap şi de cultură şi să-mi achit datoriile, să mă prezint la întâlniri şi să contribui la progresul şi schimbarea tenisului. Lucruri de care m-am ocupat în ultimii 30 de ani de când am renunţat la performanţa seacă", a încheiat fostul manager al lui Boris Becker.

Ilie Năstase este primul jucător care merita un loc în Hall of Fame, pentru că el a transformat tenisul mondial. L-a schimbat de la Country Club, unde se juca înainte de era sa, într-un joc al tuturor
Ion Ţiriac

Alţi români în Hall of Fame:

Atletism
Iolanda Balaş
Hochei pe Gheaţă
Eduard Pană
Doru Tureanu
Gimnastică
Nadia Comăneci (foto)
Bela Karolyi
Ecaterina Szabo
Teodora Ungureanu
Octavian Bellu
Daniela Silivaş
Simona Amânar
Lavinia Miloşovici


Editorial

Editorial: Molima PSD
coruptie psd
Molima PSD

Arhiva stiri

2018
2017
2016
martie (10)
mai (2)
iulie (5)
august (3)
2015
martie (8)
mai (3)
iulie (6)
august (4)
2014
martie (5)
aprilie (11)
mai (21)
iunie (11)
iulie (2)
2013
martie (209)
aprilie (57)
mai (15)
iunie (11)
iulie (27)
august (17)
2012
0000

Evenimente

Noutati

Chestionar

Publicitate

 Spatiu destinat publicitatii!

Curs valutar

Vremea

FaceBook