untitled 2
"La Buzau, noi dam ora exacta. Stiri si opinii non stop"
Joi, 20 iunie 2019, 06:28
POLITICA  acum 6 ani

Victor Ponta psd

Relu Fenechiu folosit de Victor Ponta
Relu Fenechiu  folosit de Victor Ponta
Nu trebuie să fii procuror ca premierul Victor Ponta pentru a-ţi da seama că Relu Fenechiu este vinovat în dosarul „Transformatorul”. Trebuie să ai doar o brumă de bun-simţ pentru a realiza că domnul Fenechiu a făcut o mare ilegalitate atunci când a vândut pe post de transformatoare electrice noi nişte transformatoare ruginite şi uzate moral.

Ca prim-ministru, cu siguranţă Victor Ponta a fost informat în legătură cu dosarul în care este anchetat Relu Fenechiu, înainte de a-l numi pe acesta în funcţia de ministru al Transporturilor. Cu toate acestea şi în ciuda faptului că cimitirele sunt pline de oameni de neînlocuit, domnul Ponta n-a vrut să renunţe la domnul Fenechiu, susţinând că acesta este un bun ministru. Cât de priceput este Relu Fenechiu s-a văzut cu ocazia licitaţiei pentru privatizarea CFR Marfă. A făcut ce-a făcut ministrul Fenechiu şi, până la urmă, licitaţia nu a fost câştigată de o companie cu renume în domeniu, ci de Grupul Feroviar România, firma lui Gruia Stoica, un om de afaceri din Toflea, ţinutul vilelor cu turnuleţ ridicate din vânzarea fierului vechi. Chiar dacă au trecut mai bine de trei săptămâni de la momentul anunţării câştigătorului licitaţiei, nici în ziua de astăzi nu a fost semnat contractul de privatizare, semn că Gruia Stoica s-ar putea să nu aibă cele 200 de milioane de euro pe care trebuie să le plătească pentru jumătate plus unu din acţiunile CFR Marfă. Despre celelalte realizări ale fostului ministru PNL al Transporturilor nu se poate vorbi, pentru că ele nu există.

Poate că Victor Ponta s-a încăpăţînat să-l ţină pe Relu Fenechiu în funcţia de ministru pentru a-i face un bine celuilalt semnatar al pactului de coabitare, Traian Băsescu. Domnul Băsescu a declarat în numeroase rânduri că domnul Fenechiu are probleme serioase cu legea şi, deci, nu are ce căuta în Guvern, iar domnul Ponta a vrut să-l ajute pe acesta să demonstreze că uneori vorbeşte în cunoştinţă de cauză.

Pe de altă parte, este posibil ca Victor Ponta să nu-l fi demis pe Relu Fenechiu pentru a face un bine României, care n-a scăpat de criticile privind amestecul politicului în actul de justiţie. Premierul era sigur că ministrul Transporturilor nu are cum să scape fără condamnare în dosarul „Transformatorul” şi, astfel, cancelariile occidentale au putut vedea că în România Justiţia este independentă, din moment ce şi miniştrii sunt trimişi la închisoare.

Editorial

Editorial: Molima PSD
coruptie psd
Molima PSD

Arhiva stiri

2018
2017
2016
martie (10)
mai (2)
iulie (5)
august (3)
2015
martie (8)
mai (3)
iulie (6)
august (4)
2014
martie (5)
aprilie (11)
mai (21)
iunie (11)
iulie (2)
2013
martie (209)
aprilie (57)
mai (15)
iunie (11)
iulie (27)
august (17)
2012
0000

Evenimente

Noutati

Chestionar

Publicitate

 Spatiu destinat publicitatii!

Curs valutar

Vremea

FaceBook