untitled 2
"La Buzau, noi dam ora exacta. Stiri si opinii non stop"
Sambata, 24 august 2019, 05:13
POLITICA  acum 6 ani

România e ţară de proşti de tâmpiţi şi de imbecili
România e ţară de proşti  de tâmpiţi şi de imbecili
De parcă n-am fi avut suficiente dovezi de prostie la cele mai înalte şi reprezentative niveluri, probele se înmulţesc considerabil în ultimul timp, justificând pe deplin întrebarea din titlu.

Parlamentul, cel mai reprezentativ for al oricărui stat din lumea asta, în măsura în care a rezultat din alegeri pe bune, se ilustrează în mod special prin adoptarea noului cod de procedură penală, care le dă procurorilor şi noii Securităţi puteri la care nici nu visau în comunism. De-acum au voie dumnealor să pătrundă prin efracţie în casele noastre, să ne cotrobăiască toate sertarele, ungherele, colţişoarele, să instaleze tehnică de înregistrare audio-video până şi în dormitor şi în baie, urmând să li se confere acestor înregistrări deplină valabilitate juridică în procesele instrumentate prin tehnicile deja binecunoscute ale bătăioaselor noastre organe de urmărire şi cercetare. După care judecătorii urmează să dea sentinţele în funcţie de capacitea inculpaţilor de-a influenţa opinia publică, sau pur şi simplu după indicaţiile venite „de sus”, astfel că se condamnă oameni chiar în lipsă de probe, ca în cazul mai vechi, al lui Decebal Traian Remeş, unde nu a văzut nimeni plicul cu bani, dar judecătorii au presupus că acesta trebuia, totuşi, să existe. Ca să nu mai vorbesc despre cazurile aflate pe rol.

Dacă-i întrebi pe iluştrii parlamentari cum de-au fost în stare să voteze pentru legalizarea unor asemenea monstruozităţi, dau din umeri aruncând responsabilitatea asupra liderilor grupurilor parlamentare. Ei personal n-au văzut, n-au ştiut ce fac. Au preluat şi continuă, cu alte cuvinte, tehnica de vot din timpul guvernărilor PDL, când se vota, pentru sau contra, după degetul şefului de grup parlamentar, îndreptat în sus ori în jos.

Venind vorba de continuitate, aceasta se manifestă nu numai în felul de-a vota, ci şi, până la un punct, în felul de-a administra banul public. Un bun prieten din judeţul Alba îmi spunea deunăzi că la ei, pe vremea lui Boc, se fura pe rupte, dar se mai şi făcea câte ceva. De aici încolo, însă, continuitatea se rupe. Nu pentru că nu se fură, ci pentru că în afară de asta nu se mai face nimic.

La Satu Mare există o firmă de furnizare a apei potabile, Apaserv S.A., al cărei pachet majoritar de acţiuni (90%) aparţine Primăriei Municipiului Satu Mare. Odată cu plecarea vechiului primar (UDMR) şi instalarea noului primar (PSD), preţul apei s-a majorat considerabil, cu pretextul unor iluzorii modernizări la reţeaua de apă. În plus, costul canalizării pentru fiecare locuinţă este aproape egal cu acela al apei consumate, mai lipsind doar puţin ca să dubleze factura de apă. Adică eu plătesc apa de două ori, o dată pentru că o consum, a doua oară pentru că o arunc. Nu mai vorbesc despre balamucul cu impozitele locale, majorate cu 16% după ce apucaserăm să le plătim, conform promisiunilor guvernamentale, la vechiul nivel. La Consiliul Judeţean, ca să nu omitem un factor important de decizie, se dădea anual, sau chiar de două pe an, o sumă modică, de câteva sute de mii de lei, pentru instituţiile de cultură, tineret, sport etc. Atunci Consiliul era condus de UDMR. Acum, când e condus de PNL şi PSD, bani ioc. Şedinţa pentru alocarea sumelor respective, planificată pentru luna martie sau aprilie, s-a amânat sine die, fără nicio explicaţie. Pentru la anul şi la mulţi ani!

De altfel, guvernarea întreagă, şi ea PSD+PNL, este o morişcă de tocat bani, lucru pentru care se jupoaie şapte piei de pe contribuabili. Un ultim, dar eclatant exemplu, este nivelul astronomic al amenzilor prevăzute de noul cod rutier, încă în discuţie, la ora scrierii acestui articol, prilej cu care s-a ilustrat ministrul liberal Radu Stroe, o adevărată „somitate” în ce priveşte înzestrarea cu materie cenuşie. Acest nivel se prevede a fi de 10 ori mai mare ca în alte ţări, amenzile fiind mult mai consistente chiar decât în Franţa sau Germania, ţări în care salariile sunt cum le ştim cu toţii, faţă de cele din România.

Şi, pentru ca circul să fie complet, vine şi Victor Ponta cu miniştrii lui, pesedişti şi liberali, toţi o apă şi un pământ, să susţină, în egală măsură şi înfocaţi nevoie mare, proiectul de lege pentru exploatarea aurului la Roşia Montană. Cu toţii se încurcă în explicaţii abracadabrante şi minciuni cât casa nu numai despre utilitatea proiectului, dar şi despre obligaţiile pe care, vezi Doamne, le-ar avea statul român faţă de investitori. Dintr-o dată, şturlubaticul Ponta şi „inteligentul” Şova s-au transformat în avocaţii – încă nu ştim cât de bine plătiţi – ai firmei Gold Corporation. Cel din urmă, după ce dă cu bota în baltă cu TVA-ul de 19%, ne spune pe un post de televiziune că ar vota şi pentru şi împotriva proiectului. Halal să-i fie! S-a mai făcut o dată de râs, la referendumul pentru demiterea lui Băsescu, asigurându-ne că mult discutatul cvorum a fost întrunit. Şi, de-atunci, câte asemenea mostre de probitate şi înţelepciune nu ne-a mai servit, că ni s-a făcut acru de el!

Dar adeptul de ultimă oră al proiectului este tocmai cine nici cu gândul nu ne-am gândit, însuşi preşedintele Academiei Române, care s-a trezit, în ultimul ceas, să infirme raportul propriei instituţii, declarând că, având în vedere „interesul economic serios”, mai putem sacrifica şi mediul. De unde a scos acest „serios” interes economic, nu ne spune. Destul însă ca să se facă de râs pe sine şi instituţia pe care o conduce.

Aşa cum fac toţi conducătorii noştri, de altfel.

Editorial

Editorial: Molima PSD
coruptie psd
Molima PSD

Arhiva stiri

2018
2017
2016
martie (10)
mai (2)
iulie (5)
august (3)
2015
martie (8)
mai (3)
iulie (6)
august (4)
2014
martie (5)
aprilie (11)
mai (21)
iunie (11)
iulie (2)
2013
martie (209)
aprilie (57)
mai (15)
iunie (11)
iulie (27)
august (17)
2012
0000

Evenimente

Noutati

Chestionar

Publicitate

 Spatiu destinat publicitatii!

Curs valutar

Vremea

FaceBook