untitled 2
"La Buzau, noi dam ora exacta. Stiri si opinii non stop"
Miercuri, 26 iunie 2019, 05:35
CULTURA  acum 6 ani

eurovision 2013 eurovision romania 2013 finala castigator eurovision romania

Scandal la Eurovision Luminiţa Anghel a reclamat modul în care s a votat: Am pierdut din cauza unui jurat care şi a dorit să scape de mine
Scandal la Eurovision   Luminiţa Anghel a reclamat modul în care s a votat: Am pierdut din cauza unui jurat care şi a dorit să scape de mine
Întrucât a primit nota zero de la Ştefan Naftanailă, unul dintre membrii juriului, şi s-a clasat pe locul al treilea, după Cezar şi Electric Fence, interpreta piesei „Unique“ are convingerea că notele care i s-au acordat au avut scopul de a o elimina din competiţie.

Ştefan Naftanailă, realizatorul Radio România, a evaluat prestaţia Luminiţei Anghel cu nota zero, ceea ce a reprezentat o insultă la adresa concurentei care i-a adus României locul al III-lea la Eurovisionul internaţional din 2005, cu melodia Let Me Try, interpretată cu trupa Sistem. Nota este cu atât mai alarmantă cu cât Ştefan Naftanailă a fost ales membru al juriului cu doar câteva ore înainte de concurs, în locul său fiind programată Dana Dorian, care nu a mai putut să-şi onoreze promisiunea de jurizare.

„Am votat ţinând cont de calitatea piesei, a interpretării şi de capacitatea interpretului de a face faţă acestui concurs“, a justificat Naftanailă, singurul care a desconsiderat piesa Luminiţei Anghel.

„Sunt dezamăgită de rezultat, dar nu fac contestaţie, plec cu fruntea sus acasă. Am pierdut din cauza unui jurat care şi-a dorit foarte mult să scape de mine din concurs. Ar trebui să-i fie ruşine pentru nota nesimţită pe care mi-a dat-o. Putea să-mi dea doi sau unu, dar zero e departe de mine, un artist de valoare“, a declarat Luminiţa Anghel, după care s-a retras în cabine cu dansatorii, amicii şi soţul său. Luminiţa Anghel s-a clasat pe locul al III-lea, dar rezultatul a fost cu atât mai surprinzător cu cât artista a declarat cu câteva zile înainte de finală că ştie că este o adversară suficient de puternică în această competiţie.

Dan Manoliu, preşedintele proiectului Eurovision, spune că nota acordată de realizatorul Radio România nu a schimbat cu nimic clasamentul final, deoarece chiar dacă ar fi primit 12 puncte şi nu zero, tot Cezar Ouatu ar fi câştigat concursul.

Cu toate că a primit şi note de 12, având un scor strâns cu trupa Electric Fence şi cu Cezar Ouatu, Luminiţa Anghel a spus că cel care va câştiga Eurovisionul va fi, până la urmă, ales de Dumnezeu. În stânga sa, soţul ei, Silviu Dumitriade, şi PR-ul, Liliana Levintza.

Similar, Cezar Ouatu a primit doar un punct de las Crina Mardare, care şi-a motivat alegerea foarte simplu. „Am ţinut cont că România participă la un concurs internaţional de muzică al anului 2013“, a explicat Mardare.


Editorial

Editorial: Molima PSD
coruptie psd
Molima PSD

Arhiva stiri

2018
2017
2016
martie (10)
mai (2)
iulie (5)
august (3)
2015
martie (8)
mai (3)
iulie (6)
august (4)
2014
martie (5)
aprilie (11)
mai (21)
iunie (11)
iulie (2)
2013
martie (209)
aprilie (57)
mai (15)
iunie (11)
iulie (27)
august (17)
2012
0000

Evenimente

Noutati

Chestionar

Publicitate

 Spatiu destinat publicitatii!

Curs valutar

Vremea

FaceBook