untitled 2
"La Buzau, noi dam ora exacta. Stiri si opinii non stop"
Marti, 26 martie 2019, 05:02
POLITICA  acum 6 ani

Traian Basescu

Traian Băsescu preşedintele poporului OTV
Traian Băsescu  preşedintele poporului OTV
Într-o atmosferă ce trada mai repede reticenţă sau apăsare, Traian Băsescu s-a întâlnit cu fanii sai (atent selecţionaţi) de pe Facebook. Dacă este să ne luăm după spusele sale, Băsescu a fost votat în 2004 de un electorat care nu prea gândea.  Băsescu: OTV singura televiziune care m-a susţinut.

Băsescu: OTV este singura televiziune care m-a susţinut

50 de fani de pe Facebook ai lui Traian Băsescu (nu au fost vizibili în transmisia pe internet - informaţia a fost dată de organizatori) ar fi participat la întâlnirea cu preşedintele. Mai mult ca sigur, participanţii au fost atent selecţionaţi, pentru evitarea oricăror surprize.

Traian Băsescu a transmis mai mute mesaje. Evident toate pentru cei (foarte puţini) care încă îl mai susţin. Secvenţe „live” au fost transmise de România TV (postul deputatului PSD, Sebastian Ghiţă) şi de B1Tv.

Dar iată un mesaj care trebuie să dea de gândit. „Media este foarte pervertită, este foarte dependentă de patron. În 2009, toate trusturile împotriva mea. Singura zonă unde m-am putut manifesta a fost internetul. Singura televiziune care m-a susţinut a fost OTV-ul”.

Cu alte cuvinte Traian Băsescu recunoaşte (probabil fără să vrea) că mesajele sale din campania din 2009 au prins la un electorat mai puţin instruit – electorat interesat de “Elodia”, de rufele murdare ale unor vedete de mucava, de prezicători de ocazi, de mahalagii etc – electoratul arondat unuia dintre cele mai detestabile canale media.

După logica sa, Băsescu a fost votat în 2004 de un electorat cu deficit de gândire democratică

 Un alt mesaj a vizat reducerea pragului de participare le referendum, soluţie pe care Traian Băsescu nu o agrează. Nu ştim însă, dacă preşedintele suferă de amnezie sau a fost vorba de o gafă involuntară, atunci când a venit cu argumente împotriva reducerii pragului de participare. „Romania nu e încă o ţară în care populaţia să aiba nivelul de gândire democratică care să ne permită să validăm referendumuri cu sub 50%.. Numai simplul fapt că avem un electorat care votează oameni cu dosare penale pe rolul instanţelor spune destul că a cobora pragul sub 50% e o mare eroare. Poate mai tarziu.Am cerut electoratului să nu-i voteze pe cei cu dosare penale. Ei au ieşi cu 70%. Un electorat care votează oameni cu dosare spune multe”. Dacă este să ne luăm după logica acestor afirmaţii, rezultă că Traian Băsescu nu trebuia votat în 2004. Sau că a fost votat de un electorat cu deficit de gândire democratică. Pentru simplul fapt că Traian Băsescu avea dosar penal pe rol. Dar la capitolul demagogie, preşedintele este foarte greu de întrecut.

Propagandă deşanţată pentru Chevrom şi Mişcarea Populară

Mai este de notat după întâlnirea cu fanii săi că Traian Băsescu a făcut o reclamă deşanţată Miscării Populare: „Atasati-vă! (...) Miscarea Populară se face pentru cei 50% care nu au fost la vot. Miscarea Populară are deja 14 filiale…”.

De asemenea, Traian Băsescu a jucat şi rolul de PR pentru Chevrom. „În ceea ce priveşte gazele de şist, în primul rând, nu ştim dacă avem această resursă, ea trebuie prospectată. Dar, nu sunt în măsură să vă spun cât de mari sunt riscurile. Ce vă pot spune ca om politic, dacă ar fi în mâna mea decizia (...) răspunsul meu ar fi: da gazelor de şist”.

Evident, aici Traian Băsescu ignoră avertismentele celor care se pricep, ignoră protestele masive din teritoriu, dar vine cu un argument „beton”: „Nu cred că SUA sunt o ţară cu dispreţ pentru mediu (…) Cred că în SUA tehnologiile au ajuns la nivelul la care diminuează la maxim riscurile, dar, între acest risc şi independenţa energetică, este preferabilă pentru o naţiune independenţa energetică...”. De când ne putem compara noi cu SUA, Traian Băsescu nu ne-a spus niciodată.Editorial

Editorial: Molima PSD
coruptie psd
Molima PSD

Arhiva stiri

2018
2017
2016
martie (10)
mai (2)
iulie (5)
august (3)
2015
martie (8)
mai (3)
iulie (6)
august (4)
2014
martie (5)
aprilie (11)
mai (21)
iunie (11)
iulie (2)
2013
martie (209)
aprilie (57)
mai (15)
iunie (11)
iulie (27)
august (17)
2012
0000

Evenimente

Noutati

Chestionar

Publicitate

 Spatiu destinat publicitatii!

Curs valutar

Vremea

FaceBook