untitled 2
"La Buzau, noi dam ora exacta. Stiri si opinii non stop"
Marti, 26 martie 2019, 03:57
POLITICA  acum 6 ani

Guvernul Ponta 2

Un an de guvernare Ponta
Un an de guvernare Ponta
Marţi, 7 mai, se împlineşte un an de când USL a preluat guvernarea. Guvernul Ponta a plecat la drum în mai 2012 cu un imens capital de încredere din partea populaţiei, dovadă câştigarea alegerilor locale cu un scor zdrobitor, iar apoi a celor parlamentare.

Speranţele multor români au început însă să se spulbere încet încet. Executivul Ponta a reuşit să reîntregească salariile bugetarilor, să dea pensionarilor înapoi sumele luate de Boc, să indexeze pensiile cu inflaţia şi să crească un pic salariul minim, însă economia ţării gâfâie în continuare, în pofida raportărilor optimiste.

Mediul privat se zbate în aceeaşi criză ca şi în timpul guvernării PDL.

În plan politic, USL a eşuat până acum lamentabil. Mult clamatul "sfârşit al regimului Băsescu" a rămas doar o vorbă în vânt, un slogan de campanie după cum a declarat chiar Ponta, adversarii de ieri, devenind coabitanţii de azi.

După ce a eşuat în demiterea lui Băsescu, Ponta a încheiat în decembrie 2012 un pact de coabitare cu acesta, ca să fie sigur că va fi desemnat premier. De atunci a început "fiesta".

După ce s-au "complimentat" reciproc folosind termeni precum ticălos, nemernic (Ponta la adresa lui Băsescu -nr.) sau pisic şi dottore (Băsescu la adresa lui Ponta), cei doi au ajuns acum să se laude reciproc şi să facă înţelegeri pe sub masă (vezi cazul numirii procurorilor şefi)

În plus, tensiunile în USL au crescut după alegerile parlamentare, iar şansele de viaţă ale Uniunii nu mai par la fel de mari ca înainte de parlamentare.

Editorial

Editorial: Molima PSD
coruptie psd
Molima PSD

Arhiva stiri

2018
2017
2016
martie (10)
mai (2)
iulie (5)
august (3)
2015
martie (8)
mai (3)
iulie (6)
august (4)
2014
martie (5)
aprilie (11)
mai (21)
iunie (11)
iulie (2)
2013
martie (209)
aprilie (57)
mai (15)
iunie (11)
iulie (27)
august (17)
2012
0000

Evenimente

Noutati

Chestionar

Publicitate

 Spatiu destinat publicitatii!

Curs valutar

Vremea

FaceBook