untitled 2
"La Buzau, noi dam ora exacta. Stiri si opinii non stop"
Vineri, 24 mai 2019, 12:25
POLITICA  acum 3 ani

Aricestii Rahtivani

Un nou pas inainte
Un nou pas inainte
Au trebuit să moară 63 de tineri în tragedia de la Colectiv pentru ca românii, în ­ge­neral, si decidentii politici, în mod special, să priceapă că sintagma care ne-a făcut celebri pe întreg mapamondul, ,,merge si asa”, trebuie să dispară de pe buzele si din comportamentul nostru de zi cu zi. Bineînteles că fraza de mai sus este un cliseu care, ­pro­babil, deja plictiseste. Însă acest lucru trebuie repetat si, mai mult, pus în practică, până vom avea certitudinea că generatiile viitoare vor întelege că greutatea unei decizii nu mai trebuie vreodată măsurată în vieti omenesti. Indiferent de nivelul de la care vine decizia respectivă.

Despre mersul lucrurilor în cazul nenorocirii de la Club Colectiv nu mai este cazul să vorbim, atât timp cât cazul este permanent monitorizat de opinia publică. O stire dată publicitătii ieri parcă înse­ninează cerul românilor obisnuiti cu o altă teorie, ge­neral aplicabilă oricărei anchete, judiciare sau nu, aceea că ,,vinovat întotdeauna este mortul”.

Pe scurt, Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casatie si Justitie a trimis în judecată compania OMV Petrom pentru ucidere din culpă, procurorii acuzând gigantul petrolier că este vinovat de decesul unui băietel de nouă ani din comuna prahoveană Aricestii Rahtivani, dat dispărut de familie pe 27 ­fe­bruarie 2014 si găsit mort o zi mai târziu, cauza nenorocirii fiind că acesta a inhalat gaze de sondă într-un perimetru nesemnalizat si neizolat.

Până mai ieri, o asemenea stire ar fi taxată imediat drept glumă de 1 aprilie.  Astăzi, vorbim despre un lucru cât se poate de real. Bineînteles, cu o floare nu se face primăvară, dar este un început bun.
  
  

Editorial

Editorial: Molima PSD
coruptie psd
Molima PSD

Arhiva stiri

2018
2017
2016
martie (10)
mai (2)
iulie (5)
august (3)
2015
martie (8)
mai (3)
iulie (6)
august (4)
2014
martie (5)
aprilie (11)
mai (21)
iunie (11)
iulie (2)
2013
martie (209)
aprilie (57)
mai (15)
iunie (11)
iulie (27)
august (17)
2012
0000

Evenimente

Noutati

Chestionar

Publicitate

 Spatiu destinat publicitatii!

Curs valutar

Vremea

FaceBook